Höjdgatan 5C

Bilder

  • Såld!

Höjdgatan 5C , Gustavsberg Höjdhagen , Värmdö

Högst upp i Gustavsbergs anrika brukskvarter ligger denna fina bostad med omsorgsfullt bevarade detaljer och sekelskiftescharm. Tillgång till uteplats på framsidan av huset. Brf med mycket god ekonomi och låga månadsavgifter. P-plats finns att hyra för en billig peng. Välkomna till Höjdgatan!

66 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
2 718 kr inkl värme och VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
66 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
27
Byggår:
1908
Driftskostnad:
200 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

66 kvm

Rumsbeskrivning

I vackra Höjdhagen finner vi detta drömboende som andas sekelskiftescharm och lugn. Bostaden är i gott skick med nymålade ytskikt och modernt badrum. Köket bjuder på platsbyggda skåp som erbjuder bra förvaringsmöjligheter. Den möblerbara hallen blir som ett extra rum med möjlighet för både sovplats och arbetshörna. Gavelläget högst upp i huset och de vackra spröjsade fönster ger bostaden ett fint ljusflöde och utsikt över grönska. På framsidan av huset kan du sitta och ta en kaffe och njuta av morgonsolen. Solid förening med god ekonomi. Läget är centralt men ändå lugnt. I området finns elljusspår, vandringsled, utegym och tennisbana och det är gångavstånd till hamnen med restauranger, caféer, konst och museum.

Inbjudande hall med generösa, möblerbara ytor. Platsbyggd säng/dagbädd och utrymme för arbetshörna alternativt förvaring. Det finns också ett inbyggt skåp med hyllplan. Vitmålad träpanel på väggar och tak samt vitmålat trägolv.

Skjutdörr med glasparti mot sovrum. Här finns plats för dubbelsäng och klädförvaring. Vitmålade väggar, vitmålad träpanel i tak och vitmålad linoleummatta.

Fräscht badrum med stilrena materialval. Vita helkaklade väggar och mörkt klinkergolv. Infällda spotlights i tak. WC, handfat med kommod, handduksvärmare och dusch.

Ljust, härligt kök med matplats vid fönstret. Vita platsbyggda skåp, vitt kakel och rostfri diskbänk. Vitmålade väggar som delvis är klädda med träpanel samt träpanel i tak. Utrustningen består av spis och ny kyl/frys.

Från köket finns ingång till två förråd (det ena har fönster). Kan inredas som exempelvis klädkammare, förråd, arbetshörna eller liten barnkammare.

Vardagsrum med lättmöblerade ytor. Vitmålade väggar och snedtak.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

2 718 kr inkl värme och VA

Driftskostnad

2 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Andel i föreningen

7,92406%

Andel av årsavgiften

7,92406%

Tillträde

Enligt ö k - kan ske omg

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1908

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 augusti 2008
Energiprestanda: 160 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Kök och badrum är stambytta i lägenheten år 2012.

Fastighetsbeteckning

Östra Ekedal 1:47

Övrigt

Det finns möjlighet att hyra ett förråd (ca 3 kvm) i separat byggnad privat av säljaren. Enligt föreningens stadgar disponeras trädgården av lägenhetsinnehavarna på bottenplan. Köparen erbjuds att disponera del av tomtens framsidan tills vidare (då lägenhetsinnehavaren på bottenplan har gett sitt medgivande till detta). Föreningens medlemmar har även möjlighet att nyttja gemensam uteplats med grill som finns intill fastigheten.

Förening

Namn

Brf Höjdhuset

Om föreningen

Föreningen består av tre byggnader med totalt 14 lägenheter. Lägenheterna varierar i storlek från 1 till 3 rum och kök. Föreningens mark angränsar åt norr mot allmänning som ägs av JM. Den får enligt detaljplan ej bebyggas. Tillgång till tvättstuga i huset nedanför höjden i grannföreningen Brf Höjden.

Solid förening med god ekonomi. Man planerar att höja avgiften med 4% från årsskiftet. Föreningen har nyligen låtit mäta upp alla lägenheter vilket innebär att andelstalen och därmed också månadsavgifterna kommer att justeras efter detta.

Man har gjort följande större renoveringar:
2015-2016: Målning av fasad och fönster
2002: Takrenovering (ny papp och läkt)

Överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbelopp betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp betalas av köparen.

TV och Bredband

Internetuppkoppling via telejacket. Både TV och internet betalas av lägenhetsinnehavaren själv.

Parkering

Det finns parkeringsplatser till alla lägenheter och vill man hyra en plats kostar det 120 kr/mån.

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk, där man även kan ta sig ett dopp från klipporna. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger, ateljéer, butiker och båtliv.

Höjdhagen är ett mycket populärt område med närhet till skola, service och kommunikationer. Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse. Området består av kulturhistoriska bostadshus integrerat med vacker, kuperad natur. Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Husen har fogats in i naturen på ett varsamt sätt och med skärgårdsklipporna som en naturlig del. Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) med en storslagen utsikt över Farstaviken. I området finns motionsspår, utegym, vandringsled, tennisbana och närhet till badklippor och skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet i hamnen.

Barnomsorg och skolor: Det finns flera förskolor att välja på i närområdet. Farstavikens skola har elever i årskurs F-9. De yngre eleverna går på avdelning Ekedal i Höjdhagen och de äldre går på Kvarnberget. Den privata skolan LÄR ligger i Hästhagen och har elever i årskurs F-5. För information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Det finns gott om möjligheter för inomhussporter och utomhusaktiviteter på Värmdö. I Gustavsberg finns ett modernt äventyrsbad som även erbjuder gym samt ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. I Gustavsbergs centrum finns även skatepark, ishall, uterink och konstfrusen bandyplan. På många ställen finns motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid. Det finns också flera golfbanor på Värmdö.

Kommunikation

Bra kommunikationer in till stan. Bussen tar dig till Slussen på ca 25 minuter. Ta buss 425 från hållplats Höjdhagen eller 474 från Gustavsbergs centrum eller Farstaviken. För mer info se www.sl.se

Närservice

Kort promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. På promenadavstånd finns också Gustavsbergs Hamn (www.gustavsbergshamn.se) med caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad