Tallstigen 2

Bilder

  • Såld!

Tallstigen 2 , Stavsnäs , Värmdö

Underbart belägen fastighet i fridfull och vacker skärgårdsmiljö.
Fastigheten består av en huvudbyggnad om ca 70 kvm + 30 kvm loft, ett fint gästhus om ca 50 kvm med bastu samt ett bastuhus med relax om ca 15 kvm. Det finns också carport och flera mindre byggnader på tomten. Två altandäck med härligt solläge.

100 kvm, 4 rok

Typ:
Vinterbonat fritidshus
Boarea:
100 kvm
Biarea:
65 kvm
Tomtarea:
2 470 kvm
Byggår:
1998
Driftskostnad:
1 633 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

100 kvm

Biarea

65 kvm

Rumsbeskrivning

Ett underbart sommarställe med stor tomt, två rejäla hus, bastuhus och alla bekvämligheter! Det perfekta boendet för den stora familjen eller för er som vill bjuda över släkt och vänner att övernatta. Ägarna har nyttjat fastigheten som fritidsboende men det går även att utveckla och ha som permanentboende. En lantlig idyll i vacker skärgårdsmiljö med härliga promenadstråk i omgivningarna och närhet till insjöbad och havsbad med sandstrand. Välkommen på visning!

HUVUDBYGGNAD

Huvudbyggnaden är ett 1-planshus om ca 70 kvm med 30 kvm loftdel. Hall med avhängningsplats och trappa upp till stort loft. Loftet kan med fördel nyttjas för extra sängplatser eller som lekrum för barnen. På entréplan finns kök och vardagsrum i öppen planlösning. Trivsam matplats i del av vardagsrummet som upplevs som en glasveranda tack vare sina många fönster. Här bjuds på fin utsikt och utgång till altanen. Delar av vardagsrummet har öppet upp till nock med synliga takbjälkar vilket ger karaktär och en härlig känsla av rymd. Här finns också plats för soffgrupp och mindre köksbord i anslutning till köket. I rummet finns också en kamin som ger mysfaktor och sprider värme. Kök med vit inredning från Tibrokök, ljust kakel och mörkare bänkskivor. Rostfri diskbänk med fönster ovan. Utrustningen består av spis, fläkt, diskmaskin (2014), mikrovågsugn och kyl/frys (2013). Två sovrum varav ett med plats för dubbelsäng. I det större rummet finns en garderobsvägg med gott om förvaringsmöjligheter och i det mindre rummet finns en äldre skjutdörrsgarderob. Genomgående tapetserade väggar och laminatgolv. Badrum med fönster, ljusgrå väggar och ljus klinker med golvvärme. WC, duschkabin, handfat, spegelskåp med belysning, högskåp och tvättmaskin.

GÄSTHUS

Trevligt gästhus om ca 50 kvm med stort altandäck i vinkel som delvis ligger skyddat under tak. Från altanen nås bastun som har glasdörr och litet fönster. Gästhuset är mycket välplanerat med härliga, öppna ytor. Fräscha ytskikt då huset genomgått en omfattande renovering invändigt 2014. Hall med avhängningsplats som öppnar upp mot vardagsrum och kök. Vardagsrum med värmande kamin, trevlig matplats och utrymme för soffhörna. Härifrån finns en utgång som leder ut till altanen. Kök med vit inredning, vitt kakel och mörka bänkskivor. Rund diskho med fönster som bjuder på vacker natur utanför. Utrustningen består av spis med 3 plattor, fläkt och kyl/frys. Det finns ett mindre sovrum med garderober. Ljust och härligt med genomgående vitmålad träpanel i tak, vita väggar och ekparkettgolv. Vackert skeppsgolv av ek i sovrum. Ljust badrum med fönster, vitmålade väggar och ljus klinker på golvet. WC, duschkabin, handfat på ekbänkskiva med vita skåp undertill, spegel och handdukstork.

BASTUHUS

Intill huvudbyggnaden ligger ett trevligt bastuhus om ca 15 kvm med ett rum som kan nyttjas som relaxdel eller extra gästrum sommartid. Vedeldad bastu med fönster som bjuder på vacker naturvy. Badrum med träpanel på väggar och tak och klinker på golvet. WC, duschkabin, handfat med kommod, spegel med belysning och högskåp. Förberett för golvvärme (ej inkopplat).

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med loftdel

Byggnadsår

1998

Uppvärmning

Luftvärmepump, kamin och direkt el till elradiatorer

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Luftvärmepump (2014), kamin och direkt el till elradiatorer i huvudbyggnaden.
Kamin och direkt el till elradiatorer i gästhuset.
3-glas fönster i huvudbyggnaden och 2-glas fönster i gästhuset.
Pool finns.

Fastighetsbeteckning

Höl 1:244

Övriga byggnader

Gästhus om ca 50 kvm (byggt 1987) med altandäck i vinkel.
Carport intill huvudbyggnaden.
Bastuhus (byggt 2001) med relax, wc och dusch, totalt ca 15 kvm.
Två förrådsbodar med bra förvaringsmöjligheter. Verkstadsbod på hjul. Timmerstuga som kan göras i ordning som gäststuga eller lekstuga.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

19 600 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 10 600 kr
Renhållning: 2 400 kr
Väg, samf: 700 kr
Sotning: 300 kr
Försäkring: 5 600 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Ägarna har nyttjat fastigheten som fritidshus.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 049 000 kr, varav byggnadsvärde 206 000 kr

Summa pantbrev

860 000 kr

Tomt

Areal: 2 470 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Trivsam och variationsrik natur-/trädgårdstomt med stora gräsytor för barnen att leka på, plats för odlingar och vacker skärgårdsnatur med tall, björk, ljung och lingonris. I trädgården växer även svarta vinbär, rhododendron, äppel- och plommonträd. Härligt altandäck i soligt och insynsskyddat läge, beläget mellan huvudbyggnad och bastuhus. Här kan du njuta av solen från morgon till kväll och ta ett dopp i poolen efter ett hett bastubad. En underbar plats för måltider och vila. Vid gästhuset finns också ett stort altandäck som delvis ligger skyddat under tak. Även här finns möjlighet för bastubad och det finns gott om plats för sittgrupp, grill och solstolar. På tomten finns även bra parkeringsmöjligheter för flera bilar på uppfart och i carport.

Vatten/avlopp

Egen djupborrad brunn (ca 95 m) med injector pump. Hydrofor är placerad i grunden. Värmekabel finns vilket innebär att det finns vatten i huset året runt i huvudbyggnaden. Värmekabel till gästhuset finns också men är i behov av reparationsåtgärd. Vid gästhuset finns en grävd brunn som kan användas för bevattning. Varmvattenberedare om 110 l i huvudbyggnaden, 50 l i gästhuset och 50 l i bastuhuset. WC och BDT till trekammarbrunn och infiltrationsanläggning. Tillstånd för denna avloppsanläggning gavs 1999. Det är inte längre tillåtet att leda WC-avlopp till en infiltrationsanläggning. Med anledning av detta behöver anläggningen vara åtgärdad och godkänd senast den 16 mars 2018. För alternativa lösningar och mer information se infoblad från Värmdö Kommun under dokument.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Stavsnäs GA:1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Stavsnäs

Välkommen till skärgårdssamhället Stavsnäs som med sina goda kommunikationer in till stan utgör det idealiska området för såväl permanent- som fritidshusboende. Området passar naturälskare, båtfolk och alla som vill bo lugnt och skönt. Njut av den otroligt vackra skärgårdsnaturen präglad av skärgårdstall, klipphällar och hav samtidigt som det lilla samhället ger de boende möjlighet till närservice (ICA), bageri och trevliga restauranger. Strosa t ex omkring i Stavsnäs sommarhamns pittoreska bebyggelse eller plocka svamp och bär i de vackra skogsområdena söder om Stavsnäsvägen. Området bjuder även på flera fantastiska badplatser i form av stränder och insjöar. Från fastigheten är det promenadavstånd till två ljumma badsjöar och en havsvik. På andra sidan Djuröbron finns Djurönäsets underbart belägna konferensanläggning med inomhuspool, elljusspår och vacker vy över Kanholmsfjärden. I Stavsnäs finns förskolan Talludden och på Djurö (2 km) finns skola upp till årskurs 9 vilket gör Stavsnäs till ett praktiskt paradis för barnfamiljer. Stavsnäs vinterhamn är knutpunkten för skärgårdstrafiken. Härifrån kan man ta båten ut till Sandhamn, Harö eller någon av de andra populära öarna.

Kommunikation

Buss 433 och 434 avgår minst en gång i timmen stora delar av dagen/kvällen. Närmaste hållplats ligger i Stavsnäs gärde, avstånd ca 1,3 kvm. Resan tar ca 50 min till Slussen (direktbuss) och 35 min till Gustavsberg (byte Ålstäket). Skärgårdstrafik från Stavsnäs vinterhamn via båt ut till stora delar av skärgården. Skolbuss avgår för de äldre barnen från ICA-affären.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad