Vallavägen 71

Bilder

Som Utgångspris

1 895 000 kr

Bevaka slutpriset

Vallavägen 71 , Södra Handen Valla , HANINGE

Välkommen in till denna mysiga och ljusa gaveltrea om 85 kvm endast en trappa upp med hiss! Centralt belägen med nära till allt. Balkong mot lugn innergård där solens strålar skiner från eftermiddagen till kvällen.

Goda kommunikationer via buss och tåg samt bibehållen närhet till charmig naturpark. Mycket omtyckt förening med stabil ekonomi. Missa inte chansen att kunna förvärva denna suveräna lägenhet som ligger centralt och även närhet till naturen!

85 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 547 kr inkl värme, vatten & kabel-Tv (basutbud) samt bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
85 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
31
Byggår:
1966-68
Driftskostnad:
700 kr/månad
Som Utgångspris:
1 895 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

85 kvm

Rumsbeskrivning
Kök
Badrum

Badrum: WC, tvättställ, delvis kakel, våtrumsmatta och torkskåp. Duschrum: Dusch, WC, tvättställ, delvis kakel och våtrumsmatta.

Bostaden disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande rymlig hall med plats för kappavhängning och förvaringsmöbler. Öppnar upp fint mot vardagsrum. Ljusa väggar och parkettgolv. I hallen finns ett flertal garderober med spegeldörrar för ytterligare förvaring.

KÖK
Vidare in i bostaden finns ett stort renoverat kök i modern stil med plats för matbord invid tilltagna fönsterpartier som tillför fint ljus i köket. Skåpsluckor i vitt samspelar fint med den snygga bänkskivan i laminat med marmorimitation. I detta kök blir matlagningen som en fröjd för hela familjen.

Öppenheten ut mot matplatsen bidrar ytterligare till kökets trivsamma känsla. Köket är utrustat med kyl och frys från Samsung (2017), spis med ugn (2018), diskmaskin (2018), spisfläkt samt diskho i rostfritt. Smidigt med förvaringsskåp både under och över och svart kakel satt ovan arbetsbänken. Praktisk mindre avlastningsplats finns i köket där arbetsbänken är i vit laminat. Golvet är belagt med parkett och väggarna är tidlöst vitmålade. Matplats för 4-6 personer invid stort fönsterparti ut mot bostadens framsida som ger ett fint ljusinsläpp.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet välkomnar dig med en öppen ljus yta och fint ljusflöde från stora fönsterpartier med utgång till trivsam balkong i härligt söderläge! Här är golvet belagt med ekparkett och väggarna är tapetserade varpå rummets ena långsida är tapetserat i randigt modernt motiv. Här finns gott om plats för större soffgrupp och tv-möbel.

BALKONG
Med utgång från vardagsrummet når ni den mysiga balkongen i fritt och ostört läge mot den trevliga innergården där solen kan avnjutas under eftermiddagen til kvällen. Här kan härliga sommardagar spenderas! Plats för mindre loungegrupp, krukor och växter.

BADRUM
Rymligt badrum med delvis kaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Badrummet är utrustat med WC (2019), kommod, belyst spegelskåp, badkar, tvättmaskin samt handukstork som är kopplad till det vattenburna systemet samt praktiskt överskåp för ytterligare förvaring.

SOVRUM 1
Luftigt sovrum med gott om utrymme för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter, två stora fönster mot bostadens baksida som ger ett härligt ljusinsläpp. Två stycken garderober för ytterligare förvaring. Golvet är belagt med en ljus parkett och väggarna är delvis målade med en tapetserad fondvägg i dekorativt mönster längst med rummets ena kortsida.

SOVRUM 2
Modernt och stilrent sovrum med gott om utrymme för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i form av ett flertal garderober. Två stora fönster ut mot bostadens baksida som ger ett härligt ljusinsläpp. Golvet är belagt med laminat i träimitation och väggarna är målade/tapetserade i ljus färg.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns

Pris

1 895 000 kr Som Utgångspris

Avgift

5 547 kr inkl värme, vatten & kabel-Tv (basutbud) samt bredband

Driftskostnad

8 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 000 kr
Försäkring: 2 400 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Observera att driftkostnaderna varierar beroende på familjestorlek, förbrukning och elavtal.

Andel i föreningen

0,60561%

Andel av årsavgiften

0,6056%

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Byggnad

Byggnadstyp

Låghus med hiss

Byggnadsår

1966-68 renoverade & upprustade 1988-90

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk med återvinning (FTX)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 maj 2009
Energiprestanda: 171 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

TV-Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Bredband via Ownit.
Ett förråd tillhör lägenheten.

Fastighetsbeteckning

Söderbymalm 7:51

Övriga byggnader

BRF Soluret har ett centralt och lugnt läge i tätort med komplett och näraliggande utbud av arbetsplatser, kommersiell service, skolor, förskolor, samhällsservice och vägar.

Det är nära till bussar och pendeltåg. Det tar ca tio minuter att promenera till Haninge centrum, som har ett bra utbud av butiker.

Nära Haninge centrum finns även Handens Närsjuk-hus.
I direkt anslutning finns ICA Nära som också är postombud, Valla Livs, kiosk, pizzeria och värdshus samt ett gatukök.

Det finns fantastiska strövområden på nära håll som
till exempel Rudans friluftsområde och Slätmossens naturpark som ligger söder om Vallavägen.

Det här är fantastiska områden även för dig som har hund. Om du vill låta din hund springa fritt finns två inhägnade hundgårdar varav en är stor med högt stängsel. Hundgårdarna ligger bakom Vikingaskolan.

Nära pendeltågsstationen ligger Rudans friluftsområde, med många möjligheter till aktiviteter. Här finns fina motionsspår och vandringsleder, en stor frisbeebana och badplatser.

I Rudans friluftsområde ligger även Ormteatern (kulturföreningen Ormen). Det är en amatörteaterförening som har föreställningar under sommartid.

I sjön Nedre Rundan kan du fiska ädelfisk. Fiskekort finns att köpa i Vallas Gatukök, Sleipnervägen 113, Rudan Center samt Medborgarkontoret i Haninge centrum.

I direkt anslutning ligger Torvalla Idrottsplats med bland annat sim- och idrottshallar.

Mer information om allt som Haninge har att erbjuda hittar du på Haninge kommuns webbplats www.haninge.se. Du kan också besöka Medborgarkontoret i Haninge centrum för att få information
Om kommunal service och vad som är på gång i kommunen.

Övrigt

Härlig balkong med högt och fritt läge utan insyn i söderläge med utsikt mot gården.

Det finns tvättstuga inom föreningen som man kan nyttja.

Garageplats. Går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö.
Parkeringsplats. Går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Carportplats. Går att hyra. Till carportplatsen är det separat kö.
Kontakta föreningen för information om ev. kötid och priser.

Under 2019 kommer balkongerna att glasas in på föreningens bekostnad. Preliminär tidsplan för inglasning är v36-44 för Vallavägen 71-73.

Alla ytskikt i bostaden vad gäller golv, målning och tapetsering av väggar är utfört 2018/2019.

Överlåtelseavgift kr 1627 betalas av köparen.

Förening

Namn

BRF Soluret

Om föreningen

Den 10 december 2009 ombildades gård 1 och 2 av området som tidigare kallades "Valla". Dessa ägs numera av medlemmarna i föreningen Soluret.

Fastigheterna består av flerbostadshus med adresserna Vallavägen 63-109 och består av 178 lägenheter, grovtvättstugan på gård 2, Graflundshuset, Valla livs, Föreningens boendelokal (f.d. hyresgästföreningens lokal vallavägen 107) samt garage, carportar och parkeringsplatser på gård 1 respektive gård 2.

- Städdagar förekommer.
- Okvalificerade intäkter finns från hyresgäster.
- Stadgar med regler som alla skall följa.

Föreningen får betala för alla extra kostnader som tillkommer om något går sönder eller förstörs inom området. Det blir därför viktigt att tänka på att man indirekt blir tvungen att betala vid reparation av sådant som förstörs. Eftersom kostnaderna måste täckas in när föreningen sätter avgifter och hyror, så är det angeläget för alla boende att ta ansvar för sitt område.

Övrigt

Styrelsen har beslutat om en höjning av månadsavgiften från och med 2019. Höjningen är på 4 % och grundas i att vi behöver genomföra ett stambyte inom en 10-års period.

Om området

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Gustav Larsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad