Ängsblomsvägen 20

Bilder

  • Såld!
  • Matplats med värmande kamin
  • Solig insynsskyddad altan mot naturmark
  • Mörtnäs Hagar, Ängsblomsvägen 20
  • Stor trädäckad terrass i anslutning till förråd
  • Uteplats mot skogen, gott om plats för lek o spel

Ängsblomsvägen 20 , Mörtnäs Hagar , Värmdö

Stadsradhuset som andas industriromantik - en kombination av storstadskvalitéer och småstadskänsla. Nu har du möjlighet att förvärva det nybyggda radhuset som kännetecknas av hög standard och fina materialval. Trädgården gränsar till naturmark full av svamp, bär och möjlighet till lek för barnen. Huset har uppmärksammats i Arkitektur, Plaza Deco och DN Bostad. Arkitekten är Koncept. Beläget 20 min från Slussen och 3 min från bussen. Gångavstånd till Värmdö köpcentrum, Grisslinge Havsbad och restauranger.

130 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
130 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
248 kvm
Byggår:
2014
Driftskostnad:
2 941 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

130 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Vitlaserade ask trägolv. Kökssnickerier i sotgrå ton från Kvänum. Köksmaskiner från Smeg. Blandare Tapwell. Brödhylla från B.A.R. Bänkskiva i kolmårdsmarmor och vitlaserad bok

Badrum

Kommod från Kvänum, duschhörna, badkar samt tvätt- och duschblandare från Tapwell. Spegel och lampa från Story Hotel. Klinker i mörkgrå ton. Vitt kakel i förband samt vitmålad vägg. Golvvärme.

Klädvård

Träbänkskiva och skåpinredning från Kvänum vilket ger gott om förvaring. Tvättmaskin och torktumlare.

Välkommen till Mörtnäs Hagar! Stadsradhusen andas industriromantik - en kombination av storstadskvalitéer och småstadskänsla. Som en ryggrad ligger de längs Ängsblomsvägen i kvartersliknande volymer med en tydlig flört till den klassiska trädgårdsstaden. De väcker nyfikenhet och är inbjudande på samma gång. Storstadsliv, karriär och familj gör att det ibland är svårt att hinna med alla måsten. Småstaden är ritat för den som önskar markkontakt men inte nödvändigtvis vill sysselsätta sig varje helg med trädgårdsarbete. Det skall vara lätt att bo i Småstaden. Huset har flera möjliga uteplatser för att maximera huset solläge. Från takterrassen håller du dessutom koll på vad som händer på gatan nedanför.

I entrén välkomnas du av ett exklusivt matt grått stengolv lagt i klassiskt fiskbensmönster och snygg platsbyggd hatthylla. Från hallen möts du av en vacker trappa i en petroleum färgad ton med specialdesignat räcke i vitt stål och nät. Du slås sedan av den makalösa takhöjden över trappan om nästan 9 meter med flera takfönster, eldrivna gardiner, som ger rikligt med ljusinsläpp i hela huset. En öppen matplats är placerad mellan kök och vardagsrum för att skapa ett socialt utrymme som inbjuder till långa middagar. Centralt placerad står den gedigna gjutjärnskaminen med en effektfull skorsten som löper genom huset.

Köket är ett klassiskt och av hög kvalité från kökstillverkaren Kvänum. De vackra sotgråa luckorna bryts av med en bänkskiva i vitlaserad bok och kolmårdsmarmor. I det här köket kan man laga middagar tillsammans och det finns god förvaring för porslin, glas och husgeråd i väggskåp och bänkskåp. Samma brödhylla som finns på restaurang B.A.R på Blasieholmen i Stockholm finns i köket och används med lätthet som förvaring av kryddor, olja eller vin. Micro finns i Kvänumskåp med infällda spotlights.

Vardagsrummet karaktäriseras av ett stort fönsterparti som blir en tavla mot skogens grönska. Här finns plats för avkoppling, sociala tillställningar eller familjärt fredagsmys. I korridoren på nedre plan finns en klädkammare inredd med Elfasystem, med gott om förvaring och husets tekniska kärna med media central, fjärrvärmepump och övrig teknik. Entréplan har el-dragningar för ljudanläggning och persienner i kök.

Badrummet är utrustat med dusch, wc och en klassisk sotgrå kommod från Kvänum. Bänkskivan är i kalksten och tvättstället i vitt porslin. Inspirationen till badrummen har hämtats från Story Hotel i Stockholm och samma spegel och pendellampa finns i huset. På övre plan finns gott om garderober som är inredda med Elfasystem, barnrum och två sovrum. Ett av sovrummen är utrustat med en walk-in-closet, med klädstänger i läder och hyllplan från Kvänum och i ett av sovrummen återfinns det vackra industifönstret. Möjlighet finns att ta ner väggen och göra om till ett allrum för tv-underhållning eller lek. Sovrummen har persienner. För att du ska slippa släpa tvätt mellan våningsplanen finns tvättstugan på samma plan som sovrummen. Även här finns Kvänumskåp med infällda spotlights, vilket ger för bra förvaringsmöjligheter.

Pricken över i:et är husets loftvåning. Här finner du ett kreativt kontor för den egna företagaren, en övernattningsvåning eller ett privat plan för ungdomarna i familjen. Från takterrassen ser du ner på gatan och nyttjar ett extra solläge på framsidan av huset. Räcket på takterrassen går i samma industriella stil som trappräcket.

Byggnad

Byggnadstyp

3 vånings stadsradhus

Byggnadsår

2014

Uppvärmning

Fjärrvärme, vattenburen golvvärme np, vattenradiatorer plan 2 och 3

Ventilation

Mekanisk med värmeåtervinning.

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt

Övrigt

ETT SNÄLLT HUS - MOT BÅDE PLÅNBOK OCH MILJÖ

Huset är byggt helt i trä, som är det överlägset mest miljövänliga alternativet vid nyproduktion. Man har arbetar hårt för att förbättra alla processer i byggnationen mot ett grönare alternativ. Det handlar exempelvis om att ställa höga krav på leverantörer eller hitta bättre lösningar för transporter.

I huset är energiförbrukningen i fokus. Nya hus har många fördelar jämfört med äldre hus ur miljösynpunkt. Huset är välisolerade, har effektiva uppvärmningssystem och är utrustade med energisnåla hushållsmaskiner. Det ger ett snällt hus - både mot plånbok och miljö.

Huset har produceras av Deromegruppen som är en av Sveriges äldsta hustillverkare och har byggt tusen och åter tusen hus sedan 1947. I Deromekoncernen har man ett miljötänk i varje del och arbetar aktivt för att de produkter man tillverkar skall kunna återanvändas eller återvinnas med minsta miljöpåverkan. Alla restprodukter från skogsbruket, husproduktionen och sågverken, allt från stubbar till spån, omvandlar Derome till biobränsle.

Fastighetsbeteckning

Mörtnäs 1:807

Övriga byggnader

Förråd om ca 7,5 kvm. Förrådet är oisolerat och står på en gjuten platta.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 300 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 19 200 kr
VA: 10 200 kr
Renhållning: 1 100 kr
Väg, samf: 4 800 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Driften är delvis uppskattad så familjen ej bott ett helt år. I samfällighetsavgiften ingår: Telias Triple Play (Fiber innehållandes Bredband 10 Mbit, Digital TV-lagompaketet, samt fast IP-telefoni.

Summa pantbrev

3 600 000 kr

Tomt

Areal: 248 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Den stenlagda förgården i kombination med det industriella stålglaspartiet skapar en stadsmässig gatubild.

Framsidan är omgärdad av häck. Här kan man även skapa en uteplats och njuta av morgonsolen.

På baksidan finns den egna lummiga och lugna oasen med den befintliga skogen som förlänger känslan av tomtgränsen. Här plockar du blåbär på tomten till pajen. Den trädäckade terrassen har gott om plats för samvara och badar i sol från kl 13.00 till kvällen. Det stora fönsterpartiet från vardagsrummet skapar en tavla ut mot grönskan. Här finns möjlighet att utnyttja alla kvalitéer med att bo i hus - grilla, njuta av långa soliga sommardagar eller bara släppa ut baren på tomten.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Mörtnäs GA:23-GA:26, GA:28

Mörtnäs GA:23, Ändamål - Vägar, gång-och cykelvägar, vägbelysning, trottoarer samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagars samfällighetsförening
Mörtnäs GA:24, Ändamål - Parkeringsytor inklusive infarter och belysning samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagars samfällighetsföreing
Mörtnäs GA:24, Ändamål - Lekplats, bollplan, grönytor samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagar samfällighetsförening.
Mörtnäs GA:28, Ändamål - Vägar, gång-och cykelvägar, trottoarer, vägbelysning, träd-och buskplantering samt tillhörnade anordningar.

I Mörtnäs Hagar finns två gemensam lekplats där områdets barn samlas och leker på helgerna. Det ena för de ygnre barnen med den andra lekplatsen för de något äldre. Här har alla olika åldrar på barnen roligt.

På 5 minuter tar du dig ner till den finkoriga stranden Grisslinge Havsbad och busshållplatsen med direktbussar (egen vägfil) finns 3 minuter från din uppfart.

Viktiga dokument

Om området

Mörtnäs Hagar

Välkommen till Mörtnäs Hagar!

Vad tänker du när vi säger Värmdö? Om din känsla av Värmdö är att det är för långt till stan så vill vi utmana dig.
Ta buss exempelvis buss 433 från Slussen och kliv av 22 minuter senare på station Älgstigen. Eller ta bilen och kör väg 222 mot Värmdö Köpcentum så märker du hur enkelt du kommer kunna ta dig till ditt arbete. I rusningstrafik går bussarna i lika tät trafik som vissa tunnelbanelinjer och du behöver inte titta i någon tidtabell. För dig som vill ta bilen till dagis och sedan fortsätta med buss - finns flera pendelparkeringar.

Ta en söndagspromenad till populära Delselius Bageri & Konditori och ät frukost och läs tidningen och köp sedan hem lite bröd till middagen. På terrassen invid Grisslinge Havsbad serveras också mat för den som vill. En cykeltur bort finner du Gustavsbergs Hamn med båthamn, små personliga butiker och en trevlig bistro. I de gamla industrifastigheterna finns fabriksutförsäljning av produkter från Orrefors, Kosta Boda och Iittala.

På Värmdö Musteri köper du närproducerad äppelmust, som i övrigt säljs på flera populära caféer i Stockholms innerstad. Har du egna äpplen går det bra att lämna in dessa för mustning eller ta en fika på musteriet. Under våren 2012 öppnade grundarna till svenska märket Babybjörn upp dörrarna för Artipelag, ett konstmuseum på Hålludden. Förutom kulturella aktiviteter finns en naturstig, två restauranger och en designbutik.

Här bor du nära Värmdö Köpcentrum där du finner välsorterade matbutiker, klädbutiker, Apotek, Brisak och Systembolaget.
En bit bort ligger Wermdö golf & country club, en välansedd golfbana precis vid havet med restaurang och uteservering. Banorna är av hög kvalité och här spelar du 18-hål med vänner eller tränar swingen på en driving range. Utöver det finns flera fina krogar inom räckhåll, däribland folktäta smultronställen som Motorverkstaden, Sjöboden och Strömma Krog.

För alla barn finns Siggesta Gård. Ingenting på Siggesta Gård är barnförbjudet, för den som har svårt att sitta still finns det alltid något roligt att göra. Lek utomhus bland stockar, labyrinter och däck eller titta på gårdsdjuren när de är tillbaka på sommarbete. För de vuxna finns restauranger, vandringsleder eller möjlighet till inackordering av hästar i Siggesta Ridskola.

I området finns fritidshem, förskolor och skolor - från grundskola till högstadienivå.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gå gärna in på kommunens hemsida för att läsa mer på www.varmdo.se.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s
490 m
Lidl
790 m
Köpcentrum & Gallerior
Värmdö Marknad
2,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Solbackens Montessori Förskola
1,2 km
Vikingen Förskola
1,7 km
Grundskolor
Viks Skola Fritidshem Fritidsklubb
1,8 km
Grantomta Montessoriförskola
1,8 km
Gymnasium
Mälardalens Ridgymnasium AB
3,2 km
Banker
Nordea Bank AB
2,8 km
Swedbank
2,8 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wermdö Golf & Country Club
1,6 km
Ingarö Golfklubb
3,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ösby Sporthall
2,2 km
Ekvallen Värmdö AB
2,6 km
Simhallar & Utomhusbad
Gustavsberg Fastigheter AB
3,1 km
Vattenhuset AB
3,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Susanne Rylander för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte