Stadsvallsvägen 6A

Bilder

  • Såld!
  • Pampig herrgårdsbyggnad i ljuvliga Torsby
  • Solig balkong med kaprifolprytt plank. Sjöglimt.
  • Kök och vardagsrum i öppen planlösning
  • Mysig vardagsrumsdel
  • Välplanerat fint kök (Marbodal, 2000)

Stadsvallsvägen 6A , Torsby , VÄRMDÖ

Välkommen att förvärva herrgårdslikt skärgårdsboende med närhet till bad, brygga och kommunikationer. Två rum och kök präglad av smakfull interiör, genomgående planlösning samt helkaklat badrum. Njut även av magnifik södervänd altan med vy över äng och glimt av fjärd. Måste upplevas på plats!

64 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 695 kr inkl vatten, p-plats
Typ:
Lägenhet
Boarea:
64 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
1003
Byggår:
2000
Driftskostnad:
900 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

64 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till det här herrgårdslika boendet beläget med ängsmarker åt söder samt den glittrande Torsbyfjärdens vatten åt väster. Ett bekvämt boende i lantlig miljö. Lägenheten präglas av den stora södervända altanen, ljusa färger, gedigna golv samt kök och badrum av kvalité.

Entré till möblerbar hall med ljusa färgval och vackert klinkergolv försedd med garderob. Kvalitétskök från Marbodal (2002) med rostfri kyl/frys (2013), diskmaskin, varmluftsugn, keramikhäll, spisfläkt och micro. Samtliga vitvaror från Husqvarna. Bänksskiva av trä (troligtvis valnöt) med dubbelho samt italienskt kakel i smakfulla varma toner. Andra lägenhetsinnehavare har valt att låta montera uppfällbar bänksskiva för extra bänkyta. Kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning vilket ger möjlighet till plats för stora matsällskap. Vackra vitmålade väggar samt gedigen ekparkett.
Mellan hall och sovrum finns plats för arbetsplats eller lekhörna eller dylikt. Stort helkaklat badrum från år 2000 med värme i golv, tvättpelare (Siemens, 2001), varmvattenberedare (2012), dusch, WC samt handfat. Spots i tak. Väl tilltaget sovrum med gott om plats för säng. Även sovrummet är ommålat samt försett med parkett och hel garderobsvägg (Lumi) bakom spegelskjutdörrar. Tillgång till liten balkong med kvällssol.

En trivsam, ljus och inbjudande lägenhet i en alldeles oslagbar skärgårdsmiljö!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

2 695 kr inkl vatten, p-plats

Driftskostnad

10 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 10 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnaden för el och uppvärmning stäms av en gång per år.

Andel i föreningen

11%

Andel av årsavgiften

11%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2000 första gången 1954

Uppvärmning

Vattenburen värme

Ventilation

Mekanisk till och frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 april 2009
Energiprestanda: 145 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Gemensamhetsutrymme bestående av bastu, lounge, tvättstuga, gästlägenhet, källarförråd samt utomhusförråd. Eget vatten och avlopp (ej kommunalt).

Fastighetsbeteckning

Prästgården 1:19

Övrigt

Tillgång till fyra stycken källarförråd samt ett kallförråd.
Till lägenheten hör en elförsedd parkeringsplats.
Tillgång till odlingslott.

Förening

Namn

Stadsvallsvikens Bostadsrättsförening

Om föreningen

Stadsvallsvikens bostadsrättsförening består av den herrgårdsliknande vackra huvudbyggnaden belägen högt ovan åker, skog och hav. Fastighetens huvudbyggnad byggdes ursprungligen 1954-56 av dåvarande Värmdö Kommun.

År 1996 förvärvade Byggmästaren Håkan B Carlsson fastigheten och har därefter genomfört ett ombyggnadsprogram för huvudbyggnaden samt tillbyggnaderna/ flygelbyggnaderna. Flyglarna stod klara år 2001.

I föreningen finns totalt 8 st lägenheter i storlekarna 2 rok om 62 kvm samt 3 rok om 78 kvm.

I huvudbyggnaden finns gemensamhetslokaler som bastu med relaxavdelning, gästrum (3-4 sängplatser) med pentry och wc samt tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och mangel.

Yttre gemensamhetsanläggningar såsom uteplatser, förråd, gårdsplaner, trädgårdsanläggningar, grönytor och inhängnade odlingslotter.

Separata biluppställningsplatser med motorvärmaruttag samt stor gästparkering. Båt i form av plasteka finns att låna av föreningen.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut från köparen av föreningen. Sammanlagt ligger det på ca 2000 - 2500 SEK.

Ommålning av fasad pågår för närvarande och är beräknat att klaras med befintlig kassa. Framöver kommer föreningen anslutas till kommunalt avlopp, gissningsvis inom fem år. Det kan komma att kosta föreningen gissningsvis upp mot 500-800 tkr.

Byte av fönster kommer att ske i den äldre delen av huset. För det krävs upptagning av mer lån som lär påverka månadsavgiften med max några hundralappar. Det finns inget beslut om när det skall göras, men gissningsvis inom ett till två år.

Om området

Torsby

Torsby ligger naturnära på Värmdö strax norr om Hemmesta. I Torsby kan man leva en lantligt skärgårdsliv med närhet till bad, bryggor och skogspromenader. Torsby är ett av de områden på Värmdö som prioriteras gällande inkoppling av kommunalt V/A vilket gör att stora delar som tidigare varit fritidshuspräglade nu permanenteras. Fastigheterna förses i och med det även med generösare byggrätter. Detta gör Torsby till ett framtidsområde. Stadsvall, där bostadsrättsföreningen ligger, inkluderas inte i den närmaste utbyggnaden av kommunalt V/A. Det finns inga planer på bebyggelse på ängen som ligger allra närmast Stadsvallsvägen 6A. Detaljplanerna kommer också prioritera att natur och lantlig charm bevaras. Mycket nära lägenheten ligger båtbryggor, badstrand och klipphällar. Skogen ligger idealiskt nära och lämpar sig väl för långa promenader med hund, svampkorg eller dyl. Njut även av god sammanhållning i vägföreningen med midsommarfirande och årlig kräftskiva. Närhet till stall vid t ex Siggesta Gård som även driver restaurang, minigolf, loppis, mm.

Kommunikation

Buss 438 till Slussen tar ca 45 min. Troligtvis kommer även buss 474 att ha sin slutstation i Torsby. Med bil tar resan ca 35 min.

Närservice

Ca fem kilometer till Hemmesta som är närmaste centrum bestående av Konsum (där Posten numera finns), frisör, pizzeria, Hemmestaloppis och restauranger. Dessutom finns en mindre shoppinggalleria.

Närmare stan ligger Mölnvik och Gustavsberg med ytterligare tillgång till all tänkbar service.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Konsum
3,2 km
Furuviks Specerier AB
3,8 km
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
6,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Blåsippan Förskola
3,2 km
Hemmestaskolan
3,3 km
Grundskolor
Kyrkskolan
2,2 km
Hemmestaskolan
3,3 km
Banker
Swedbank
5,3 km
Handelsbanken Värmdö
5,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Hemmestaskolan 6-9
3,4 km
Ösby Sporthall
5,2 km
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsberg Fastigheter AB
5,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte