Långlötsvägen 2

Bilder

  • Drönarbild
  • Fastigheterna
  • Soldattorp
  • Soldattorp
  • Soldattorp

Utgångspris

3 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Långlötsvägen 2 , Skokloster , Håbo

Denna fastighet ger samma känsla som Bullerbyn!!! Idag används fastigheten som fritidsboende men det går lika bra att använda som permanentboende.
Fantastiska omgivningar, en fastighet med blomstugan, bastuhuset, lada, redskapsbod, friggebod, jordkällare, 2 st carport, skjul. En stor tomt om 3 739 kvm. Anmäl ditt intresse redan nu, visning sker den 10 Juni!! Inga förhandsvisningar!

69 kvm

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
69 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
3 739 kvm
Byggår:
1879
Driftskostnad:
1 765 kr/månad
Utgångspris:
3 995 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Boarea

69 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till detta fantastiska ställe med flera byggnader.

Här möts man av den fantastiska tomten med allt från körsbärsträd till vinbärsbuskar och jordgubbsplantor. Det finns en jordkällare på tomten med plats för mycket förvaring. En friggebod med grusad uteplats i fint solläge. Friggeboden har fint tapetserade väggar och plats för dubbelsäng. På tomten finns även en redskapsbod, denna bod är också isolera så den går att inreda till sovplatser. En lada med två rum, loft och två carports.

Soldattorp
Soldattorpet har en stenlagd uteplats. Entrén till Soldattorpet har trägolv. Kök med fantastisk vedspis och bakugn. I köket sitter ekluckor, spis med häll och dubbelugn och fläkt. Ovan arbetsbänken är det kakel. Sovrum med en rörspis (putsad kakelugn) och tapetserade väggar. Soldattorpet har även ett oinrett loft, där får man plats med två sovrum alternativt ett öppet stort loft som ger många sovplatser.

Bastuhuset
Bastuhuset är relativt nybyggt. Här finns klinkers i entré in mot pentryt, dusch, vedeldad bastu och WC. Golvvärme under klinkers (el). Pentryt har trägolv och tapetserade väggar, vita luckor, spishäll, ho och laminatbänkskiva. Till höger om entrén finns vardagsrummet med en kamin från Contura, trägolv och tapetserade väggar. I vardagsrummet finns en trapp som leder upp till loftet. På loftet finns det två sovrum. Ovan trappen sitter en värmepump luft/luft.

Säljarens ord:

Här finner ni lugn och ro!! Det första som slår en är, hur tyst det är! Redan då så känner man stressen rinna av en.
Då ser man sig sitta i hammocken med kaffekoppen eller något annat drickbart i handen och sakta låta sin själ gungas
till ro ackompanjerad av skogens kör.
På morgonen går man ut i det fuktiga gräset och "inspekterar" omgivningen. Morgonkaffet avnjuts i solskenet på stugtrappan.
Kanske gör man ett par bastukvastar för kvällens bastubad. Ölen är i kylning för detta nöje och korven väntar på att grillas. Efter det heta i bastun, svalkar man sin kropp både utanpå och inuti sittandes på bastutrappan.
Efteråt är man lugn och "fri" i själen, redo för nya utmaningar.

Lite fakta från säljaren:

Soldattorpet nr 46 är nybyggd 1879 på den gamla stugans grund. Länsman dömde ut den gamla stugan vid den laga syn som utfördes 1878. De båda bönderna i Råberga och Linda hade inte underhållit stugan väl, så de tvingades att riva den gamla och bygga en ny stuga. Stugan kallas även Blomstugan efter alla knektar som hade militärnamnet Blom. Knektarna med familjer brukade gården och tog andra arbeten i trakten. Stugan med tillhörande lada som då innehöll stall och förråd tillhörde Råberga rote.

År 2000 uppstod en stark anknytning till föregångarna. De gamla husen behöver förståelse för den gamla byggtekniken och varsam hantering. Ett gammal träbyggnad kan leva vidare hur länge som helst om underhållet sköts fortlöpande med eftertanke. Små åtgärder fortlöpande är bättre än att vänta tills stora ingrepp är nödvändiga. Blomstugan med tillhörande byggnader år 2000 var i behov av omvårdnad.

År 2000 kändes även den fridfulla miljön och känslan som många besökare har fått sedan dess. Uttryck som "Detta är ju en idyll!", "Vad tyst det är här!" återger den spontana känsla.

Stugan finns på en enskild fastighet där närmaste människogranne finns bortom ca 200 meter skog. Fastigheten ligger i Skoklosters Naturreservat. Detta och flera andra reservat på Sko- halvön möjliggör möten med djur i en naturlig miljö.
De närmaste grannarna är de djur som bor och lever i skogen och på fastigheten. Ett sätt att känna den fridfulla miljön är att lägga sig, eventuellt insvept i en värmande filt, i hammocken en tidig morgon straxt innan solen går upp. Då får man uppleva en kakofoni av ljud från främst fåglar, men även andra djur.

Knektarnas liv var obekvämt och hårt. Under åren har husen försetts med "moderna" faciliteter. Några exempel på det är när det stampade jordgolvet ersattes med en så kallad mullbänk täckt med ett trägolv. Senare kom moderniteter som järnspisen. Den värmde huset och underlättade matlagningen. Idag finns varmt och kallt dricksvatten i kranar året runt. Vägar som underlättar fysiska transporter till och från omvärlden och annan kommunikation via trådlösa nät allt snabbare till nästan alla delar av världen.

Med alla nymodigheter tillhands behöver den moderna människan lugn och ro för att ladda energi - det kan vi få när vi varvar av nära naturen.

Byggnad

Byggnadstyp

Torp med gästhus och bodar

Byggnadsår

1879

Uppvärmning

Direkt El

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Fantastikt Soldattorp med flera uteplatser i trädgården.

Fastighetsbeteckning

Skokloster 2:68

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

21 190 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 12 648 kr
VA: 1 200 kr
Renhållning: 1 152 kr
Väg, samf: 1 873 kr
Sotning: 1 400 kr
Försäkring: 2 917 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I uppvärmningen är el inräknat. Säljaren använder sig av mobilt bredband (4g) Tele2 40GB/mån 199*12 = 2388 kr

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 471 000 kr, varav byggnadsvärde 458 000 kr

Summa pantbrev

225 000 kr

Tomt

Areal: 3 739 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Skokloster GA:10
Förmån, Officialservitut: Väg, 03-72:877

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

I närheten

Daghem, Förskolor & Fritidshem
Ekorren öppen förskola
1,7 km
Raoul Wallenberg Förskola RWF
2,1 km
Grundskolor
Raoul Wallenbergskolan RWS
2,1 km
Gymnasium
Sveriges Ridgymnasium Sigtuna
5,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Vindsurfing.se
2,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jenny Arnefjord för mer information!

Jenny Arnefjord

Jenny Arnefjord

Håbo

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

+46171618111

jenny.arnefjord@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte