Skeviksgatan 5A

Bilder

  • Såld!

Skeviksgatan 5A , Gustavsberg Höjdhagen , Värmdö

Anrik arbetarbostad präglad av historisk charm, prunkande fruktträdgård åt väst samt vackra tidstypiska detaljer. Möjlig att göra om till 3 RoK. Belägen i kulturhistoriskt hippa Höjdhagen med närhet till ljuvliga naturområden, hamn, service, buss och skolor. Måste upplevas på plats!

68 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 842 kr inkl värme, vatten, p-plats och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
68 kvm
Våning:
nb
Byggår:
1905-07
Driftskostnad:
492 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

68 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in på Skeviksgatan 5A och till en av de fina äldre lägenheterna på en av fabrikssamhällets mest anrika bruksgator. Njut av historisk charm, prunkande fruktträdgård åt väst samt vackra tidstypiska detaljer. Originalritningen är på två rum och kök men många på gatan har byggt om för att skapa ett till sovrum. Belägen i kulturhistorisk hippa Höjdhagen med närhet till ljuvliga naturområden, service, buss och skolor.

Entré till hall med golvvärme i burspråk med spröjsade fönster bestående av klinkers och plats för avhängning. Helkaklat badrum (år 2002) med golvvärme, badkar, handfat, WC, tvättmaskin (LG, 2014), persienn samt hyllor för förvaring. Stort rymligt kök med extra bred öppning in till vardagsrummet. Kök med vita luckor, vitt kakel samt bänksskivor av ek. Gott om förvaring i form av skåp samt spis (Bosch), fläkt (Bosch), diskmaskin (Whirlpool, 2004), kyl/frys (Bosch), städskåp samt rostfri dubbelho. Lucka ned till belyst jordkällare/vinkällare med ytterligare plats för förvaring. Stort sovrum vid kök med plats för dubbelsäng och två garderober varav en extra bred. Vardagsrum med två fönster åt trädgården, nyinsatt täljstenskamin samt tillgång till förråd/klädkammare med uppsatta hyllor. Äldre trägolv i hela lägenheten, ommålade väggar (2013), spegeldörrar samt spröjsade fönster.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

nb av 2, hiss finns ej

Avgift

4 842 kr inkl värme, vatten, p-plats och kabel-tv

Driftskostnad

5 907 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 907 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

5,31%

Andel av årsavgiften

5,313%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1905-07

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 januari 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 237 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: Kopplade 2-glas

Övrigt

Parkeringsplats enligt kösystem inom föreningen. Fastigheterna stambyttes och försattes med ny el år 2002. Alla föreningens fönster är renoverade exteriört under år 2014.

Fastighetsbeteckning

Östra Ekedal 1:50

Övriga byggnader

Stor och härlig insynsskyddad trädgård i sydvästläge med fruktträd och bärbuskar i form av rosor, vinbär, äpple (Åkerö) och clematis. Här kan man skapa sin egna oas med utemöbler och blommor. Två gemensamma förrådsbodar på baksidan som till största del innehåller trädgårdsredskap och möbler. Trädgården ägs av föreningen och lägenhetsinnehavarna har den gemensamt. Mycket fint solläge då lägenheten har gavel åt söder samt trädgård åt väst.

Förening

Namn

Brf Skeviksgatan 1-9

Om föreningen

Brf Skeviksgatan 1-9 består av 5 hus med totalt 24 lägenheter. Husen byggdes mellan 1903 och 1907 åt arbetare på Gustavsbergs Fabrik. De ligger vackert i kulturskyddad miljö i centrala Gustavsberg. Alla lägenheter totalrenoverades 2002 när föreningen bildades.

När husen byggdes planterades fruktträd och bärbuskar som ett viktigt tillskott till familjernas matförsörjning. Trädgårdarna vårdas ömt och på sensommar/höst kan man njuta av äpplen, päron, körsbär, plommon, krusbär, svarta och röda vinbär. Här återfinns också växter som var vanliga i början av 1900-talet såsom bondpioner, aklejor, bellis, praktriddarsporre, lavendel, krollilja, kaprifol, regnbågslupin, pingstlilja, jättevallmo, rysk blåstjärna och gammeldags rosor. Medlemmarna sköter allt trädgårdsarbete själva bortsett från beskärning av fruktträden.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tillkommer vid köpet. Ca 2000 kr.

Läs gärna mer om föreningen på deras informativa hemsida.

TV och Bredband

Fastigheten är ansluten till Comhem. Kabel-TV basutbud (analogt) ingår i månadsavgiften. För mer information om priser på bredband, digital TV och telefoni se www.comhem.se.

Parkering

Föreningen har ett antal p-platser för uthyrning. Platserna kostar 100 kr/månad. I dagsläget finns lediga platser som nyttjas som gästparkering.

Ekonomi

Har ni diskuterat/planerat några avgiftsändringar? Nej, inte som det ser ut just nu.
Har ni diskuterat/planerat några större renoveringar? Inga stora investeringar planerade just nu!

Äger föreningen marken?

Ja

Övrigt

De som bor på övervåningen tar hand om städningen i trapphuset.

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Höjdhagen är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden!
Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige.

Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Fastigheterna präglas även av de uppväxta men öppna trädgårdarna. Husen har även fogats in i naturen på ett varsamt sätt och med skärgårdsklipporna som en naturlig del.

Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund.

I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Huset på Höjdhagsvägen 1 ligger nära Ekedalskolan. Skola är bra att ha som närmsta granne då det är tyst och lugnt på kvällar och helger. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog.
Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer.
Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson eller Siw Rönnberg för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Siw Rönnberg

Siw Rönnberg

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

070-558 00 91

siw.ronnberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad