Abborrstigen 9

Bilder

  • Såld!

Abborrstigen 9 , Herrviksnäs , Värmdö

Stilren villa i högt läge. Välplanerat och genomtänkt med modern design. Mycket ljus från många fönster. Trädäckade altaner med sol från morgon till kväll. Gata med idyllisk atmosfär. Samfällighet med egna tennisbanor och båtbryggor.

132 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
132 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
2 380 kvm
Byggår:
1967
Driftskostnad:
2 091 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

132 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till denna otroligt fräscha och välvårdade villa. Hela huset badar i ljus från många fönster. Ofta används begreppet "bara att flytta in" vidlyftigt men här stämmer det till 100 %. Huset är helt ombyggt 2001.
Snart kommer tomten att att visa sig från sin bästa sida med alla vackra blommor och buskar. Varmt välkomna på visning.

Entréplan:
Entré via "morgonsolsaltanen". Vackert klinkergolv innanför entrén och snyggt målade väggar. Direkt i entrén når du det större sovrummet med parkettgolv och målade väggar. Färdiga ritningar finns för en eventuell utbyggnad av sovrummet.

Vidare in i huset finns det helkaklade badrummet med värmegolv, dusch, wc, tvättställ och handdukstork. Ett trappsteg upp ligger tvättstugan med tvättpelare (Elux).

Stort vardagsrum i öppen planlösning med köket och matsalsdelen. Vackra ljuslaserade trägolv och tapetserade/målade väggar. Braskamin. Utgång till altan. Mycket fräscht kök från 2013 med gott om plats för förvaring och härliga arbetsytor. Klinkergolv. Spis med glaskeramikhäll (äldre) och rostfri fläktkåpa. Emaljerad diskho. Laminatskivor och klinker mot vägg. Dubbla ugnar (Elux 2013), kyl/frys (Elux äldre). Diskmaskin. Fönster i två väderstreck.

Ett par trappsteg nedanför vardagsrummet ligger matrummet som badar i ljus. Här finns plats för många. Även här finns utgång till altanen.

Övre plan:
Övre hall med plats för arbetshörna. Lite toa med wc och handfat. Två sovalkover med snedtak. Balkong med härlig utsikt över nejden. Hela övervåning går i samma ljuvliga stil som resten av huset, ljuslaserade golv och ljusa trätak.

Snart kommer trädgården att visa sig i all sin prakt med massor av blommor och buskar. Lite senare i sommar kan du plocka blåbär utanför dörren. Huset ligger högt i ett ogenerat läge. Varmt välkomna på visning.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1967 ombyggt 2001

Uppvärmning

Direkt El, frånluftsvärmeväxlare, braskamin

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 maj 2016
Energiklass: E
Energiprestanda: 93 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund, källare
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas isoler
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Målad plåt

Övrigt

Altan utanför entrén med morgonsol, altan i anslutning till vardagsrum/matrum med eftermiddagsol/kvällssol samt balkong på övervåningen.

Fastighetsbeteckning

Värmdövik 1:69

Övriga byggnader

Friggebod och carport

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

25 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 16 300 kr
VA: 3 500 kr
Renhållning: 1 200 kr
Väg, samf: 3 600 kr
Sotning: 500 kr

Kommentar

Försäkringskostnad tillkommer

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 198 000 kr, varav byggnadsvärde 1 011 000 kr

Summa pantbrev

1 794 000 kr

Tomt

Areal: 2 380 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Värmdövik GA:3
Last, Avtalsservitut: Villa mm, 01-IM4-62/11380
Last, Avtalsservitut: Vattentäkt mm, 01-IM4-62/5273A
Inskrivning, Nyttjanderätt va-försörjning, 90/40751
Inskrivning, Nyttjanderätt va-anläggning, 05/9760
Rätt till båtplats

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Om området

Herrviksnäs

Välkommen till Herrviksnäs/Värmdövik - Värmdös nya populära framtidsområde!

Herrviksnäs är beläget mycket centralt, nära Mörtnäs, Hemmesta och Grisslinge men ger med sin påtagliga natursamvaro fortfarande en känsla av att befinna sig i ett lugnt och grönt fritidshusområde. Vidare kännetecknas området av påtagligt större tomter (2000 kvm och större) än närliggande, mer centrala områden, som Hagaberg och Hemmesta vilket självklart bidrar till det unika lummiga utseendet. Slutligen har området precis anslutits till det kommunala V/A systemet och byggrätterna för fastigheterna är mycket generösa. Det råder en underbar nybyggarglädje på vissa fastigheter vilket gör området till en bra blandning av gammalt och nytt samt stort och smått.

Vidare ligger Herrviksnäs/Värmdövik på ett smidigt kommunikationsavstånd till Gustavsberg, Nacka och Slussen. Från busshållplatsen går direktbuss 433 och 434 till Slussen med två avgångar i timmen och resan tar ca 30 minuter. Fördelen med att bo i Värmdövik istället för ute på Värmdölandet är att man slipper den tidskrävande passagen över Haghulta och Hemmesta som ofta är ködrabbad.

Som fastighetsägare i Värmdövik är du medlem i Värmdöviks vägförening. Föreningen är väl fungerande och vill särskilt värna om områdets speciella karaktär där natur och vatten vackert harmonierar med bebyggelse. Föreningen ansvarar, förutom för områdets vägar, även för lekplatser, fotbollsplaner och badplatser. Lekplats finns längre ner på Grävlingsstigen. Som fastighetsägare i Värmdövik har du också företrädesrätt till medlemsskap i Värmdöviks båtklubb. För mer information om det vänligen gå in på deras hemsida. Där finns detaljerad information om båtplats, kontaktpersoner mm. Hemsidan finns på: www.varmdovik.se

Värmdövik är även ett idealiskt område för naturupplevelser, sport och fritid. Ett stenkast från området ligger vackra Värmdö Golfbana med Wermdö Golf & Country Club. En 18-hålsbana i vacker skärgårdsnatur. Från området nås Värmdöleden som bjuder på vackra strövupplevelser i skog, nära hav och över äng. Eller välj att ta varma sommardopp i någon av de närliggande badsjöarna eller vid Herrvikens egna idylliska strand Ålbadet.

På några kilometers avstånd finns Grisslinge och Mölnvik med all tänkbar service i form av mataffärer, restauranger, gym, byggvaruhus, klädesbutiker, bageri, bensinmack och mycket annat. Grisslinge havsbad är i sig vida känt för sin otroligt fina sandstrand med vy ut mot den glittrande havsfjärden. Fortsätt annars också längre ut på Stavsnäsvägen till skärgårdsidyllen Strömma kanal. Ät en bit mat, ta en drink i kvällssolen och flukta på segelbåtar och motorbåtar som passerar för att ta sig ut i Stockholms fantastiska skärgård.

Slutligen - Värmdövik är en bevarad idyll med utrymme för möjligheter! Natur, hav, centralt, stora uppväxta tomter, generös byggrätt och bra kommunikationsmöjligheter. Flytta hit och upplev!

Karta

Hör av dig till Gunnar Johansson för mer information!

Gunnar Johansson

Gunnar Johansson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-484 59 98

gunnar.johansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad