Svarttjärnsvägen 10

Bilder

  • Såld!

Svarttjärnsvägen 10 , Ingarö Enkärret , Värmdö

Soldränkt fastighet med 200-300 meter till två fina badsjöar, en med klippor och den andra med sandstrand. Vackert inredd skärgårdsvilla, byggt 2010, 90 + 39 kvm, idealisk för såväl permanent som fritidshusboende. Fina interiördetaljer som trägolv, snyggt helkaklat badrum, högt i tak, täljstenskamin. Dessutom finns ett nybyggt 2013, isolerat förråd, 18 kvm, som idag är inredd med bastu, relaxdel och musikrum. Även en isolerad gäststuga, 21 kvm med indraget VA, pentry, sovdel, snyggt badrum och allrum finns på fastigheten. Husen ramar in den fina trädgården som är inbäddad i grönskan. Gott om parkeringsplatser. Närhet till Brunn där skola, livsmedel, idrottsanläggningar finns. Direktbussar till Slussen.
Enkärret ligger under planläggning vilket innebär att det kommer att bli större byggrätter och kommunalt vatten och avlopp planeras.

90 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
90 kvm
Biarea:
78 kvm
Tomtarea:
3 660 kvm
Byggår:
2010
Driftskostnad:
2 608 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

90 kvm

Biarea

78 kvm

Rumsbeskrivning

Biarean är fördelad enligt följande:

Snedtak huvudbyggnad: 39 kvm
Fullt utrustad gäststuga med kök och badrum: 21 kvm
Bastu/förråd/musikrum byggt 2013: 18 kvm

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med loft

Byggnadsår

2010 tillbyggt 2016

Uppvärmning

Vattenburen värme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 november 2012
Energiprestanda: 86 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta på mark
Stomme: Trä
Fasad: Liggande träpanel
Fönster: 3-glas isolerrutor
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Målad plåt

Fastighetsbeteckning

Enkärret 1:199

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

31 296 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 10 146 kr
VA: 7 000 kr
Renhållning: 1 150 kr
Väg, samf: 5 000 kr
Försäkring: 8 000 kr

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 116 000 kr, varav byggnadsvärde 830 000 kr

Summa pantbrev

2 247 000 kr

Tomt

Areal: 3 660 kvm
Tomttyp: Trädgårds- och naturtomt

Tomtbeskrivning

Härligt stor inramad tomt i bästa sydläge med både gräsmatta och natur. Äppelträd, plommonträd, prydnadsbuskar och syrén är växtlighet som idag pryder den härliga trädgården. Gott om parkeringsplatser.

Vatten/avlopp

Borrad brunn, 3-kammarbrunn och sluten tank 6 m3 för WC.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Enkärret S:1, GA:2, GA:9

Övrigt

Lagfartsavgiften är 1,5% på köpeskillingen och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Om området

Ingarö Enkärret

Enkärret är en Ingarös alldeles egna idyll placerad lite för sig själv omgiven av härliga sjöar, klippor, sandstrand och bryggor. Här finner man snabbt lugn och ro. Fantastiska naturområden med gott om svamp och bär. Med en kort promenad går du till Svartträsket för ett kvällsdopp. Du kan även promenera till Återvallsträsket där det ligger en roddbåt som ingår i köpet. Här finns sandstrand och fin brygganläggning.

Natursköna Ingarö - med Brunn som centralort - ligger endast en halvtimme från Stockholms innerstad. Ingarö erbjuder storslagen natur med vackra fjärdar, badstränder och härliga strövområden i skog och mark. Utbudet av fritidsaktiviteter är stort och det finns gott om möjlighet till bad och båtliv. Längst ut på Ingarö ligger Björkviks Havsbad och Björnö naturreservat, där man kan njuta av fantastiska sandstränder och orörd natur. I Björkvik finns även den populära restaurangen Bistro Björkvik.

Barnomsorg och skolor: I området runt Brunn finns ett flertal förskolor att välja på. Brunns skola har elever i årskurs F-9. Fågelviks skola har elever i årskurs F-5. Den privata skolan Lemshaga akademi ligger naturskönt och har elever i årskurs F-9. För information om barnomsorg se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Ingarö IF är en stor idrottsförening som erbjuder fotboll, innebandy och friidrott. För den som vill spela golf finns Ingarö Golfklubb med två 18-hålsbanor i vacker skärgårdsmiljö. För övrigt finns gott om möjligheter för inomhussporter och utomhusaktiviteter på Värmdö. I Gustavsberg finns ett modernt äventyrsbad som även erbjuder gym samt ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. I Gustavsberg finns även ishall, uterink och konstfrusen bandyplan. På många ställen i kommunen finns fina motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid.

Kommunikation

Goda kommunikationer med buss tar dig till Slussen på 35 minuter med direktbuss 428x, Från Brunn 429x och 430x. 474 går från Värmdö Marknad

Närservice

Nära till Brunns Centrum där det finns mataffär, bensinstation och pizzeria. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, apotek, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. Gustavsbergs Hamn erbjuder caféer, restauranger, kultur, shopping, vårdcentral och apotek. I Gustavsbergs centrum finns bland annat apotek, systembolag, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär, café och restauranger.

Parkering

Pendelparkering finns i Brunn, Ingarö k:a och vid Värmdö Marknad.

Karta

Hör av dig till Charlotte Balcker eller Susanne Rylander för mer information!

Susanne Rylander

Susanne Rylander

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

070-774 05 90

susanne.rylander@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad