Formarstigen 7

Bilder

  • Såld!

Formarstigen 7 , Gustavsberg Höjdhagen , VÄRMDÖ

Välkommen att förvärva ljus och fin lägenhet präglad av fastighetens höga läge samt de spröjsade fönstrena åt två väderstreck med utsikt över trädgård och ekbacke. Belägen i förening med god ekonomi och stora gemensamma umgängesytor. Sjöglimt över Farsta Slottsvik och nära till allt!

53 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 216 kr inkl. värme, VA, digital-tv och p-plats
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
6
Byggår:
1874
Driftskostnad:
333 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

53 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Brf Höjden och den här fina genomgående lägenheten präglad av ljus och känslan av att befinna sig högt upp utan insyn. Njut dessutom av spröjsade fönster med djupa marmornischer, ekparkett i hela lägenheten samt ett passande och smakfullt inrett kök. Dessutom är lägenheten välplanerad och går vid behov att göra om till tre rum.

Entré till hall med plats för både avhängning och byrå. Dessutom två bra inbyggda garderober. Smakfullt inrett parallellkök med gott om förvaring i skåp och lådor samt arbetsytor på bänksskivor av ek. Vita målade luckor och lådor i äldre passande stil, ljusgrått kakel samt rostfri dubbelho. Vitvaror i form av spis, fläkt, diskmaskin (Siemens) och kyl/frys. Vardagsrummet är en prakt i sig med sin rymlighet, två spröjsade fönster med djupa nischer av marmor samt ekparkett. Härlig utsikt över trädgården och glimt över viken från fönstrena. Vinkylen kan ingå. Stort sovrum med två fönster från vilka utsikten förbytts till Höjdhagens vackra ekbacke. Även sovrummet är försett med ekparkett och två inbyggda garderober. Både vardagsrum och sovrum är stort och erbjuder möjligheter till rumsförändringar. Badrum med vita kaklade väggar, extra djupt badkar, WC, spegelskåp, handdukstorkare, hyllor, toppmatad tvättmaskin (Elektro Helios, 2016) samt handfat.

Välkommen att flytta in och njuta av en förtjusande fin lägenhet i kombination med ett underbart lättillgängligt trädgårdsliv.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

3 216 kr inkl. värme, VA, digital-tv och p-plats

Driftskostnad

3 996 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 996 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

7,66%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1874

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 juli 2008
Energiprestanda: 137 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Trädgården är gemensam och till för alla medlemmar. Det finns flera platser för umgänge, odling och plantering. Grannsämjan är mycket god!

Fastighetsbeteckning

Värmdö Östra Ekedal 1:74

Övrigt

Två stycken förråd tillhör varje lägenhet och möjlighet att hyra ytterligare förråd kan finnas.

Parkeringsplats (med elstolpe) tillhör lägenheten.

Internet ingår inte i avgiften.

Förening

Namn

Brf Höjden, Gustavsberg

Om föreningen

Föreningen förvärvade den 8 mars 2002 fastigheten Värmdö Östra Ekedal 1:74 i Värmdö Kommun.

År 1952 renoverades den stora byggnaden och består nu av ett hus i tre våningar med totalt 14 bostadsrättslägenheter, fördelade i tre trappuppgångar, Formarstigen 5, 7 och 9. Samtliga trappuppgångar saknar hiss. Till fastigheten hör också ett större hus med en uthyrd lokal för industriverksamhet.

Storleken på lägenheterna är idag fördelat enligt följande
2 stycken lägenheter om 1 rum och kök, 40-41 kvm
10 stycken lägenheter om 2 rum och kök, 45-53 kvm
2 stycken lägenheter om 3 rum och kök, 59 kvm

Föreningen har en stor vacker lummig trädgårdstomt med havsutsikt, fruktträd och bärbuskar.

Gemensamma uteplatser, grillar med mera finns och de stora gräsytorna ger föreningens medlemmar möjlighet att kunna ha tex egna utemöbler. Området direkt utanför fönstren vid lägenheterna på bottenvåningen disponeras och sköts av dessa lägenhetsinnehavare.

Gemensam tvättstuga finns i "huset med industrilokal" och den helrenoverades 2009. Tvättstugan hyrs också ut till en närliggande bostadsrättsförening med 14 lägenheter samt till några privatpersoner.

Ett separat litet hus, "Mingelboden", har restaurerats i gammal stil för att kunna vara en gemensamhetslokal till medlemmarna.

Föreningen har renoverat trapphusen mycket stilfullt år 2004 samtidigt som alla lägenheter fick nya säkerhetsdörrar inmonterade. År 2006 försågs föreningen med en flaggstång. Entréerna har försetts med tak efter originalritning.

Genom den tidigare fastighetsägaren utfördes badrumsrenoveringar och med dessa stambyte i början på 1990-talet.

Två stycken förråd tillhör varje lägenhet och möjlighet att hyra ytterligare förråd kan finnas.
Varje lägenhet har en tillhörande parkeringsplats med eluttag för motorvärmare. För detta tillkommer för närvarande en avgift om 227:-/månad.

I månadsavgiften ingår vattenburen fjärrvärme, vatten, digital-tv samt tvättstuga.
Årsavgiften betalas månadsvis.
Husen ventileras genom självdrag.

Föreningen tar från och med 2016-01-01 ut en avgift vid överlåtelse- resp. pantförskrivningar. Överlåtelseavgiften utgörs av 2,5% av rådande prisbasbelopp och betalas av köparen.
Pantsättningsavgiften utgörs av 1% av rådande prisbasbelopp och betalas av pantsättaren.

Fastigheten taxeras som hyresfastighet med en total bostadsyta av 692 kvm.
Totalt taxeringsvärde 2013 var 7 729 000 kronor, varav byggnadsvärde står för
5 688 000 kronor.

Gå gärna in på http://www.ingarokontor.se/hojden/

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Höjdhagen är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och huset på Formarstigen lät uppföras av brukspatronen Wilhelm Odelberg och var under hela hans levnadstid samhällets största bostadshus. För ritningarna svarade arkitekt Magnus Isaeus som under åren 1869-1873 bodde och verkade i Gustafsberg som formgivare vid porslinsfabriken. På ritningen kallades huset "Kasernbyggnad vid Gustafsberg" och inrymde ursprungligen 32 bostäder, varav de flesta var "rum med spisel" dvs spisrum/enkelrum. Byggnaden var avsedd för säsongsarbetare vid fabriken och stod färdig 1874. Generellt präglas fastigheterna i Höjdhagen av de uppväxta men öppna trädgårdarna. Husen har fogats in i naturen på ett varsamt sätt och med skärgårdsklipporna som en naturlig del. Höjdhagens östra del, även sk de norra bruksgatorna, består av de vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk eller Ulrika Andersson för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Extra kontaktperson

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad