Ökenvägen 13

Bilder

  • Såld!

Ökenvägen 13 , Ingarö Lugnet , Värmdö

Inbäddat i grönska och med ett ostört läge finner ni detta fräscha och välplanerade skärgårdshus med hög trivselfaktor. Renoverat 2013 med bl a nytt kök. Täljstenskamin. Två isolerade gäststugor 27+10kvm, växthus samt stort garage. Huvudbyggnad om 150 kvm är tillåtet. Närhet till fantastiska bad, båtklubb, skog och natur.

52 kvm, 2 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
52 kvm
Biarea:
87 kvm
Tomtarea:
3 123 kvm
Byggår:
1980
Driftskostnad:
1 858 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum varav 1 sovrum

Boarea

52 kvm

Biarea

87 kvm

Rumsbeskrivning

Entréplan har välkomnande hall med klinker, helkaklat badrum med dusch, golvvärme, fönster och kombinerad tvättmaskin med tumlare (2012). I anslutning till badrum finns ett mindre förråd/teknikrum. Stort sovrum med skjutgarderob samt utgång till terrassen. Snyggt arbetskök med gott om arbetsytor, bänkskivor i trä och infälld belysning. Nytt köket (Lulimar), kyl och frys "side by side" med sodastream/is/vatten och vinkylare, diskmaskin, spis och fläkt allt från 2014. Från köket finns en stege upp till sov loftet.

Stort luftigt vardagsrum med högt i tak och synligt takbjälkar, täljstenskamin (2013) samt utgång till rymlig terrass.

Hela huset är ytskicksrenoverat 2013. Öppet fiber är beställt till fastigheten men ej betalt. Kostnaden kommer att hamna runt 23 000 kr och ska vara klart årsskiftet 2016/2017.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1980

Uppvärmning

Luftvärmepump (2013), täljstenskamin (2013) och direktverkande el

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 augusti 2012
Energiprestanda: 157 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Säby 1:238

Övriga byggnader

På tomten finns det ett gästhus på ca 27 kvm som är isolerat och med el indragen. Den är fördelad på två rum idag. Ledning för vatten och avlopp finns under huset och går att koppla på. Huset har fått ett nytt entrétak, ny parkett samt invändig målning 2013. Nytt tak med hängrännor, stuprör och vindskivor 2014. Perfekt för uthyrning/tonårsboende. Stor terrass binder samman gästhuset med en isolerad och inredd friggebod, 10 kvm som också har fått nytt tak samt ytskicksrenoverat invändigt.

Rymligt garage på ca 50 kvm med loft/vind. Garaget är isolerat, gjuten platta, luftvärmepump, automatdörrar, gott om förvaring med garderober samt en extra kyl och frys.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

22 300 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 15 600 kr
Renhållning: 2 000 kr
Väg, samf: 4 400 kr
Sotning: 300 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I samfällighetsavgiften ingår kostnaden för vatten och i renhållning ingår även en tömning av bdt-systemet. OBS! Husförsäkringen är ej inräknad i driften.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 664 000 kr, varav byggnadsvärde 522 000 kr

Summa pantbrev

2 337 500 kr

Tomt

Areal: 3 123 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Solig variationsrik och lättskött barfotatomt. Den insynsskyddade tomten ramas in av en blandad ljuvlig växtlighet. Blåbär och lingon plockas på den egna tomten. Flertalet uteplatser och täppor som inbjuder till rofyllda stunder.

Grusad uppfart och garage ger gott om plats till flera bilar.

Vatten/avlopp

Samfällt gemensamt vatten för området. 2010 gjordes nytt avlopp tre-kammarbrunn med markinfiltration och fosforfälla. Denna fastighet är en av få i området som enligt byggplansbestämmelser, utan hinder får tillbyggnad vidtas av huvudbyggnaden upp till 150 kvm.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Skälsmara GA:1, Ängsviks vägförening som har hand om vägar,
p-platser och grönområden.

Gå gärna in på Ängsviks Fastighetsägarförenings hemsida, www.angsviksff.org. Här hittar ni information om badplatser, vattenförbrukning, viktig info om området mm.

Last, Avtalsservitut: Ledning, 01-IM4-70/5605

Om området

Ingarö Lugnet

Välkommen till Ingarö och Lugnet!

Lugnet ligger med närhet till Säbyviken, vacker skärgårdsnatur och fina insjöbad. Områdena i Lugnet är bra sammanlänkat med hjälp av skogstigar vilket gör det enkelt och trivsamt att ströva på, gå ut med hunden mm samtidigt som området är fritt från genomfartstrafik. I Säbyviken finns flera ideala platser för bad och olika bryggföreningar att ansöka om att ha båten vid.

Hela Ingarö bjuder på klassisk skärgårdsnatur i form av natur präglad av skärgårdsklippor, vacker skog och öppna ängsmarker. Närheten ut med båt till skärgården gör ön attraktiv för alla båtälskare. Från Säbyviken är det inte långt till populära öar som Sandhamn, Möja och Nämndö. Längst söderut på Ingarö, där Ingaröfjärden möter Nämdöfjärden, återfinns en säreget vacker natur mestadels bestående av sandig mark och höga tallar som möter skärgårdens glittrande fjärd med hjälp av fint rundade badklippor. Här ligger Björkviks havsbad och Björnö naturreservat. En unik sommarplats värd att besöka!

Ingarö golfklubb har 2 banor, 36 hål och är vackert belägen på Ingarös norra del. Klubben är även värt ett besök för den trevliga Golfkrogen som både serverar lunch och Á la carte. Vänligen gå in på golfklubbens hemsida för mer information. www.igk.se
På vintern förvandlas golfbanan till en vintersportsanläggning med vackra skidspår över nejden och skridskoåkande på golfbanans dammar. T ex körs här Ingarövasan varje år.

Nära har du även Säby Säteri där du kan ha din bröllopsmiddag eller avnjuta ett härligt julbord. Lämna in dina äpplen på Värmdö Musteri och få din egen äppelmust.

I Brunn finns all tänkbar närservice som matvarubutik och bensinmack mm. Här finns även modern idrottsanläggning med konstgräs som gjort Ingarö IF till en attraktiv ungdomsklubb för diverse sporter. Stort gräsfält, allmän badplats i Dyviken mm återfinns också området.

Ingarö har flera välrenommerade förskolor och skolor att välja för barnen. I Fågelvik finns en stor förskola/skola och likaväl i Brunn. Lemshaga akademi är vidare en mycket populär friskola placerad i idyllisk skärgårdsnatur.

Karta

Hör av dig till Susanne Rylander för mer information!

Susanne Rylander

Susanne Rylander

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-774 05 90

susanne.rylander@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad