Koviksuddsvägen 18

Bilder

  • Såld!

Koviksuddsvägen 18 , Stora Kovik , Värmdö

Högt belägen fastighet bestående av välskött och ljus minivilla med inrett loft (30 kvm) med soliga altaner åt alla väderstreck. Nya ytskikt, nytt kök och nytt badrum. Gästhus och förråd. Området är högprioriterat när det gäller inkoppling av kommunalt V/A vilket på sikt kommer att ge generösare byggrätter. Ljuvligt sydvästläge!

55 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
55 kvm
Biarea:
18 kvm
Tomtarea:
2 100 kvm
Byggår:
1977
Driftskostnad:
1 771 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

55 kvm

Biarea

18 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i den här ljusa fina minivillan präglad av högt i tak, nytt badrum och kök samt hela fyra utgångar till altan och trädgård. Belägen högst upp på en kulle med sol hela dagen. Njut även av detaljer som braskassett, kvalitétsgolv samt ett inrett loft för sovplatser eller förvaring. Koviksuddsvägen ligger i framtidsområdet Stora Kovik som är högprioriterat när det gäller inkoppling av kommunalt V/A. I och med inkoppling kommer fastigheterna få generösare byggrätter.

Entré till hall bestående av avhängningsmöjligheter samt trappa upp till loftet. Vardagsrum med öppet upp i nock, vitmålad träpanel på vägg och i tak, synlig murstock med braskassett samt utgång till altan i söderläge. Halvöppen planlösning till ljust nyrenoverat parallellkök (IKEA, 2010) med vita luckor, träbänkskivor samt mörkt mosaikakel. Vitvaror i form av ugn (Husqvarna), kyl/frys (Miele), induktionshäll (Husqvarna), diskmaskin 45 cm (Husqvarna) och fläkt (Thermex). Utgång till altan i västläge. Helkaklat badrum från 2008 gjort av certifierade hantverkare med våtrumsgaranti. Badrummet har golvvärme, dusch, handfat, WC och tvättmaskin. Två sovrum på entréplan, det ena med utgång till trädgård och det andra med hel garderobsvägg. Ekparkett (15 mm) på hela entréplanet förutom ett av sovrummen samt nymålade ytskikt. Inrett loft med ljust golv, fönster och plats för förvaringsskåp.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med inrett loft

Byggnadsår

1977

Uppvärmning

Direktverkande el och braskassett

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 maj 2016
Energiprestanda: 194 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas (spröjsade)
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Altan som omgärdar huset åt tre väderstreck. Dessutom terrass utanför gästhusen. Lätt att hitta sol beroende tidpunkten på dagen. Sammanlagt fyra utgångar från huset till trädgården/altanen vilket sommartid suddar ut gränserna mellan ute och inne.

Fastigheten är försedd med Sector Alarm idag.

Huset målades om år 2014. Vacker mörk färg.
Det är även försett med nya stuprör och hängrännor i plåt.

Taxerad boarea är 55 + 0 kvm

Inkopplad fiber.

Fastighetsbeteckning

Stora Kovik 1:306

Övriga byggnader

Vinterbonat gästhus på ca 10 kvm som är isolerat och försett med el.
Verkstad/ förråd på ca 8 kvm med el.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

21 260 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 14 000 kr
VA: 3 000 kr
Renhållning: 1 000 kr
Väg, samf: 2 660 kr
Sotning: 400 kr
Övrigt: 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 086 000 kr, varav byggnadsvärde 600 000 kr

Summa pantbrev

600 000 kr

Tomt

Areal: 2 100 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Underbart högt belägen fastighet med sol precis hela dagen. Välskött natur och trädgårdstomt med gräsmatta i slänterna, planteringar, buskage och träd i form av björk, tall och gran. Belyst grusad gång upp från parkeringsplatsen.

Vatten/avlopp

Egen borrad brunn. Godkänt enskilt avlopp i form av BDT till 2-kammarbrunn och WC till sluten tank. Kommunalt V/A är på gång att kopplas in i området och beräknas vara klart om ett par år. I och med det kommer fastigheterna få generösare byggrätter. Kontakta gärna kommunen för vidare info på www.varmdo.se

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Stora Kovik GA:1 Stora Koviks vägförening.
Last, Avtalsservitut: Villa, 01-IM4-51/8630

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Stora Kovik

Stora Kovik och Skevikstrand är ett lantligt skärgårdsområde beläget endast 20 minuter från Stockholm. Här finns vacker natur att ströva i, ridhus, båtklubbar och badställen. Promenadavstånd till Skevik Gård som är en konferensanläggning med inriktning på ekologiskt jordbruk och skärgårdsliv. Gå gärna in på: www.skevik.se. Det är nära till Nacka Golfklubb med golf på sommaren och skidspår på vintern. Det är knappt fem kilometer till Gustavsbergs centrum och hamn där du finner all service du kan tänkas behöva. Här finns även skolor, förskolor och aktiviteter för barn och vuxna. Nybyggd cykelväg är byggd fram till Gustavsberg. Sommartid stannar Waxholmsbolaget vid ångbåtsbryggan med relativt tät trafik mot Stockholm. Resan tar cirka 1 timme. I närheten av Stora Kovik ligger Norra Lagnö som är en idyllisk skärgårdsby från förra sekelskiftet med en härlig blandning av grosshandlarvillor och röda stugor. Här finns byskola från 1800-talet där man går från förskoleålder tom 3:e klass.

Området är idag ett högt prioriterat område gällande utbyggnaden av kommunalt V/A och inkopplingen beräknas vara klar om ett par år. I och med det kommer fastigheterna att få generösare byggrätter. Tanken är dock att områdets karaktär ska bevaras och att tomterna ska fortsätta att vara stora.

Kommunikation

Buss 424 vid Lagnövägen till Gustavsbergs centrum.

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad