Gamla Vägen 14

Bilder

  • Såld!

Gamla Vägen 14 , Gustavsberg Höjdhagen , Värmdö

På fin södersluttning och granne med svampskogen ligger den här utbyggda vinkelvillan med en totalarea på ca 120 kvm. Gammaldags charm, högt vackert läge och insynsskyddad altan. Underbar tomt med inslag av både trädgård och natur. Idealiskt solläge och vida blick över grannskapet! Nära till skola, buss, båthamn, restauranger och service.

93 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
93 kvm
Biarea:
33 kvm
Tomtarea:
1 063 kvm
Byggår:
1940
Driftskostnad:
3 575 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

93 kvm

Biarea

33 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i den här utbyggda vinkelvillan, från början ritad av funkisarkitekten Thunström. Väl genomtänkt planlösningsmässigt med stort matrum, kök och vardagsrum i anslutning, flera sovrum samt två badrum. Huset andas hemtrevnad och charm!

Entréplan:
Hall försedd med marmorgolv och plats för avhängning. Badrum med vitt kakel, grå marmorsten på golv, elgolvvärme, dusch, handfat, stor spegel två fönster. Stort matrum med plats för stora sällskap. Vackra, dubbla fönster ovanför diskho med rogivande utsikt över trädgården och Höjdhagen. Kök med vita skåpsluckor, vita bänkskivor samt svart kakel som stänkskydd. Induktionshäll, fläkt, diskmaskin, rostfri bänk med dubbelho, vit kyl/frys och överskåp med vitrinluckor. Det är ett gediget tilltaget kök med gott om förvaring och arbetsbänkar. Vardagsrummet ligger i anslutning till köket i öppen planlösning. Stort fönster ut mot tomten som ger ett fint ljusinsläpp. Bakom vardagsrummet finns ett sovrum med platsbyggda garderober och skåp. Idag används rummet som TV-rum. Det andra sovrummet på entréplan, har en tillhörande klädkammare. Trappan i hallen leder ner till nedre plan.

Nedre plan:
Här möts man av ett stort allrum med fönster och utgång till trädgården. Idag används rummet som sovrum. Innanför finns ytterligare ett stort hobbyrum/tvättstuga som är inredd med garderober, skåp, bänkar samt plats för hobby eller dylikt. Oljetank samt panna. Ett badrum bestående av dusch, WC och handfat. Groventré med tvättmaskin och rostfri ho.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med sluttningsvåning

Byggnadsår

1940 tillbyggt 60-talet

Uppvärmning

Oljepanna, luftvärmepump, elslinga/element

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 april 2017
Energiprestanda: 192 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta på berg
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Kopplade 2-glas
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Altan delvis under tak belägen i sydväst. Plats för förvaring under altanen.
Uppfart till huset med flertalet parkeringsplatser samt motorvärmare.

Huset är dränerat med platonmatta år 1989.
Fasaden målad, byte av panel södersida, tak för terrass 2010.
Fiber är inkopplad i fastigheten.

Taxerad boarea 70 + 30 kvm.

Fastighetsbeteckning

Östra Ekedal 1:88

Övriga byggnader

Isolerad gäststuga med indragen el, 10 kvm. Egen altan på framsidan. Baksidan av huset finns ett förråd på ca 5 kvm.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

42 900 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 16 000 kr
El: 18 000 kr
VA: 6 000 kr
Renhållning: 2 000 kr
Väg, samf: 900 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Fastigheten använder olja samt luftvärmpump för uppvärmning. I uppvärmningen ingår hushållsel till hus och friggebod. Finns även en frivillig samfällighet 200 kr/år. Den ordnar med städdag i området, gårdsfest, bevarande intressen för området samt även grannsamverkan.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 732 000 kr, varav byggnadsvärde 1 119 000 kr

Summa pantbrev

1 626 000 kr

Tomt

Areal: 1 063 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En underbar härlig tomt i Höjdhagen och Gustavsberg. Högst upp på en bergsslutning mot syd/väst ligger den här av Thunström ritade vinkelvillan. Mycket vackert placerat i naturen. Ljuvligt läge med sol från morgon till sen kvällen. Den östra delen av tomten präglas av naturen med lövträd, tallar, klipphäll och har direktkontakt med skogen. Njut av den fria och öppna utsikten över området. Den sydvästra delen av fastigheten sluttar och med rabatter med mestadels lättskötta perenner. På fastigheten växer vildrosor, liljor, azalea, rododendron, pion, syrén, klätterrosor, japansk lönn, flera lökväxter, äpple, körsbär, köksträdgård mm. Här växer även murklor, kantareller, svart trumpetsvamp, blåbär och lingon. Trädgården är kärleksfullt ompysslad under årens lopp.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Gustavsberg GA:2

Gustavsberg GA:2 är Gustavsbergs vägförening som har hand om vägar och trottoarer med tillhörande diken, slänter och vändplaner samt vägbelysning med stolpar och ledningar.

Last, Avtalsservitut: Vattenledning mm, 01-IM4-82/57365

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Höjdhagen är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Fastigheterna präglas även av de uppväxta men öppna trädgårdarna. Husen har även fogats in i naturen på ett varsamt sätt och med skärgårdsklipporna som en naturlig del. Det här, ett av de första funkisområdena i Sverige, är något alldeles säreget och påminner nästan om ett förstoringsglasat koloniområde. Det är fantastiskt att Thunströms tanke än idag har fått bevarats med omsorg. Läs gärna mer i bifogat dokument. Det finns även flertalet böcker att läsa om området. De går att köpa hos kommunen.

Höjdhagens östra del, även sk de norra bruksgatorna, präglas av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana med längdskidspår på vintern och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Det finns idag en mycket aktiv tomtägarförening. Gå gärna in på deras hemsida: http://www.hojdhagen.se
Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad