Ejderns Väg 2

Bilder

  • Såld!

Ejderns Väg 2 , Stavsnäs , Värmdö

På lugn och barnvänlig gata finner vi denna rymliga familjevilla med stort garage. Härlig tomt med soligt och fint gavelläge samt utsikt mot grönskande allmänning. Belägen på den södra delen av Stavsnäs Gärde med gångavstånd till bad, affär, bussar mm.

156 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
156 kvm
Biarea:
34 kvm
Tomtarea:
893 kvm
Byggår:
1971
Driftskostnad:
2 077 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

156 kvm

Biarea

34 kvm

Rumsbeskrivning

Fint belägen 1½-plansvilla som bjuder på stora sällskapsytor och många sovrum. Ett perfekt boende för den stora familjen. Villan är byggd i början av 70-talet och byggdes ut 1985. Här har ni möjlighet att skapa ert egna drömboende. Lättskött trädgårdstomt i härligt sydvästläge som ligger insynsskyddat på hörna mot grönskande allmänning. Området är lugnt och barnvänligt med närhet till lekplats, skog och bad. Närhet till Höls äldre bebyggelse och fina promenadstråk i Storskogen. Välkommen på visning!

ENTRÉPLAN:

Hall med avhängningsplats och platsbyggda garderober. Vit strukturtapet och klinkermönstrat klickgolv. Under trappan finns ett förråd. Hallen öppnar sedan upp mot vardagsrum och matrum och bjuder på luftiga ytor och fint ljusflöde.

Gäst-WC med kakel och klinker. WC, spegel med belysning och handfat med kommod. Genomgång till tvättstuga och relaxdel.

Vardagsrum med stora, härliga sällskapsytor och fint ljusinsläpp från fönsterpartier i två väderstreck. Värmande kamin och utgång till altandäck på baksidan. Ljus tapet med fondvägg av träskivor och ekparkettgolv. Dubbla dörrar till rummet finns på vinden.

Ljust och fräscht kök som totalrenoverats 2014. Vit skåpsinredning, vitt kakel och gott om arbetsytor. Diskhon är trevligt placerad med fönster ovanför så att man kan blicka ut över trädgården. Infällda spotlights i tak. Utrustningen består av induktionshäll, vit fläktkåpa, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn och ugn i rostfritt utförande samt dubbla kyl/frys i rostfritt utförande (2016).

Mellan hall och kök finns ett rymligt matrum med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här finns gott om plats att duka långbord när släkt och vänner kommer på besök. Ljus tapet och klinkermönstrat klickgolv.

Tvättstuga med groventré och städskåp. Tvättpelare och tvättbänk med ho, skåp och trådbackar. Vitt kakel vid tvättbänken och våtrumsmatta. Intill tvättstugan finns en relaxdel med dusch och bastu. Klinkergolv. Det finns också ett rum som kan nyttjas som hobbyrum, förråd eller inredas som relaxrum. Här finns en frys och hyllor för förvaring. Eklaminatgolv.

ÖVRE PLAN:

Det finns fyra rejäla sovrum, badrum och ett stort allrum på övre plan. Möjlighet finns att skapa fler sovrum om så önskas.

Sovrum 1 nyttjas idag som arbetsrum. Ljus tapet och laminatgolv. En platsbyggd garderob.

Sovrum 2 ligger helt insynsskyddat med fönster mot trädgården. Målat tapet och laminatgolv. Platsbyggda garderober och skåp.

Sovrum 3 ligger helt insynsskyddat med fönster mot trädgården. Ljus tapet och plastmatta. Ingång till klädkammare.

Sovrum 4 nås via allrummet och har fönster i två väderstreck. Rummet är stort och kan delas av i två rum. Ljus tapet och furugolv. Platsbyggda garderober.

Stort allrum med vävtapet och furugolv. Perfekt som TV-rum för tonåringar eller stort lekrum för barnen. Rummet kan även göras om till extra sovrum genom att dela av rummet och skapa en hall till det inre sovrummet.

Rymligt badrum med våtrumstapet och våtrumsmatta. WC, handfat, spegelskåp med belysning, handduksvärmare och badkar.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1971 ombyggt 1985

Uppvärmning

Direktverkande el, luft-/luftvärmepump och braskamin

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 september 2017
Energiprestanda: 104 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Tegel och trä
Fönster: 2-glas / 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor / plåttak på utbyggnaden
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Fiberbredband finns installerat i fastigheten.
Äldre larm finns installerat.

Nya 3-glas fönster på övre plan och delvis på entréplan.
Luft-/luftvärmepumpen installerades för ca 10 år sedan och är nyligen servad.

Fastigheten är Tryggad och kommer att besiktigas innan visning.

Fastigheten är taxerad som 156 kvm boarea och 34 kvm biarea. Säljaren uppskattar att boarean är ca 210 kvm och biarean ca 35 kvm enligt nuvarande mätregler.

Fastighetsbeteckning

Höl 1:364

Övriga byggnader

Stort garage med plats för två bilar, cyklar, arbetsbänk, verktyg m.m. Asfalterad uppfart med plats för flera bilar. Enkel förrådsbod med intilliggande utrymme under tak för vedförvaring.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

24 926 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 15 537 kr
VA: 7 394 kr
Väg, samf: 1 500 kr
Sotning: 495 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnaden för VA avser även sophämtning. Säljaren har varit bortrest 4 månader vintertid och då haft uppvärmning på 10 grader. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 336 000 kr, varav byggnadsvärde 1 463 000 kr

Summa pantbrev

1 214 000 kr

Tomt

Areal: 893 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Ett av de bästa lägena i området! Lättskött trädgård med stora gräsytor för lek och spel. Syrénhäck och nytt fint gärdsgårdsstaket mot grannen samt stort altandäck i soligt sydvästläge. Här finns gott om plats för grill, matgrupp och solstolar. Njut av solen från morgon till kväll under sommarmånaderna. Tomten ligger insynsskyddat och fint på en hörna och gränsar endast mot en fastighet, resten är allmänning. Trädgårdens baksida vetter mot en äng vilket gör att tomten känns ännu större. Säljaren arrenderar ängen tillsammans med sina grannar och betalar för det 80 kr/år/familj.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Stavsnäs GA:2

Tillträde

Flexibelt

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Om området

Stavsnäs

Välkommen till skärgårdssamhället Stavsnäs som med sina goda kommunikationer in till stan utgör det idealiska området för såväl permanent som fritidshusboende. Området passar naturälskare, båtfolk och alla som vill bo lugnt och skönt. Njut av den otroligt vackra skärgårdsnaturen präglad av skärgårdstall, klipphällar och hav samtidigt som det lilla samhället ger de boende möjlighet till närservice, bageri och trevliga restauranger. Strosa t ex omkring i Stavsnäs sommarhamns pittoreska bebyggelse eller plocka svamp och bär i de vackra skogsområdena söder om Stavsnäsvägen. Området bjuder även på flera fantastiska badplatser i form av stränder och insjöar. Från fastigheten är det promenadavstånd till bad från klippor eller strand. På andra sidan Djuröbron finns Djurönäsets underbart belägna konferensanläggning med inomhuspool, elljusspår och vacker vy över Kanholmsfjärden. Stavsnäs har förskola och på Djurö (2 km) finns skola upp till årskurs 9 vilket gör Stavsnäs till ett praktiskt paradis för barnfamiljer. Stavsnäs vinterhamn är knutpunkten för skärgårdstrafiken så ta båten ut till Sandhamn, Harö eller någon av de andra populära öarna. Njut slutligen av goda kommunikationer in till stan i form av buss 433 och 434.

Kommunikation

Med SL buss tar det 45 min till Slussen. Avståndet till busshållplatsen (Stavsnäs by) är ca 1,5 km. Från Stavsnäs vinterhamn går båtar i tät trafik ut till skärgården.
Buss 433, 434 avgår minst en gång i timmen stora delar av dagen/kvällen. Hållplatsen ligger vid Stavsnäs gärde. Resan tar ca 50 min till Slussen (direktbuss) och 35 min till Gustavsberg (byte Ålstäket). Resan med bil går betydligt snabbare och storstaden nås på bara 35 minuter. Skärgårdstrafik från Stavsnäs vinterhamn via båt ut till stora delar av skärgården. Skolbuss avgår för de äldre barnen från ICA-affären.

Närservice

Icaaffär och förskola Talludden i Stavsnäs, grundskola i Djurö.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad