Hjortronmossevägen 36

Bilder

  • Såld!

Hjortronmossevägen 36 , Hagaberg , Värmdö

Fint belägen villa i Hagaberg som gränsar mot allmänning med öppet och fritt läge. Smakfullt, välplanerat och genomgående fräscht. Stort och ombonat vardagsrum, kamin, 3-5 sorum. Solig trädgårdstomt med insynsskyddad terrass. Kort promenad till områdets båthamn, mysigt bad, buss och golf. Dagis i området.

140 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
140 kvm
Biarea:
9 kvm
Tomtarea:
467 kvm
Byggår:
1996
Driftskostnad:
3 233 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 5 sovrum

Boarea

140 kvm

Biarea

9 kvm

Rumsbeskrivning

Entré via förstukvist under tak till en rymlig hall med plats för avhängning och kalkstensgolv. Till vänster om hallen ligger ett rum med samma stengolv och idag används som hall och är inredd med garderobsvägg med skjutdörrar på ena långsidan och här finns gott om plats för avhängning av kläder. Detta rum kan med enkla medel göras om till ett sovrum. Under trappan finns ett praktiskt förråd. Renoverat och helkaklat badrum med kalsten på golv, 2008, fönster, ovan tvättmaskin (Samsung 2016) och torktumlare (Siemens) finns en praktisk arbetsbänk med överskåp, stort duschutrymme. Traditionellt rymligt kök med vita luckor, snygg bänkskiva av granit samt stänkskydd av glas med ljus tapet bakom. Försedd med inbyggda vitvaror. Tvådelad kyl och tvådelad frys (2007), fläkt, diskmaskin (2007, induktionshäll (2007), inbyggnadsugnar (2007). Gott om förvaring och arbetsytor.

Ett härligt och luftigt sällskapsrum med många fönster vilket skapar ett fint ljus i rummet. Värmande kamin för både värme och mysfaktor samt utgång till den soliga uteplatsen. I anslutning till vardagsrummet finns och ett bibliotek som går att göra om till ett sovrum om det behövs. Golven på entréplan är genomgående vitlaserad ekparkett och har vattenburen golvvärme. Alla fönsterbrädor är av marmor.

Trappa upp till stort luftigt allrum/sällskapsrum med takkupa, stor garderob bakom skjutdörrar och vitlanserad ekparkett. Vindslucka med möjlighet till förvaring. Här finns tre bra sovrum varav två med heltäckningsmatta. Stor härligt badrum med badkar och fönster. Rymlig och perfekt klädkammare.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1996

Uppvärmning

Elpanna - vattenburen värme, elradiatorer övre plan, kamin

Ventilation

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 november 2016
Energiklass: G
Energiprestanda: 140 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Kabel-TV: Ansluten till kabelnätet via Telia
Bredband: Fiber från Telia

Fastighetsbeteckning

Värmdövik 1:658

Övriga byggnader

Carport med eluttag i anslutning till mindre redskapsförråd.
Isolerat förråd om ca 10 kvm.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

38 800 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 25 000 kr
VA: 8 500 kr
Renhållning: 2 000 kr
Väg, samf: 3 300 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 562 000 kr, varav byggnadsvärde 1 896 000 kr

Summa pantbrev

3 372 000 kr

Tomt

Areal: 467 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Välkommen att njuta av den här perfekta skärgårdstomten som milt sluttar ner mot porlande bäck. Flera möjliga uteplatser med utrymme för sittgrupper. Tomtens härliga gräsmattor inbjuder till lek och umgänge, och är vackert omringad av naturinslag. Trädgården bjuder vidare på en vacker blandning av buskar, vårlökar och perenner. Tomten ligger lugnt och skyddat mot gränsande allmänning.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Värmdövik GA:9-GA:10
Förvaltning: Hagabergs samfällighetsförening

Det finns två tennisbanor som alla boende i området har rätt att utnyttja. I anslutning till tennisbanorna finns också ett bordtennisbord och en basketkorg. Mitt emot tennisbanorna finns också en mindre grusplan med två fotbollsmål.

Ålstäksvikens båtklubb är en fristående förening inom Hagabergs samfällighetsförening. Klubben har egen brygga med 40 båtplatser i den natursköna Ålstäksviken.

Last, Avtalsservitut: Väg, 01-IM4-06/322
Last, Avtalsservitut: Väg mm, 01-IM4-06/323
Last, Avtalsservitut: Väg mm, 01-IM4-06/325A
Last, Avtalsservitut: Väg mm, 01-IM4-06/326
Last, Avtalsservitut: Väg mm, 01-IM4-06/337
Last, Avtalsservitut: Vattenledning, 01-IM4-06/80
Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-24/135A
Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-24/136A
Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-24/137
Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-43/4885
Last, Avtalsservitut: Villa mm, 01-IM4-62/11380
Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-69/5530
Last, Avtalsservitut: Ledning, 01-IM4-74/1789
Last, Avtalsservitut: Ledning, 01-IM4-74/5691
Last, Avtalsservitut: Dike mm, 01-IM8-84/9552
Inskrivning, Avtalsservitut väg mm, 06/325
Inskrivning, Avtalsservitut kraftledning, 24/135
Inskrivning, Avtalsservitut kraftledning, 24/136

Om området

Hagaberg

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Här finns oändliga möjligheter till ett aktivit friluftsliv. Hagaberg är ett mycket populärt och barnvänligt område som etablerades i mitten av 90-talet. I området finns förskola, tennisbanor, fotbollsplan och vackra strövområden med svamp, bär och skidspår vintertid. Från platsen nås också Värmdöleden och flera löpspår, promenad- och cykelvägar till exempelvis Hemmestaskolan med bibliotek, friidrottsanläggningar, fotbollsplaner och på vintern skridskobana. Ett lokalt uppskattat fritidsområde med fin pulkabacke ("Bosses backe") finns också precis i närheten. Inom en radie av några kilometer finns tre stora handelsplatser som erbjuder ett stort utbud av affärer och service. I närliggande Grisslinge finns havsbad med sandstrand och bryggor samt vackert belägna Grisslinge Bistro & Bar och Systrarna Delselius konditori/café.

Barnomsorg: Viks skola är en F-6-skola med ca 500-600 elever. Hemmestaskolan är en F-9 skola med drygt 900 elever. I närområdet finns ett flertal kommunala förskolor samt den fristående Grantomta montessoriskola. Närmast belägen är Värmdöviks förskola som ligger i Hagaberg. Förskolan har plats för ca 70 barn i åldrarna 1-5 år.

Fritidsaktiviteter: I området kring Hemmesta finns fyra idrottsanläggningar. Värmdövallen har fotbollsplaner, friidrottsanläggning, motionsspår och tennisplan. Värmdö sporthall erbjuder basket, friidrott, handboll och innebandy. Hemmestahallen erbjuder basket, badminton, innebandy, gymnastik, volleyboll och fotboll. Grantomta sporthall erbjuder badminton, basket, friidrott, gymnastik, handboll, innebandy och volleyboll.

Kommunikation

Smidiga förbindelser till Gustavsberg, Nacka och Slussen. Det tar ca 30 minuter med buss till Slussen. Buss 433 och 434 går direkt till Slussen. Närmaste busshållplats är Hagabergsvägen, ca 700 m från fastigheten. Alternativt kan du parkera bilen på en av Värmdö kommuns kostnadsfria infartsparkeringar och ta bussen därifrån. Närmaste infartsparkering ligger i Grisslinge. För mer info se www.sl.se.

Närservice

På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. Hemmesta centrum ska enligt kommunens planer utvecklas till en trivsam miljö och träffpunkt för den växande befolkningen på Värmdö. Här finns barnomsorg, affärer och restauranger. I trevliga Gustavsbergs Hamn finns caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till Susanne Rylander för mer information!

Susanne Rylander

Susanne Rylander

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-774 05 90

susanne.rylander@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad