Gamla vägen 40

Bilder

  • Såld!

Gamla vägen 40 , Gustavsberg Höjdhagen , VÄRMDÖ

Trevligt bostadsrättsparhus i 1,5 plan med fint gavelläge i sydväst. Byggt 2012 med modern arkitektur och välplanerade ytor. Parkeringsplats för 2 bilar. Ett bekvämt boende som är centralt beläget i idylliska Höjdhagen som präglas av anrik bebyggelse och lummig natur.

127 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 760 kr exkl drift, inkl kabel-TV, bredband och telefoni
Typ:
Parhus
Boarea:
127 kvm
Biarea:
0 kvm
Lägenhetsnummer:
1
Byggår:
2012
Driftskostnad:
2 226 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

127 kvm

Rumsbeskrivning

I idylliska Höjdhagen finner vi detta moderna parhus i bostadsrättsform. Det perfekta boendet för er som vill bo i hus och samtidigt ha ett mycket lättskött boende. Huset är byggt 2012 och har hög standard med genomgående vitmålade väggar, askparkett, släta vita innerdörrar och fönsterbänkar i kalksten. Huset är mycket trevligt planerat med kök och öppna sällskapsytor, tvättstuga, två badrum och tre sovrum. Fint beläget på gaveln med lummig grönska inpå knuten. Här finns en gräsmatta som inbjuder till lek och en härlig, södervänd uteplats med trädäck och markis. Det finns två parkeringsplatser intill huset. Bo i mysiga små kvartersgator i äldre bruksmiljö men ändå nära centrum och hamnen med service, bussar, restauranger, kafeér och kultur. Varmt välkomna på visning!

ENTRÉPLAN

Ljus och inbjudande hall med tre garderober och plats för avhängning. Ingång till förråd som även nås från utsidan.

Rymligt och trivsamt kök med generös matplats och härligt öppna ytor mot vardagsrummet. Stilren köksinredning i vitt från Marbodal, mörk laminatbänkskiva och vitt kakel ovan arbetsytor. Spotlights under överskåp och spotlights i tak. Kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, spishäll, inbyggnadsugn och inbyggd mikrovågsugn. Samtliga vitvaror från Electrolux.

Innanför köket ligger en funktionell tvättstuga med vitmålade väggar och ljust klinkergolv. Här finns städskåp, tvättho, arbetsbänk samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.

Badrum med vita helkaklade väggar, ljus klinker med golvvärme och spotlights i tak. WC med kommod, handfat och dusch med vikbara glasväggar.

Ljust och luftigt vardagsrum med lättmöblerade ytor, stort fönsterparti och utgång till trädäckad uteplats med markis. Här bjuds på sol från morgon till kväll.

ÖVRE PLAN

Trappan leder upp till övre hall och en hall som öppnar upp med badrum och sovrum.

Tre fina sovrum med snedtak som ger en trevlig karaktär. Master bedroom har fönster i två väderstreck och en skjutdörrsgarderob som erbjuder bra förvaringsmöjligheter. De andra två rummen lämpar sig utmärkt som barnrum, arbetsrum eller gästrum.

Rymligt badrum med vita helkaklade väggar, ljus klinker med golvvärme och spotlights i tak. WC, handfat med kommod och badkar.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plans parhus

Byggnadsår

2012

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump, vattenburen golvvärme entréplan, elradiatorer övre plan

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 juni 2012
Energiprestanda: 45 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

26 712 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 19 836 kr
VA: 6 876 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Sophämtning ingår i månadsavgiften. Hemförsäkring är inte medräknad i driftskostnaden.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Uteplats med markis och trädäck, 24 kvm.
Det finns 2 parkeringsplatser i anslutning till huset.

Förening

Namn

Brf Grindstugan

Om föreningen

Föreningen består av 5 parhus, totalt 10 bostäder.

TV och Bredband

TV, bredband och telefoni ingår i avgiften. Leverantör är Telia.

Parkering

Varje bostad har parkeringsplats i anslutning till entrén.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi. Månadsavgiften är för närvarande 5.186 kr, men kommer att sänkas fr o m 1 januari 2017. Ny månadsavgift blir 4.760 kr/mån.

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Höjdhagen ligger mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden!
Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige.

Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Fastigheterna präglas även av de uppväxta men öppna trädgårdarna. Husen har även fogats in i naturen på ett varsamt sätt och med skärgårdsklipporna som en naturlig del.

Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund.

I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Huset på Höjdhagsvägen 1 ligger nära Ekedalskolan. Skola är bra att ha som närmsta granne då det är tyst och lugnt på kvällar och helger. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog.
Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer.
Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad