Herrgårdsängen, Tomt 2

Bilder

  • Såld!

Herrgårdsängen, Tomt 2 , Taxinge , Nykvarn

Endast 2 tomter kvar. Träffa arkitekt, grannar och markägare på öppet hus på Långängens Gård den 10/9 kl 13.00.16.00.
Bo på herrgård utan att driva bondgård. Ett hästnära boende för dig som vill leva i samklang med djur och natur inom bekvämt pendelavstånd till Stockholm. Nu säljs de sista tomterna på Herrgårdängen och Arkitektriket hjälper dig att rita ditt drömhus. Alla fastighetsägare erbjuds andel i en komplett ridanläggning med alla faciliteter så som ridhus, varma sadelkammare, moderna boxar. Allt för en optimal och kostnadseffektiv hästhållning i anslutning till din drömbostad.

Typ:
Tomt
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
2 000 kvm

Mer information

Mer om bostaden

Byggnad

Byggnadstyp

Husförslag lämnas från Arkitektriket, byggrätt 400 kvm

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Fastighetsbeteckning

Långängen 1:14

Allmänt om fastigheten

Tomt

Areal: 2 000 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt, byggrätt 400 kvm

Tomtbeskrivning

Tomten är ljus, solig och lättbyggd. Planering och röjning av den egna tomten står köparen för.
I anslutning till tomterna produceras nu stall, ridhus och rasthagar. En anläggning speciellt för dig och dina grannar. Optimalt boende för den som önskar plats för sin häst i anslutning till sin tomt och det egna boendet. Varje tomtägare inom Herrgårdsängen har option att köpa andel i gemensamhetsanläggningen för stallet. Tillsammans kommer ni att äga en komplett ridanläggning med alla faciliteter så som ridhus, varma sadelkammare, moderna boxar, allt för en effektiv hästhållning. Du väljer själv om du vill nyttja din andel för eget bruk eller hyra ut den. Du kan också avstå helt från att köpa in dig. Andelen kostar 300.000 kr styck.

På Långängens gård finns redan ridhus, utebana samt stall med 36 boxplatser för dig som vill stå uppstallad på vanligt vis eller som ej är hästägare men ändå uppskattar djur och natur.

Du som valt en tomt på Herrgårdsängen väljer själv ditt drömhus och vem du vill som ska rita och bygga ditt drömboende. Ett samarbete finns med Arkitektriket som är en grupp arkitekter som ritat 100-tals hus som publicerats i tidningar över hela Europa.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten genom egen borrad brunn. Varje tomt borrar egen brunn, estimerad kostnad 30-50.000 kr. God tillgång på vatten på befintliga fastigheter i området. Avloppsanläggning består av minireningsverk Topas Plus. 3 fastigheter per minireningsverk. Fast avgift för Väg, Avlopp, El och Lantmäterikostnader: 200.000 kr / Fastighet till tomtgräns.

Samfällighet, servitut etc.

Fast anslutningsavgift till Gemensamhetsanläggning för Stall och Ridhus för Tomtområdet om 300.000 kr / fastighet. Frivillig anslutning.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Om området

Taxinge

Herrgårdsängen har avstyckats från Långängens Gård som har anor från 1600-talet. Vackert beläget i genuin sörmlandsnatur mitt emellan Nykvarn och Mariefred endast 40 minuters bilresa från Stockholms City. Med snabbtåget tar det 22 minuter till Stockholm Central. Förskola finns i Taxinge, ca 2 km från Herrgårdsängen. Grundskola tom årskurs 9 finns i Nykvarn och närmast belägna gymnasium ligger i Strängnäs. Handlar gör de flesta i vackra Mariefred som är en av mälarregionens vackraste småstäder. Här finns all tänkbar service och ett flertal fina restauranger. Staden sjuder av liv under sommarhalvåret och har ett stort utbud av aktiviteter. Det är endast 8 km till Vidbynäs Golf Club som erbjuder 2 förstklassiga 18-hålsbanor. Möjlighet till båtplats finns i Mälaren invid Taxinge Slott, endast 5 minuters bilresa från Herrgårdängen. För den jaktintresserade erbjuds fina jaktmarker på intilliggande ägor.
I dag bor ca 10 familjer på gården med barn i olika åldrar. Herrgårdsängen/Långängens Gård är ett bullerbyboende i samklang med natur och djur för den som önskar ett lantligt boende med bekvämt pendelavstånd till Stockholm.

Karta

Hör av dig till Siw Rönnberg eller Jill Rasmussen för mer information!

Siw Rönnberg

Siw Rönnberg

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-558 00 91

siw.ronnberg@husmanhagberg.se

Jill Rasmussen

Jill Rasmussen

Värmdö

Säljkoordinator / Kontorschef

Extra kontaktperson

073-984 30 35

08-570 308 88

jill.rasmussen@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad