Småskärsvägen 56

Bilder

  • Såld!

Småskärsvägen 56 , Stora Kovik , Värmdö

Äldre fritidshus i idylliskt område med närhet till hav, bryggor och vacker natur. Huset är högt beläget på en lummig naturtomt. Stora Kovik - Skeviksstrand är ett expansivt och eftertraktat område som är högprioriterat när det gäller inkoppling av kommunalt V/A, vilket på sikt kommer att ge generösare byggrätter.

45 kvm, 3 rok

Typ:
Vinterbonat fritidshus
Boarea:
45 kvm
Biarea:
25 kvm
Tomtarea:
2 090 kvm
Byggår:
1940
Driftskostnad:
1 879 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

45 kvm

Biarea

25 kvm

Rumsbeskrivning

Småskärsvägen ligger i framtidsområdet Stora Kovik som är högprioriterat när det gäller inkoppling av kommunalt V/A. I och med inkoppling kommer fastigheterna att få generösare byggrätter. Om det går enligt plan kommer arbetet med att ansluta till kommunalt VA starta under hösten 2016. Förslag till ny detaljplan innebär byggrätt om 160 kvm i ett plan eller 220 kvm i 2 plan. För mer information se Värmdö Kommuns hemsida: www.varmdo.se. Kort promenad till havet med bad och bryggor. Möjlighet till båtplats. Här finns även brygga för den som vill ta Vaxholmsbåten till stan. Med bil tar det ca 20 minuter till Slussen. Varmt välkommen på visning!

Enkelt fritidshus med genomgående äldre ytskikt och renoveringsbehov. Huset har nyttjats som permanentboende fram till 2015. Det finns två verandor som ligger skyddat under tak. Den ena i sydvästläge vid entrén och den andra i nordvästläge på gaveln av huset. Huset byggdes 1940 och har därefter byggts ut 5 kvm genom att man har byggt in glasverandan.

Hall med avhängningsplats. Vardagsrum och inbyggd glasveranda med öppen spis och fönster i tre väderstreck. Kök med delvis platsbyggd skåpsinredning, kakel ovan arbetsyta och rostfri diskbänk. Utrustningen består av spis och kyl. Toalett med miljötoalett (separett) och dusch/tvättutrymme med handfat, duschslang, kakel, och klinker. En halv trappa upp ligger två sovrum. I den övre hallen mellan sovrummen står en frys.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans fritidshus

Byggnadsår

1940

Uppvärmning

Direktverkande el med elradiatorer, öppen spis

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Taxerad yta: 40 kvm

Säljaren har rätt att lämna kvar det lösöre som hon inte önskar ta med sig.
Ev flyttstädning ombesörjs och bekostas av köparen.

Fastighetsbeteckning

Stora Kovik 1:233

Övriga byggnader

Gäststuga (ca 10 kvm) och garage (ca 15 kvm)

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

22 550 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 15 000 kr
Renhållning: 950 kr
Väg, samf: 3 600 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Baserat på permanentboende. Kostnad för sotning är ej medräknad.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 733 000 kr, varav byggnadsvärde 283 000 kr

Summa pantbrev

100 000 kr

Tomt

Areal: 2 090 kvm
Tomttyp: naturtomt

Tomtbeskrivning

Härlig naturtomt med lummig grönska och klippor. En gång leder upp till huset som ligger högst upp på tomten. Flaggstång finns.

Vatten/avlopp

Egen brunn. Avloppsanläggning saknas. Kommunalt V/A är på gång att kopplas in i området och beräknas vara klart om ett par år. Kontakta gärna Värmdö kommun för vidare info, www.varmdo.se

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Stora Kovik GA:1
Last, Avtalsservitut: Villa, 01-IM4-47/9353

Stora Koviks vägförening är en samfällighet med 300 fastigheter som medlemmar. Du blir automatiskt medlem när du köper en fastighet och behöver inte ansöka om medlemskap. Ansvarar för underhåll och förvaltning av vägar, grönområden, P-platser, postlådeställ samt ångbåtsbryggan med väntkur. Stora Koviks Vägförening är dessutom markägare till den gemensamma marken och ska företräda medlemmarna i frågor som rör den gemensamma marken. Stora Koviks villaägareförening arrenderar mark av vägföreningen och underhåller badplatser samt den gemensamma stugan. De ordnar med midsommarfest, höstfest och andra gemensamma aktiviteter. Nya inslag är Kovikslyran, en musikfest som anordnas av en grupp boende och sedan förra året Koviksjoggen som startades av idrottare.

Utöver Villaägareföreningen finns ett antal båtklubbar och en bastuförening som också arrenderar sin mark av Stora Koviks vägförening, men som är öppna för medlemsskap om man äger fastighet i området. Varje del sköter sin egen förvaltning och ekonomi. Kontakta Stora Koviks vägförening om du vill komma i kontakt med de andra föreningarna.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Om området

Stora Kovik

Stora Kovik och Skevikstrand är ett lantligt skärgårdsområde beläget endast 20 minuter från Stockholm. Här finns vacker natur att ströva i, båtklubbar, badställen och ridhus. Promenadavstånd till Skeviks Gård som är en konferensanläggning med inriktning på ekologiskt jordbruk och skärgårdsliv. Det är nära till Nacka Golfklubb med golf på sommaren och skidspår på vintern. Det är knappt fem kilometer till Gustavsbergs centrum och hamn där du finner all service du kan tänkas behöva. Här finns även skolor, förskolor och många aktiviteter för barn och vuxna. Nybyggd cykelväg är byggd fram till Gustavsberg. Sommartid stannar Waxholmsbolaget vid ångbåtsbryggan med relativt tät trafik mot Stockholm. Resan tar cirka 1 timme. I närheten av Stora Kovik ligger Norra Lagnö som är en idyllisk skärgårdsby från förra sekelskiftet med en härlig blandning av grosshandlarvillor och röda stugor. Här finns byskola från 1800-talet där man går från förskoleålder tom 3:e klass. Stora Kovik är idag ett högt prioriterat område gällande utbyggnaden av kommunalt V/A och inkopplingen beräknas vara klar om ett par år. I och med det kommer fastigheterna att få generösare byggrätter. Tanken är dock att områdets karaktär ska bevaras och att tomterna ska fortsätta att vara stora.

Kommunikation

Buss 424 vid Lagnövägen till Gustavsbergs centrum.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad