Krysshamnsvägen 11

Bilder

  • Såld!

Krysshamnsvägen 11 , Stavsnäs , Värmdö

Högst upp på Krysshamnsvägen återfinns det här klassiska fritidshuset med gästhus belägen på en av de mest fantastiska naturtomterna präglad av skärgårdstall, berg och ljung. Njut av sol från morgon till sen kväll. Äkta badrocksavstånd till havsvik med bad och bryggor. Kom och upplev på plats!

71 kvm, 4 rok

Typ:
Fritidshus
Boarea:
71 kvm
Biarea:
35 kvm
Tomtarea:
3 282 kvm
Byggår:
1971
Driftskostnad:
1 087 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

71 kvm

Biarea

35 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i det här klassiska fritidshuset försett med vardagsrum, kök, badrum och tre sovrum. Präglat av de stora fönsterpartierna mot sydväst vilket ger ett härligt ljusinsläpp.

Hall med plats för avhängning och separata garderober. Badrum med WC, handfat, duschkabin och tvättmaskin av äldre modell. Sammanlagt tre sovrum, alla försedda med garderober. Stort vardagsrum och parallellkök i öppen planlösning. Kök med hel rostfri bänksskiva med dubbelho, kyl/frys, spis, fläkt, vedspis samt utgång till tomten. Rymligt vardagsrum och matplats framför den öppna spisen. Fönsterpartier åt både söder och väster.

Välbevarad och välskött interiör med flertalet härliga tidstypiska detaljer. Visst lösöre kan lämnas kvar, som t ex våningssängarna.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans fritidshus

Byggnadsår

1971

Uppvärmning

Direkt El, öppen spis

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Stor altan bestående av både trä och sten. En del i öppet läge och en del under tak. Altanen vetter åt sydväst.

Taxerad boarea 69 + 0 kvm.

Fastighetsbeteckning

Stavsnäs 5:68

Övriga byggnader

Fint gästhus med välskött och funktionell interiör (20 kvm)
Förrådsbyggnader (15 kvm, ca från år 2005)
Utedass

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

13 050 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 7 500 kr
VA: 2 000 kr
Renhållning: 900 kr
Väg, samf: 1 400 kr
Övrigt: 1 250 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Övrigt = Avgift till Byalaget (tomtägarförening)

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 496 000 kr, varav byggnadsvärde 476 000 kr

Summa pantbrev

10 350 kr

Tomt

Areal: 3 282 kvm
Tomttyp: naturtomt

Tomtbeskrivning

Underbar lättskött naturtomt belägen högt och soligt och präglad av skärgårdstall, berg i dagen och vackra ljungpartier. Milt sluttande åt sydväst vilket ger sol från morgon till sen kväll.

Vatten/avlopp

Egen borrad brunn med vatten in i huset. Vattnet försett med elkablar. Däremot brukar fastighetsägaren stänga av vattnet på vinterhalvåret. Varmvattenberedare. WC till sluten tank. BDT till ny godkänd anläggning.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Stavsnäs GA:1 Storskogens vägförening
Last, Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld, 01-IM4-58/8499
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske, 36/5811
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske, 49/2309
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske, 49/2628

Möjlighet finns till båtplats. Det är ingen kö till båtplatserna just nu.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Stavsnäs

Välkommen till skärgårdssamhället Stavsnäs som med sina goda kommunikationer in till stan utgör det idealiska området för såväl permanent som fritidshusboende. Området passar naturälskare, båtfolk och alla som vill bo lugnt och skönt. Njut av den otroligt vackra skärgårdsnaturen präglad av skärgårdstall, klipphällar och hav samtidigt som det lilla samhället ger de boende möjlighet till närservice, bageri och trevliga restauranger. Strosa t ex omkring i Stavsnäs sommarhamns pittoreska bebyggelse eller plocka svamp och bär i de vackra skogsområdena söder om Stavsnäsvägen. Området bjuder även på flera fantastiska badplatser i form av stränder och insjöar. Från fastigheten är det mycket nära (200m) till havsvik med båtbrygga samt ytterligare 5 minuter bort ligger ljummet insjöbad i Kroksjön. Området Krysshamn är en egen liten avskild oas med underbar natur, stora gemensamhetsängar, båtbryggor och badplats. Vid bryggorna anordnas traditionellt midsommarfirande varje år och här finns ytor för lek och spel. Skärgårdsmässigt ligger bryggan idealiskt med absolut närhet till Nämdöfjärden och hela mellanskärgården med dess vackra kobbar och skär. Vidare på andra sidan Djuröbron finns Djurönäsets underbart belägna konferensanläggning med inomhuspool, elljusspår och vacker vy över Kanholmsfjärden. Stavsnäs har förskola och på Djurö (2 km) finns skola upp till årskurs 9 vilket gör Stavsnäs till ett praktiskt paradis för barnfamiljer. Stavsnäs vinterhamn är knutpunkten för skärgårdstrafiken så ta båten ut till Sandhamn, Harö eller någon av de andra populära öarna. Njut slutligen av goda kommunikationer in till stan i form av buss 433 och 434.

Kommunikation

Buss 433, 434 avgår minst en gång i timmen stora delar av dagen/kvällen. Hållplatsen ligger vid Stavsnäs gärde. Resan tar ca 50 min till Slussen (direktbuss) och 35 min till Gustavsberg (byte Ålstäket). Resan med bil går betydligt snabbare och storstaden nås på bara 35 minuter. Skärgårdstrafik från Stavsnäs vinterhamn via båt ut till stora delar av skärgården. Skolbuss avgår för de äldre barnen från ICA-affären.

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad