Hålluddsstigen 2

Bilder

  • Såld!

Hålluddsstigen 2 , Gustavsberg Hålludden , Värmdö

NJUT AV SKÄRGÅRDEN, KONST, HARMONI, SAMT NÄRHET TILL STORSTADENS PULS
I Hålludden bor man nära natur och hav endast 20 minuter från Slussen.
En Gallerivilla med spännande och stilren arkitektur i natursköna och barnvänliga Hålludden i Gustavsberg intill ett blivande naturskyddsområde.
Smakfulla och påkostade materialval samt generösa ljusinsläpp via bland annat takfönster. Stora sällskapsytor och 4 sovrum.
Generös takhöjd, 2,6 m, i vardagsrum och kök samt 5 m i gallerigång. Bergvärme för låg energiförbrukning.
Stor trädgårdstomt intill skog med flera uteplatser i sköna sollägen.
På tomten finns garage med förråd och plats för 5 bilar.
Möjlighet till bra löp- och promenadstråk på Tjustviksrundan med efterföljande bad i havsvik eller från bryggan i insjön.
Avsluta gärna badet med bastu med efterföljande relax på balkongen med att se solen gå ner mellan granarna i skogsgläntan.
Barnen leker runt i skogar, bygger kojor eller tar sina fiskespön för att prova fiskelyckan från Artipelagbryggan.
Alla skolbarn har skolskjuts till kommunens skolor.

160 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
160 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 050 kvm
Byggår:
2011
Driftskostnad:
2 718 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

160 kvm

Rumsbeskrivning

Bo i vacker skärgårdsidyll med hav och natur i direkt närhet, endast 25 minuter från Stockholms stad. Ett perfekt boende för den stora familjen som har höga krav på sitt boende. Villan präglas av smakfulla materialval, rymd och generösa ljusinsläpp med en modern arkitektur. Härliga sällskapsytor med braskamin, stora glaspartier och magnifik takhöjd, 2,6 m samt 5,0 m i gallerigången. Stilrent med genomgående ljusa väggar och ekparkettgolv. Garage och förråd. Underbar tomt som ligger lugnt och skyddat på en återvändsgata mot gränsande allmänning. Vacker tomt som på baksidan ligger helt ogenerat och smälter in i den vackra skärgårdsnaturen. Sol från morgon till kväll på någon av de fina uteplatserna som bjuder på gott om plats för loungedel, sittmöbler och solstolar.

ENTRÉPLAN:
Vacker entré till en gallerigång med högt i tak (ca 5 meter) och takfönster som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Gråa klinkerplattor, vägg i skärgårdstil med vitmålad råspont. Praktiskt kapprum bakom skjutdörrar med gott om förvaring. Ljusgången leder till snygg dörr i glas till den trädäckade altanen. Klassiska färger i badrum, svart/vitt klinker i fint mönster och vitt kakel, badkar på tass, vit kommod och fönster. Teknikrum med tvättstugan och groventré, grå klinker på golv. Tvättmaskin och torktumlare (Siemens) finns under praktisk arbetsbänk, ho, överskåp och garderober. Bergvärmpanna IVT Greenline HPE6 samt ventilations aggregat Systemair VR 400 DCV.

Välplanerat kök med bra arbetsytor, mycket förvaring, fönster ovanför den rostfria diskhon och snygga bänkskivor i svart granit. Micro och ugn (Siemens) i ståhöjd, rostfri kyl och frys (Siemens), induktionshäll (Siemens), fläkt (Franke) samt helintegrerad diskmaskin (Siemens). Praktiskt skafferi under trappa. Generös matplats som bjuder på gott om plats för middagsbjudningar. Härifrån når man den plattlagda uteplatsen och trädgården på entrésidan.

Trevlig öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Ljust luftigt vardagsrum med panoramafönster som suddar ut gränser mellan inne och ute. Värmande kamin med täljsten höjer mysfaktorn ytterligare. Terrassen når du via gallerigången eller vardagsrummet. Ett sovrum med snygga pardörrar på entréplan. Bra förvaring i garderober bakom skjutdörrar. Detta rum kan även används som kontor/bibliotek.

ÖVRE PLAN:
Snygg trappa leder upp till övre plan och har ett möblerbart allrum. Detta rum kan även göras om till ytterligare ett sovrum om det behövs. Tre bra sovrum med fina tapetval och ekparkett. Två sovrum har garderober med skjutdörrar inredda med elfasystem. Rymligt elegant badrum med spa-känsla och fönster som ger fint ljus. Vita helkaklade väggar och ljust klinkergolv. Handfat med kommod, handdukstork, duschhörna med glasväggar och en härlig bastu.

Huset är utrustat med bergvärme som ger låg driftskostnad. All belysning är försedd med dimmer, extra isolering i mellanvägg från sovrum till badrum, entréplan samt dörrar som är extra ljudisolerade i övre plan.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

2011

Uppvärmning

Bergvärme IVT panna. Vattenburen golvvärme entréplan, vattenburna radiatorer öp

Ventilation

Mekanisk till o frånluft med återvinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 maj 2011
Energiklass: D
Energiprestanda: 66 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Liggande och stående träpanel
Fönster: Isolerruta 2+1 glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Tjustvik 1:40

Övriga byggnader

Till fastigheten tillhör ett garage med tillhörande förråd. Det finns även ett förråd på baksidan.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 624 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 18 861 kr
VA: 6 563 kr
Väg, samf: 7 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I elförbrukning ingår hushållsel. Renhållning, Telia Lagom, vägar mm ingår i samfälligheten. Larm, Verisure, finns att överta och kostar 4 694 kr/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 282 000 kr, varav byggnadsvärde 2 441 000 kr

Summa pantbrev

3 900 000 kr

Tomt

Areal: 1 050 kvm
Tomttyp: Trädgårds/naturtomt

Tomtbeskrivning

Underbar och välskött trädgård med sol precis hela dagen. Tomtens härliga gräsmattor inbjuder till lek och umgänge och är vackert omringad av häck. Trädgården bjuder vidare på en vacker blandning av blommande buskar, rosor, fruktträd och perenner. Allt detta ligger lugnt och skyddat delvis mot allmänning. Framsidan med sol på förmiddag till kväll, där det finns två stenlagda uteplatser medan baksidan har härlig morgonsol samt eftermiddags-/kvällssol och en rymlig träterrass. Asfalterad garageuppfart med plats för flera bilar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten och avlopp. Radonmätning utförd med resultat 30 Bq/m3

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Tjustvik GA:3-GA:4

Ändamål: Körytor, gångytor, grönytor, och planteringar, lekyta inklusive staket, gästparkeringsplatser, ställning för brevlådor, vägbelysning, miljöhus och teknikutrymme, kommunikationsanläggning med förstärkarskåp, dagvattenledningar och brunnar ingår i samfälligheten.
Även Telias avgift för kabel-tv och bredband ingår i denna avgift.

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Om området

Gustavsberg Hålludden

Mellan skog och hästhagar på en skogsklädd bergknalle på Värmdö finner du ett litet villaområde med 30 hus. Hålludden ligger ca 20 km öster om Stockholm beläget i en vacker skärgårdsmiljö. Husen är placerade bland tallar och klippor. Hålludden ligger med direkt anslutning från motorvägen. På vägen till Hålludden reser man genom ett vackert landskap med dalgångar, smala ängar, hästhagar, ekbackar och ett och annat rött torp, området ska för övrigt bli naturskyddsområde. Man tar sig förbi den vackra nybyggda konsthallen Artipelag. Sommartid avgångar med båtar med Strömma Kanalbolaget mellan Nybroplan till Artipelagbryggan t.o.r.

Med en kort promenad tar man sig till Tjustviksrundan som är ett härligt promenadstråk längst med Baggensfjärden. Med 10 minuters promenad finns Långträsket där man kan bada och fiska. Badstrand når du också med en kort promenad på 10 min ner till Svinuddsviken. Intilliggande skogar erbjuder massor av svamp, blåbär och lingon. Området gränsar till Lillängen på Ingarö. Ingen bilväg ansluter.

Närområdet är ett populärt ridområde för Gustavsbergs stall som ligger i Farsta Slottsvik.

Kommunikation

Under högtrafik går buss 423 på morgonen från Hålluddens Trafikplats till Slussen och omvänt på eftermiddagen, restid c:a 27 min. Buss 468 till Gustavsberg med bussbyte 474 direkt till Slussen. Gång och cykelväg finns till Gustavsberg. Nära ligger Värmdö Marknad med infartsparkering och flera bussar att välja på. Direktbussar till Slussen linje 474 från Värmdö Marknad.

Närservice

Närhet till Värmdö Marknad med Coop Forum, Citygross, Plantagen, Biltema, Jysk, EM och andra butiker.

Karta

Hör av dig till Susanne Rylander för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad