Hagabergsvägen 19

Bilder

  • Såld!

Hagabergsvägen 19 , Hagaberg , Värmdö

Med ett av de bästa lägena i Hagaberg ligger denna rymliga tvåplansvilla med spännande arkitektur. Sällskapsrum med braskamin, stora fönsterpartier och närmare 5 meters takhöjd. Underbar naturtomt med ogenerat läge mot allmänning. Flera uteplatser i olika nivåer och lyxigt spabad. Måste ses!

174 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
174 kvm
Biarea:
30 kvm
Tomtarea:
945 kvm
Byggår:
2001
Driftskostnad:
3 593 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

174 kvm

Biarea

30 kvm

Rumsbeskrivning

Bo i vacker skärgårdsidyll med hav och natur i direkt närhet, endast 25 minuter från Stockholms stad. Ett perfekt boende för den stora familjen som har höga krav på sitt boende. Villan präglas av ljus och rymd med en modern arkitektur. Härliga sällskapsytor med braskamin, stora glaspartier och magnifik takhöjd. Stilrent med genomgående vitmålade väggar och ekparkettgolv. Garage och vinterbonad byggnad med plats för tonåring eller gäster. Underbar tomt som ligger lugnt och skyddat längst in på en återvändsgata mot gränsande allmänning. Vackert kuperad naturtomt på baksidan som ligger helt ogenerat och smälter in i den vackra skärgårdsnaturen. Sol från morgon till kväll på någon av de fina uteplatserna som bjuder på gott om plats för loungedel, sittmöbler och solstolar. Njut av ett bad i det inbyggda spabadet en stjärnklar kväll - fridfull vardagslyx!

Hagaberg är ett mycket populärt och barnvänligt område. Inom området finns förskola, båtklubb, tennisbanor, bollplan och lekplatser. Från Hagaberg nås också flera motionsspår och vackra strövområden. I närområdet finns skolor, havsbad, båtbryggor, golfbanor och restauranger.

Varmt välkomna på visning!

ENTRÉPLAN:

Inbjudande hall med två skjutdörrsgarderober som erbjuder bra klädförvaring. Ljus fondtapet och mörkgrått klinkergolv.

Badrum med vita helkaklade väggar och ljus klinker. Handfat med kommod, spegel med belysning och dusch med glasväggar.

Kök med generös matplats som bjuder på gott om plats för middagsbjudningar och fin utsikt mot baksidan. Cremefärgad köksinredning, vitt kakel ovan arbetsytorna och svart granitbänk. Diskhon är trevligt placerad med fönster ovanför. Utrustningen består av spishäll, inbyggd mikrovågsugn, inbyggnadsugn, fläkt, diskmaskin (2014), kyl och frys. Samtliga vitvaror är i rostfritt utförande.

Trevlig öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Vardagsrum med luftiga, härliga sällskapsytor och stora glaspartier från golv till tak som bjuder på ett fantastiskt ljusflöde och fin vy mot tomten. Braskamin är trevligt placerad och ger både värme och atmosfär. Sluttande tak med närmare 5 meters takhöjd. Lamellgardiner till de höga fönstren.

Två sovrum varav det ena rymmer plats för dubbelsäng.

Tvättstuga/groventré med tvättmaskin (2014), torktumlare, tvättho, arbetsbänk och städskåp.

ÖVRE PLAN:

Trappan leder upp till övre plan där vi finner badrum, två sovrum och ett allrum. Hela övre plan har snedtak med generös höjd.

I allrummet finns det god plats för exempelvis arbetshörna och TV-/spelhörna för barnen. Det finns också möjlighet att dela av allrummet om man önskar ett extra sovrum. Master bedroom är ljust och luftigt med fönster i två väderstreck och fransk balkong. Här har man utsikt över den vackra naturen på baksidan. Den andra sovrummet rymmer också en dubbelsäng.

Rymligt badrum med härlig spa-känsla och fönster som ger fint ljus. Vita helkaklade väggar och ljust klinkergolv. Handfat med kommod, spegel med belysning, handdukstork, dusch med glasväggar och nyare bubbelbadkar.

Övrigt:
Centraldammsugare

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

2001

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme entréplan, oljeradiatorer övre plan

Ventilation

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 mars 2012
Energiprestanda: 93 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåtisol

Övrigt

Uppvärmning: Vattenburen golvvärme på entréplan via elpanna med frånluftsåtervinning (Nibe 750 från 2015). Övre plan nyare oljeradiatorer och elektrisk golvvärme i badrum.

Larm: Nyckelfritt låssystem med larm, kameror och branddetektor.

Markiser: Markiser på framsidan med sol- och vindautomatik. Fjärrstyrd markis på baksidan (ca 20 kvm).

Kabel-TV: Ansluten till kabelnätet via Comhem
Bredband: Fiber från Telia

Fastighetsbeteckning

Värmdövik 1:768

Övriga byggnader

Isolerat garage med motorvärmaruttag med timer.
Byggnad om ca 15 kvm med mindre förråd (med kodlås, kan användas vid t ex matleveranser) och vinterbonat tonårsrum alt gästrum.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

43 123 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 29 467 kr
VA: 7 970 kr
Renhållning: 2 386 kr
Väg, samf: 3 300 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Fiber via telia kostar idag 5400.-/år ej i driftkostnaden. Ny panna installerad under 2015 medför lägre förbrukning i dagsläget.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 320 000 kr, varav byggnadsvärde 2 396 000 kr

Summa pantbrev

5 700 000 kr

Tomt

Areal: 945 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En underbar tomt med ett av de bästa lägena i Hagaberg. Tomten ligger lugnt och skyddat längst in på en återvändsgata mot gränsande allmänning. På framsidan finns gräsmatta, planteringar och vackert stensatta gångar i bågform av gatusten. Stensatt entré under tak med Diabas hällar och ljusa grantiblock. Asfalterad garageuppfart med plats för flera bilar. På baksidan möts man av en en kuperad tomt som ligger helt ogenerat och smälter in i den vackra skärgårdsnaturen. Här strålar solen från morgon till kväll. Stort trädäck med gott om plats för möbelgrupp och grill samt skyddat läge invid huset. Motorstyrd markis skyddar en stor del av uteplatsen mot både sol och regn. Trädgårdens baksida bjuder även på en elegant trappa som leder upp till flera uteplatser på olika höjdnivåer samt ett inbyggd spabad som ger extra vardagslyx. Utebelysning med skymningsrelä.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Värmdövik GA:9-GA:10
Förvaltning: Hagabergs samfällighetsförening

Det finns två tennisbanor som alla boende i området har rätt att utnyttja. I anslutning till tennisbanorna finns också ett bordtennisbord och en basketkorg. Mitt emot tennisbanorna finns också en mindre grusplan med två fotbollsmål.

Ålstäksvikens båtklubb är en fristående förening inom Hagabergs samfällighetsförening. Klubben har egen brygga med 40 båtplatser i den natursköna Ålstäksviken.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Hagaberg

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Här finns oändliga möjligheter till ett aktivit friluftsliv. Hagaberg är ett mycket populärt och barnvänligt område som etablerades i mitten av 90-talet. I området finns förskola, tennisbanor, fotbollsplan och vackra strövområden med svamp, bär och skidspår vintertid. Från platsen nås också Värmdöleden och flera löpspår, promenad- och cykelvägar till exempelvis Hemmestaskolan med bibliotek, friidrottsanläggningar, fotbollsplaner och på vintern skridskobana. Ett lokalt uppskattat fritidsområde med fin pulkabacke ("Bosses backe") finns också precis i närheten. Inom en radie av några kilometer finns tre stora handelsplatser som erbjuder ett stort utbud av affärer och service. I närliggande Grisslinge finns havsbad med sandstrand och bryggor samt vackert belägna Grisslinge Bistro & Bar och Systrarna Delselius konditori/café.

Barnomsorg: Viks skola är en F-6-skola med ca 500-600 elever. Hemmestaskolan är en F-9 skola med drygt 900 elever. I närområdet finns ett flertal kommunala förskolor samt den fristående Grantomta montessoriskola. Närmast belägen är Värmdöviks förskola som ligger i Hagaberg. Förskolan har plats för ca 70 barn i åldrarna 1-5 år.

Fritidsaktiviteter: I området kring Hemmesta finns fyra idrottsanläggningar. Värmdövallen har fotbollsplaner, friidrottsanläggning, motionsspår och tennisplan. Värmdö sporthall erbjuder basket, friidrott, handboll och innebandy. Hemmestahallen erbjuder basket, badminton, innebandy, gymnastik, volleyboll och fotboll. Grantomta sporthall erbjuder badminton, basket, friidrott, gymnastik, handboll, innebandy och volleyboll.

Kommunikation

Smidiga förbindelser till Gustavsberg, Nacka och Slussen. Det tar ca 30 minuter med buss till Slussen. Buss 433 och 434 går direkt till Slussen. Närmaste busshållplats är Hagabergsvägen, ca 700 m från fastigheten. Alternativt kan du parkera bilen på en av Värmdö kommuns kostnadsfria infartsparkeringar och ta bussen därifrån. Närmaste infartsparkering ligger i Grisslinge. För mer info se www.sl.se.

Närservice

På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. Hemmesta centrum ska enligt kommunens planer utvecklas till en trivsam miljö och träffpunkt för den växande befolkningen på Värmdö. Här finns barnomsorg, affärer och restauranger. I trevliga Gustavsbergs Hamn finns caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till Siw Rönnberg eller Ulrika Andersson för mer information!

Siw Rönnberg

Siw Rönnberg

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-558 00 91

siw.ronnberg@husmanhagberg.se

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Extra kontaktperson

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad