Möja Bergs By 515

Bilder

 • Såld!
 • Lantlig skärgårdsidyll
 • Skärgården när den är som bäst
 • 2D Hus 2

  Viss avvikelse kan förekomma.

  Skala och mått kan avvika från verkligheten.

 • Planritning 2D

  Viss avvikelse kan förekomma.

  Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Möja Bergs By 515 , Möja, Berg - Kyrkviken , Värmdö

Charmig fastighet med sjönära läge. Två välbyggda hus i klassisk skärgårdsidyll på populära Möja, vid Berg. Fantastiskt läge med sjöglimt och egen brygga med sjöbod i Kyrkviken. Måste upplevas. Charmig skärgårdsidyll på Möja!

65 kvm, 8 rok

Typ:
Vinterbonat fritidshus
Boarea:
65 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
2 344 kvm
Byggår:
1974
Driftskostnad:
1 383 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 5 sovrum

Boarea

65 kvm

Rumsbeskrivning

Unik fastighet med två välbyggda hus, egen brygga och sjöstuga i Kyrkviken. Klassisk skärgårdsmiljö på populära Möja, vid Berg med härlig omgivning Idylliskt läge med allt man kan önska sig för den stora familjen med generationer som letar efter ett skärgårdsställe att umgås och växa med. Här finns alla förutsättningar för att trivas med ett lugnt och avskilt läge bara ett stenkast från gästhamnen i Kyrkviken med närservice och restauranger genom Möja Värdshus, Restaurang Pärlan, båtmack och Coop.

Den stora tomten erbjuder både plana gräsytor och ängar såväl som naturtomt med berg i dagen och typisk skärgårdsskog. Från båda husen ser man vattnet från både altaner, uteplatser och stora fönsterpartier.

Båda husen är vinterbonade för härliga stunder både sommar som vinter. Husen ligger på samma fastighet för stora umgängen, men strategiskt avskilda med separata infarter från två olika vägar om man vill vara lite privat. Det skapar också optimala möjligheter för uthyrning om så önskas.

Hus 1
Stort och välbyggt hus i vinkel om ca 85 kvm med stora fönsterpartier. Tre sovrum varav ett stort sovrum med dubbelsäng och access till altan för hänförande utsikt över ängar mot vattnet. Charmig planlösning med stora och trevliga sällskapsytor genom vardagsrum med öppenspis och stort arbetskök med vedkamin i öppen planlösning med matrum där stort matbord får plats. Badrum med WC och duschhörna samt en separat tvättstuga med tvättmaskin. Det trevliga köket har moderna vitvaror från Electrolux med bra förvaring, avlastningsytor och diskmaskin. Huset är byggt på delvis berg med plintar och grundmur som skapar ett källarutrymme som med fördel kan användas som förvaring och vinkällare. Till detta hus finns även en gäststuga som idag används som verkstad och redskapsbod om ca 20 kvm.

Hus 2
Charmigt och välbyggt hus i vinkel om ca 60 kvm med stora fönsterpartier. Två sovrum varav ett stort sovrum med dubbelsäng och access till altan med strålande utsikt över berg i dagen och ängar mot vattnet. Trevligt arbetskök med något äldre vitvaror än Hus 1 med bra förvaring i öppen och trevlig planlösning med vardagsrum som skapar plats för såväl soffa som matbord. Rymligt badrum med duschhörna och tvättmaskin. Hus 2 är ännu inte påkopplat till reningsverk för avlopp men alla förberedelser är gjorda fram till huset i form av nedgrävda rör, anslutna till reningsverket. Till detta hus finn även ett mindre gäststuga med plats för två sängar om ca 10 kvm.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans fritidshus i vinkel med källare

Byggnadsår

1974 ombyggt 2004

Uppvärmning

Direkt El med kompl luftvärmepump

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar, Krypgrund, Grundsulor
Grundmur: Blåbetong
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt (pressad som takpannor)
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Trä däckad altan i vinkel med mycket sol.

Fastighetsbeteckning

Berg 15:2

Övriga byggnader

På fastigheten finns två byggnader om ca 85 respektive 60 kvm. Båda husen är välbyggda samt uppförda på likvärdigt sätt. Till dessa två huvudbyggnader finns två gästhus/verkstad. Till det större en verkstad om ca 20 kvm och till det mindre ett gästhus om ca 10 kvm.

Till fastigheten tillhör både sjöstuga och egen brygga.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

16 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 9 500 kr
VA: 2 000 kr
Renhållning: 2 000 kr
Väg, samf: 100 kr
Försäkring: 3 000 kr

Kommentar

OBS! Driftkostnader avser 1 hus med minst 16 grader året runt.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 701 000 kr, varav byggnadsvärde 484 000 kr

Summa pantbrev

875 000 kr

Tomt

Areal: 2 344 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt/enskilt sommarvatten. Avlopp saknas.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Ledningsrätt: Starkström, 0120-92/136
Förmån, Officialservitut: Väg, 01-MÖJ-742
Förmån, Officialservitut: Väg, 01-MÖJ-862
Last, Avtalsservitut: Reningsverk, D201500231619:1
Inskrivning, Avtalsservitut reningsverk, D-2015-00231619:1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Möja, Berg - Kyrkviken

Möja är en ö i den yttre delen av mellersta Stockholms skärgård. Den är huvudö för en grupp öar som kallas Möja-arkipelagen. Möja kallas även Stora Möja. Söder om Stora Möja ligger Södermöja. Öarna är åtskilda av sundet Möja ström. Möja ligger i Värmdö kommun. Möja omnämndes redan på 1200-talet i farledsbeskrivningen Kung Valdemars segelled under namnet Myghi.Möja var även känt för sina jordgubbsodlingar. Stora mängder jordgubbar levererades sedan slutet på 1800-talet sommartid in till huvudstaden. Befolkningen fördelar sig i huvudsak på byarna Långvik, Ramsmora, Norrsundshage, Löka, Berg och Hamn. Huvud hamnen med bränslestation, restauranger och livsmedelsbutiker ligger i byn Berg längst i söder på stora Möja, där ett flertal skärgårdsbåtar i reguljärtrafik angör, däribland båtar från Waxholmsbolaget och Cinderellabåtarna. Reguljär bilfärja finns inte, men lokal motortrafik förekommer på vägarna på ön, dock främst i form av terränggående fyrhjulingar. På Stora Möja finns skola, idrottshall, två Konsumbutiker, flera restauranger, gästhem, kyrka, hembygdsmuseum, skärgårdsgalleri, vandrarhem samt dansbana.

Kommunikation

Waxholmsbolaget och Cinderella trafikerar enligt tidtabell. Det går också bra att ta sig till Möja med egen båt för att angöra i någon av gästhamnarna.

Närservice

Möjaskärgården har en positiv utvecklingstrend. Flera barnfamiljer har flyttat hit senaste året och fler vill vi bli. På möja.nu finns bra tips och kontaktlänkar som kan hjälpa just dig att ta samma steg om du vill. Till att börja med vill vi berätta följande:

I Möjaskärgården finns ca 250 fastboende och en fungerande infrastruktur.

Skola upp till åk 9, året-runt öppen butik och restauranger, fiberbaserat bredband, vårdcentral, post- och paketservice, transporttjänster och dagliga båtförbindelser.

Möja skola är en del av Värmdö skärgårdsskola
Coop Nära har öppet året runt, och är även utlämningsställe för Systembolaget
Kommunikationer finns året runt främst genom Waxholmsbolaget
Det finns jobb - enklast om du har F-skattsedel och är något av en mångsysslare, men även andra möjligheter finns. Då vi har utbyggd fiberuppkoppling (www.mojabredband.se) går det även att jobba på distans. Kontakta gärna någon i vår Företagarförening om du vill veta mer om vilka jobb som behöver utföras och var det saknas folk.
Det finns hus att bo i - kontakta Per Kristiansson som är samordnare för detta
Det går att bo här året runt! - kontakta Magnus eller Malin Wallner (med Wallner Marin)som nyligen vågat ta steget.

Karta

Hör av dig till eller Olle Westman för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad