Kvarntorpsvägen 8

Bilder

  • Såld!

Kvarntorpsvägen 8 , Gustavsberg Södra Bruksgatorna , VÄRMDÖ

Charmig 2:a i vackert sekelskifteshus. Stort, härligt kök och modernt badrum. Passar utmärkt för såväl singeln som paret. Trevligt belägen på anrik bruksgata nära Gustavsbergs hamn och buss in till stan. Föreningen har en lummig trädgård där man kan njuta av solen och odla sina egna kryddväxter.

46 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 321 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
46 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
204
Byggår:
1889
Driftskostnad:
350 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

46 kvm

Rumsbeskrivning

I charmiga kvarter i äldre bruksmiljö finner vi denna trivsamma lägenhet i vacker fastighet anno 1889. Bostaden har genomgått en omfattande renovering under 2013-2015. Lägenheten har ursprungligen varit en etta som byggts om till 2 rok för att få en avskild sovplats för dubbelsäng. Här bor du högt och insynsskyddat med utsikt över föreningens lummiga trädgård. Centralt läge ett stenkast från busshållplats, Gustavsberg hamn och fina promenadstråk längs Kvarnsjön. Varmt välkomna på visning!

Hall med plats för avhängning. Vita väggar och mörkbetsad ekparkett. Högtalare finns draget från kök till inre hall.

Stilrent badrum som totalrenoverats 2013. Vita helkaklade väggar med mörkt fondparti i duschen och mörkgrå klinker med golvvärme. WC, handfat med kommod, spegel, handdukshängare och dusch med glasväggar. Förberett för tvättmaskin. Högtalare finns draget från kök till badrum.

Rymligt kök med gott om skåpsutrymme och fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Trivsam matplats med utrymme för ca 4-8 personer. Vit skåpsinredning, mörkgrått kakel ovan arbetsytor och rostfri diskbänk. Vita väggar och mörkbetsad ekparkett. Utrustningen består av induktionshäll (2014), inbyggnadsugn (2014), fläkt (2015), diskmaskin (2012) och kyl/frys (2013).

Ljust vardagsrum med utsikt mot gården och plats för soffa och sideboard. Vita väggar och mörkbetsad ekparkett.

Sovrum med plats för dubbelsäng. Fin utsikt mot gården. Här finns fyra garderober som erbjuder bra klädförvaring samt en inbyggd hylla med spotlights som sängbelysning.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 321 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

4 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Hemförsäkring tillkommer.

Andel i föreningen

5,2692%

Andel av årsavgiften

5,24%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1889

Uppvärmning

Bergvärme, olja

Ventilation

Mekanisk frånluftsventilation

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 maj 2010
Energiprestanda: 111 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Förening

Namn

Brf Södra Kullen

Om föreningen

Brf Södra Kullen bildades 2007 och förvärvade fastigheten 2008. Föreningen består av 3 flerfamiljshus från år 1884, 1885 och 1889 med adress Kvarntorpsvägen 8-12. Det finns 10 bostadsrätter samt 1 hyresrätt om 3 rok (dold tillgång).

Antal lägenheter

10

Antal hyresrätter

1

TV och Bredband

Fastigheten är ansluten till Telias fibernät. Föreningen har tecknat avtal för alla lägenheter fram till 2017 med Telia. Lägenhetsinnehavaren kan själv ansluta sig till Bredband och IP-Telefoni

Parkering

Föreningen har 9 garageplatser för uthyrning, kostnad 300 kr/mån (samtliga platser är uthyrda, kö finns). Fri parkering på gatan.

Renoveringar

2015 genomfördes stamspolning i fastigheterna (stambytt 1991). 2012 byttes entréportarna. Föreningen planerar fönsterbyte (till 3-glas spröjsade fönster) och renovering av trapphus 2017 (finansiering klar). För mer information se gärna föreningens informativa årsredovisning.

Ekonomi

Föreningen har inte planerat några avgiftsändringar i dagsläget. Avgiften har varit oförändrad sedan 2013. Ekonomisk förvaltning sköts av Ingarö Kontorstjänst AB.

Överlåtelseavgift

1100 kr

Pantsättningsavgift

440 kr

Om området

Gustavsberg Södra Bruksgatorna

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk, där man även kan ta sig ett dopp från klipporna. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger och båtliv.

Kvarntorpsvägen är en av Gustavsbergs klassiska bruksgator från sekelskiftet. Tidigare hette vägen Ingarögatan, just för att det var vägen mot Ingarö. Utmed bruksgatorna låg porslinsfabrikens arbetarbostäder. De här kvarteren, söder om Kvarnberget, var där samhällets lågavlönade bodde inkvarterade i små lägenheter. Kvarntorpsvägen ligger inom den del av Gustavsberg som staten har förklarat som ett s k riksintressant för kulturmiljövården. Husen på Kvarntorpsvägen har klassificerats som "kulturhistoriskt synnerligen värdefull bebyggelse". Tanken med det är att framtida generationer ska få ta del av vår rika kulturhistoria. Bakom husen mot Villagatan låg den s k Kvarnströmmen, som kom från Kvarnsjön och mynnade ut i Farstaviken. I den här strömmen låg tidigare kvarnen och invid det kvarntorpet där kvarnskötaren bodde med sin familj. Därav namnet på den här gatan idag.

Barnomsorg och skolor: I närområdet finns flera förskolor att välja på. Farstavikens skola har elever i årskurs F-9. De yngre eleverna går på avdelning Ekedal i Höjdhagen och de äldre går på Kvarnberget. Skolan som byggdes 1950 kommer inom ett par år att ha totalrenoverats till toppmodern standard. Den privata skolan LÄR ligger i Hästhagen och har elever i årskurs F-5. För information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Gustavsbergsbadet ligger i Gustavsbergs centrum. Här kan du bland annat motionssimma, äventyrsbada och träna kondition och styrka. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. På många ställen finns motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid. Kommunens anläggningar erbjuder även stora möjligheter till inomhussport och fotboll. I Gustavsberg finns även ishall, uterink och konstfrusen bandyplan.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer in till stan. Buss 474 går ofta och tar dig via till Slussen på ca 25 minuter. Närmaste hållplats är Villagatan. För mer info se www.sl.se

Närservice

Promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. På kort promenadavstånd finns också Gustavsbergs Hamn (www.gustavsbergshamn.se) med mataffär, café, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad