Kvarntorpsvägen 3A

Bilder

  • Såld!
  • Parvilla med trädgård belägen mitt i byn
  • Vackert ljus från spröjsade hörnfönster
  • Helkaklat moderniserat badrum med tvättmaskin
  • Friggebod (10 kvm) som tillhör lägenheten
  • Inramande häck runt om hela trädgården

Kvarntorpsvägen 3A , Gustavsberg Södra Bruksgatorna , VÄRMDÖ

Välkommen att förvärva en av de större varianterna av Gustavsbergsfabrikens anrika parvillor från år 1907. Ett stycke kulturhistoria m prunkande äldre trädgård mellan de moderna porslinskvarteren och den äldre bruksmiljön. Njut av två våningar bostad, egen gavelträdgård, friggebod och nära till buss, service.

113 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
4 340 kr inkl. p-plats, yttre underhåll, jordkällare
Typ:
Parhus
Boarea:
113 kvm
Biarea:
0 kvm
Lägenhetsnummer:
1
Byggår:
1907
Driftskostnad:
1 795 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

113 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i den här kulturhistoriskt underbara parvillan som är inredd med varsamhet om det tidstypiska och genuina i byggnaden. Njut bl a av pärlspont på väggarna, originaltrappa, spegeldörrar, spröjs och såpat plankgolv. Väggar och tak är målade i en harmonisk och ljus balans. Det största badrummet på övre plan är helkaklat och nytt. Dessutom gott om underbara utrymmen och skrymslen som trädgårdsveranda, trappförråd, inbyggda skåp och oinredd vind. En fröjd att få komma in i!

Entréplan:
Trappa upp till entré. Den isolerade och massivt byggda dörren in är specialbeställd från Allmogesnickerier och försedd med handtag från Gysinge. Hall med plats för avhängning och hyllor bakom draperi (som är en fd dörröppning). Gäst-WC med handfat och gulligt fönster ut. Entréerna var tidigare öppna farstukvister som byggdes in på 40-talet. Pärlspont på vägg i WC och kök. Kök och matplats som till största del moderniserades under 80-talet. Gråa luckor av äldre snitt, vita kakelplattor och rostfri bänk med dubbelho. Vitvaror i form av spis, diskmaskin (Cylinda), kyl/frys (2014), fläkt och varmvattenberedare. Troligtvis går det att hitta plankgolv under golvets nuvarande matta. Bygglov finns för att sätta upp altandörr mot trädgården. Allrum i anslutning till kök som idag används som TV-rum och gästrum. Möjligheter finns att inlemma det här rummet till köket, sätta in braskamin genom att ansluta till murstocken eller använda det som extra sovrum. Från allrummet nås förrådet under trappen med plats för diverse förvaring. Allrummet har linoljesåpat trägolv. Stort vardagsrum med underbara spröjsade fönsterpartier ut mot trädgården. Vardagsrummet har lackat plankgolv och kamin i jugendstil. Klinkers under vedspisen är från 40-talet men under finns fundament för att klara av kakelugn. Från början var det kakleugnar i alla lägenheter på Kvarntorpsvägen. Handmålad spegeldörr av massivt trä i 1910-tals modell. Vid vardagsrummet ligger husets veranda/ bakre farstukvist med entré ut i trädgården och plats vid körsbärsträdet. En idealisk plats för morgonkaffet! När byggnaden renoverades på 40-talet så sänktes taket. Andra lägenhetsinnehavare har öppnat upp och återskapat den höga takhöjden. Troligtvis finns den äldre takpanelen kvar. Trappan upp till övre plan är från byggnadsåret. Både trappsteg och pärlspont är av original samt linoljefärgsmålade. Njut av att se trappstegens nötningar på grund av ett flitigt historiskt användande.

Övre plan:
Övre plan består av tre sovrum, ett förråd och ett badrum. Helkaklat badrum från år 2007 med tvättmaskin (Electrolux, 2015), badkar, handfat och WC. Utfört av hantevrkare med våtrumsintyg. Sovrummet som historiskt sett är originallägenhetens kök är idag det största. Det har två fönster vilket ger stora möjligheter till möblering. Andra lägenhetsinnehavare har öppnat upp till kattvinden för att använda ytan. Det näst största sovrummet har även det två fönster och en hel garderobsvägg. Där emellan ett lite mindre tillbyggt sovrum. Hela övre plan har såpat originalplankgolv. Ovanför övre plan finns utrymme i form av vind med ståhöjd i mitten. Idag finns ingen lucka dit från lägenheten.

Hela lägenheten präglas av bra renoveringsmässigt kvalitativa val av snickerier, färg och detaljer.

Ett mysigt och trivsamt boende!

Byggnad

Byggnadstyp

Parhus, 2 plan

Byggnadsår

1907

Uppvärmning

Direkt El, vedkamin

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 februari 2009
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Gustavsberg 1:21

Övriga byggnader

Friggebod (10 kvm) som lägenhetsinnehavaren ansvarar för själv.
Lekstuga
Jordkällare
Vind med ståhöjd

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

21 546 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 9 423 kr
El: 3 500 kr
VA: 7 218 kr
Renhållning: 1 055 kr
Sotning: 350 kr
Beräknat antal personer: 5

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Grusad infart med plats för bilparkering.

Insynsskyddad och inramad trädgård med grind ut till Kvarntorpsvägen. Trädgården är av äldre karaktär och berikad med fruktträd, bärbuskar, planteringar och odlingar. Dessutom bjuder den på stora ytor gräsmatta för lek, studsmatta eller stora bordsdukningar. Sammanlagt två entréer ut i trädgården. Växtlighet som finns i trädgården idag är bl a kärleksört, pion, syrén, päron, äpple, rhododendron, hallon, körsbär, vinbär.

Föreningens näst största tomt med en kvadratmeteryta på ca 500.

Radonmätning är utförd och med värden långt under gränsvärdena. (30 Bq)

Förening

Namn

Brf Ankaret II i Gustavsberg

Om föreningen

Föreningen Brf Ankaret II bildades 1982 och består av fyra bostadshus med sammanlagt 9 lägenheter, 4 friggebodar och en jordkällare. Varje medlem ansvarar själv för driftskostnader såsom vatten, avlopp, sophämtning och uppvärmning. De fina trädgårdarna sköts av medlemmarna själva.

Byggnaderna är uppförda 1907-1908 och då som fyrfamiljsbyggnader i "villastil". Husen är arkitektritade av Knut "Perno" Peterson och präglade av det brutna taket med fönsterkupor och många snickeridetaljer i allmoge. Familjerna var stora och bodde trångt utan någon av dagens självklara faciliteter. Lägenheten värmdes upp med hjälp av kakelugn och vedspis samt lystes upp genom fotogenlampor och ljus. Under 40-talet upprustades husen bl a genom att de öppna farstukvistarna täcktes in för att bli hall och toalett. Innan föreningen bildades genomgick de ytterligare en renovering under 80-talet.

Förening med god ekonomi och inga planerade avgiftsändringar eller större renoveringar på gång. De senaste åren har en hel del renoveringar genomförts. Under 2013-2014 har fastighetens tak lagts om (ny papp, ny läkt, nya pannor, nya nockband, ny nockplåt samt installering av nya skorstensbeslag och ny stege). Fasader, plåt och utvändiga snickerier har dessutom målats om. Vissa delar av panel, räcken och vindskivor har bytts yt.

TV och Bredband

Mycket troligen kommer fiber att dras in.

Parkering

Egen parkering på tomten.

Ekonomi

Föreningen är otroligt lågt belånad. Sammanlagt endast 1 890 779 kr i lån (2017-12-31). Vilket ger en belåningsgrad på ca 2500 kr/kvm.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Gustavsberg Södra Bruksgatorna

Välkommen till Kvarntorpsvägen belägen i Hästhagen i Gustavsberg. Kvarntorpsvägen är en av Gustavsbergs klassiska bruksgator från sekelskiftet. Tidigare hette vägen Ingarögatan, just för att det var vägen mot Ingarö. Utmed bruksgatorna låg porslinsfabrikens arbetarbostäder. De här kvarteren, söder om Kvarnberget, var där samhällets lågavlönade bodde inkvarterade i små lägenheter. Kvarntorpsvägen ligger inom den del av Gustavsberg som staten har förklarat som ett s k riksintressant för kulturmiljövården. Husen på Kvarntorpsvägen har klassificerats som "kulturhistoriskt synnerligen värdefull bebyggelse". Tanken med det är att framtida generationer ska få ta del av vår rika kulturhistoria. Bakom husen mot Villagatan låg den s k Kvarnströmmen, som kom från Kvarnsjön och mynnade ut i Farstaviken. I den här strömmen låg tidigare kvarnen och invid det kvarntorpet där kvarnskötaren bodde med sin familj. Därav namnet på den här gatan idag.

Idag ligger Kvarntorpsvägen 3 mellan de moderna porslinskvarteren och det äldre bruksområdet söder om Kvarnberget. Mellan dessa områden går vägen som kommer att döpas om till Gustavsbergs allé och förses med träd, rondeller och hastighetsskyltar. Det är Gustavsbergs allra mest centrala del, nära beläget porslinsfabriksområdet, Kvarnsjön, service och kommunikationer. Det är en fröjd att vandra runt på de slingrande kuperade gatorna och njuta av kulturhistoriska byggnader, uppväxt grönskande natur samt trädgårdar av äldre karaktär. Kvarnsjön är en ljum badsjö och idealisk för sommardopp. Runt sjön går en vacker promenadslinga. Det är den här behagliga balansen mellan bebyggelse och natur som gör området till en idyll. I området finns skolor och förskolor på mycket nära avstånd.

Gustavsbergs centrum nås genom en kort promenad och där finns all närservice representerad i form av matbutik, banker, apotek, restaurant, tandvård mm. I Centrum finns även möjligheter till alla möjliga former av sportverksamhet som t ex gym, tennis och simhall. Busshållplatsen ligger endast ca 200 m från lägenheten vid hållplats Villagatan och därifrån går direktbuss (474) till Slussen och tar ca 25 min. De går var tionde minut.

I närheten ligger också Farsta Slottsvik och Gustavsbergs anrika Porslinsfabriksområde som idag bjuder på ett kulturellt utbud i form av gallerier, restauranger, butiker mm. Farsta Slottsvik bjuder vidare på vackra promenadstråk i skärgårdsnatur och fina uflyktsplatser att picknicka på.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gustavsberg, som är huvudort på Värmdö har alla dessa attribut; Närhet till storstad, vacker skärgårdsnatur och dessutom unik kulturhistoria i form av det anrika fabriksområdet. Välkommen att trivas i Gustavsberg och Farsta Slottsvik!

Vill du ha mer information om kommunal service i Värmdö kan du kontakta Värmdö kommun på telefon 08-570 470 00 eller gå in på www.varmdo.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
Hemköp Hamnen
400 m
Schill Frukt och Grönt
890 m
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Mariaplans Förskola
190 m
Förskoleförvaltningen
670 m
Grundskolor
Kvarnbergsskolan
550 m
Lär Skola
620 m
Gymnasium
Mälardalens Ridgymnasium AB
440 m
Banker
Swedbank
710 m
Handelsbanken Värmdö
710 m
Golfbanor & Golfklubbar
Nacka Golfklubb
2,7 km
Wermdö Golf & Country Club
4,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ekvallen Värmdö AB
280 m
Gustavsberg Fastigheter AB
450 m
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsberg Fastigheter AB
450 m
Vattenhuset AB
660 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte