Storskogsvägen 71

Bilder

  • Såld!

Storskogsvägen 71 , Stavsnäs , Värmdö

Ljuvligt, enkelt och prisvärt sommarboende med hela fyra småhus med sängplatser. Beläget i solig glänta på sydvästsluttande kulle präglad av skärgårdstall och klipphäll. Mycket nära till badsjöar, havsvik med båtplats, vacker natur samt samhälle med service. Förvärva och njut av första vårsolen!

34 kvm, 5 rok

Typ:
Fritidshus
Boarea:
34 kvm
Biarea:
31 kvm
Tomtarea:
4 180 kvm
Byggår:
1955
Driftskostnad:
650 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

34 kvm

Biarea

31 kvm

Rumsbeskrivning

Dags att införskaffa fritidshusboendet redan nu! Välkommen in i det här mysiga sommarhuset bestående av ett vardagsrum med spröjsade fönster och murad öppen spis med insatt braskassett, klassiskt 50-talskök och ett extra rum i burspråk som kan användas som matplats eller sovalkov. Kök med hel rostfri bänksskiva med dubbelho, överskåp med sneda skjutdörrar och vedspis. Dessutom entré till farstu och mellanhall för avhängning. Ny el från år 2013. De här ljuvliga enkla och prisvärda sommarboendena börjar bli svåra att hitta!

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans fritidshus

Byggnadsår

1955

Uppvärmning

Direkt El, braskamin och vedspis

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt

Övrigt

Samtliga fyra hus har altaner/terrasser för utemöblemang, alla i söderläge eller västläge. Huvudhudet har altan som delvist är under tak. Platsbyggd soffa.

Plats för parkering av många bilar på infarten vid förrådshusen.

Taxerad boarea 28 + 0 kvm.

Båtplats i närliggande Krysshamnsviken ingår.

Visst lösöre kommer att lämnas kvar.

Vedeldad badtunna i anslutning till huvudhuset.

Dusch finns i separat utrymme bakom hus nr 3.

Fastighetsbeteckning

Stavsnäs 1:537

Övriga byggnader

På fastigheten finns sammanlagt sex byggnader.

Huvudhuset 1: 34 kvm
Hus nr 2: 10 kvm. Det nyaste huset med interiör vitlaserad träpanel på vägg och tak, indragen ny el, handfat, bänksskiva, kylskåp och bäddsoffa.
Hus nr 3: Det äldsta huset bestående av två sovrum och ett smalt kök med rostfri bänk, liten kyl. Ny el i det här huset. Renoveringsbehov. (15 kvm)
Hus nr 4: Enklare gästhus/friggebod med sovplatser (6 kvm)
Hus nr 5: Förrådsbyggnad med separat ingång till separett. Vattenutkastare utanför.
Hus nr 6: Förrådsbyggnad

Antal noterade rum i inledningen gäller hela fastighetens byggnader.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

7 800 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 5 000 kr
Väg, samf: 2 000 kr
Sotning: 800 kr

Kommentar

Det här är tidigare ägares driftskostnader då nuvarande ägare endast haft fastigheten ett kort tag.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 091 000 kr, varav byggnadsvärde 94 000 kr

Summa pantbrev

1 360 000 kr

Tomt

Areal: 4 180 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Mycket stor tomt (4180 kvm) belägen i solig glänta. Sydvästsluttande tomt med insynsskydd i form av tall och gran. Högst uppe på kullen, i ett vackert ljus samt mellan blåbärsris och berghäll ligger alla fyra husen. Mysig natur/trädgårdstomt i form av skog, gräsmatta, fåtal planteringar och imponerande rhododendronbuske. Skyddande staket mot vägen. Hemligt eget kantarellnäste på tomten. En lättskött, solig och fin natur/trädgårdtomt! Ej styckningsbar fastighet.

Vatten/avlopp

Sommarvatten från föreningen som sätts på i april/maj. Enkelt avlopp som inte är godkänt idag. Det behöver kompletteras/ byggas om för att få användas. Separett i förrådsbyggnaden. Tillstånd finns för kompostering. Tillåten byggrätt 60 + 40. Nockhöjd 5,5 m.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Stavsnäs GA:1 Storskogens vägförening
Last, Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld, 01-IM4-54/561
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske, 49/8258B

Tillträde

Enligt överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Stavsnäs

Välkommen till skärgårdssamhället Stavsnäs som med sina goda kommunikationer in till stan utgör det idealiska området för såväl permanent som fritidshusboende. Området passar naturälskare, båtfolk och alla som vill bo lugnt och skönt. Njut av den otroligt vackra skärgårdsnaturen präglad av skärgårdstall, klipphällar och hav samtidigt som det lilla samhället ger de boende möjlighet till närservice, bageri och trevliga restauranger. Strosa t ex omkring i Stavsnäs sommarhamns pittoreska bebyggelse eller plocka svamp och bär i de vackra skogsområdena söder om Stavsnäsvägen. Området bjuder även på flera fantastiska badplatser i form av stränder och insjöar. Från fastigheten är det promenadavstånd till två ljumma badsjöar och havsvik med båtbrygga. På andra sidan Djuröbron finns Djurönäsets underbart belägna konferensanläggning med inomhuspool, elljusspår och vacker vy över Kanholmsfjärden. Stavsnäs har förskola och på Djurö (2 km) finns skola upp till årskurs 9 vilket gör Stavsnäs till ett praktiskt paradis för barnfamiljer. Stavsnäs vinterhamn är knutpunkten för skärgårdstrafiken så ta båten ut till Sandhamn, Harö eller någon av de andra populära öarna. Njut slutligen av goda kommunikationer in till stan i form av buss 433 och 434.

Kommunikation

Buss 433, 434 avgår minst en gång i timmen stora delar av dagen/kvällen. Hållplatsen ligger vid Stavsnäs gärde. Resan tar ca 50 min till Slussen (direktbuss) och 35 min till Gustavsberg (byte Ålstäket). Resan med bil går betydligt snabbare och storstaden nås på bara 35 minuter. Skärgårdstrafik från Stavsnäs vinterhamn via båt ut till stora delar av skärgården. Skolbuss avgår för de äldre barnen från ICA-affären.

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad