Vallavägen 149, 1tr

Bilder

Som Utgångspris

2 395 000 kr

Bevaka slutpriset

Vallavägen 149, 1tr , Centrala Handen , HANINGE

För visning - kontakta ansvarig mäklare!
Välkommen till denna påkostade och smakfullt renoverade 4:a i mycket gott skick! Välskött förening med närhet till bra kommunikationer, förskolor, skolor, shopping, lekplatser, fina naturomgivningar och badsjöar!
Missa inte chansen!

102 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
6 027 kr inkl värme, vatten & bredband, analogt basutbud i Com Hem TV samt förråd
Typ:
Lägenhet
Boarea:
102 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
155
Byggår:
1965-1968
Driftskostnad:
700 kr/månad
Som Utgångspris:
2 395 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

102 kvm

Rumsbeskrivning

Äntligen till salu endast 1 trappa upp! Omtyckt och barnvänligt område som inger en behaglig stämning, lugna kvarter med mycket barnfamiljer. Här är boendet för er som värderar en välplanerad påkostad bostad i genomgående väldigt gott skick med härlig inglasad balkong med förmiddagssol!

Entré:
Välkomnande och rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter samt förvaring genom garderob med skjutdörrar. Fint parkettgolv som enhetligt löper vidare in i bostaden och väggar målade i grått. Hallen ansluter till sovrum, vardagsrum och en inre hall med duschrum.

Duschrum 1:
Moderna helklaklat badrum (15/16). Mörkt klinkergolv med golvvärme samt kaklade väggar i delvis vitt samt duschyta och detaljer i mosaik. Utrustat med toalettstol, handfat med modern kommod, belyst spegel, förvaringsskåp, handdukstork samt stor duschyta. Här finns också del för torktumlare och tvättmaskin med bänkskiva ovan, båda maskinerna från 2015. (Våtrumsintyg finns)

Sovrum 3:
Ljust och trevligt sovrum med fönster mot framsidan som nås från hallen. Parkett golv samt tapetserade väggar i grå ton. Plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang samt stor garderob med skjutdörrar.

Vardagsrum:
Väl tilltaget vardagsrum med plats för många gäster! Stora fönsterpartier som skapar ett härligt ljusflöde och rymd i vardagsrummet. Utgång till den inglasade balkong. Golv belagt med vacker parkett och väggar i grått samt en fondvägg som bryter av.

Kök / Matplats:
Ett smakfullt renoverat kök från 2014 med bra arbetsytor som gör matlagningen till en fröjd för hela familjen. Vita högblanka köksluckor med rostfria beslag. Stilrent vitt kakel ovan den mörka bänkskivan i laminat. Belysning under överskåpen. Parkett golv och ljusa väggar med en dekorativ fondvägg vid matplatsen.
Utrustat med hel kyl och frys i rostfritt, induktionshäll, rostfri ugn, diskmaskin i rostfritt, utdragbar köksfläkt samt dubbel ho. (Samtliga vitvaror från 2014)
Rymlig matplatsdel med plats för hela familjen vid fönsterparti mot baksidan.

Sovrum 1:
Används i dagsläget som lekrum för barnen. Tapetserade väggar i turkos samt parkett på golv. Plats för säng och tillhörande möblemang.

Sovrum 2:
Ljust sovrum med fönster för härligt ljusinsläpp. Parkett på golv och vitmålade väggar. Garderober längs ena långsidan.

Balkong:
Från vardagsrummet når du den mysiga inglasade balkongen i fritt och ostört läge mot innergården. Här kan härliga sommardagar spenderas! Gott om plats för loungemöbler. Infravärme finns installerat. På golvet ligger trätrall.

Duschrum 2:
Helklaklat duschrum med golvvärme, även detta renoverat (15/16). I samma moderna stil som duschrum 1 med mörkt klinkergolv med golvvärme samt kaklade väggar i delvis vitt samt duschyta och detaljer i mosaik. Utrustat med toalettstol, handfat med modern kommod, belyst spegel, förvaringsskåp, handdukstork samt stor duschyta. (Våtrumsintyg finns)

Klädkammare:
Praktisk klädkammare, klinker på golv och vita väggar. Perfekt utrymme för den större familjen!

Varmt välkomna till en bostad som du direkt kan flytta in i utan att behöva bekosta dyra renoveringar!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Pris

2 395 000 kr Som Utgångspris

Avgift

6 027 kr inkl värme, vatten & bredband, analogt basutbud i Com Hem TV samt förråd

Driftskostnad

8 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 8 400 kr
Beräknat antal personer: 6

Kommentar

Observera att driftkostnaderna varierar beroende på familjestorlek och förbrukning. Hemförsäkring tillkommer.

Andel i föreningen

0,619735%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1965-1968

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk med återvinning (FTX)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 maj 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 157 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

- Bergvärme installationen beräknas vara klar i slutet av sommaren 2019. Fjärrvärmen kommer då att fasas ut och uppvärmning kommer då endast ske genom bergvärme.
- Ny energideklaration är planerad att utföras inom snart framtid.

Fastighetsbeteckning

Söderbymalm 7:67

Övrigt

- Till lägenheten tillhör ett källarförråd.
- Cykel förråd samt barnvagnsrum vid entrén.

Förening

Namn

BRF Solstigen

Om föreningen

BRF Solstigen

Solstigen har ett centralt och lugnt läge i tätort med närhet till utbud av arbetsplatser, kommersiell service, skolor, förskolor, samhällsservice och vägar. Det är nära till bussar och pendeltåg. Det tar cirka femton minuter att promenera till Haninge centrum, som har ett stort utbud av butiker. Nära Haninge centrum finns även Handens Närsjukhus.

I närområdet finns 2 butiker: ICA Nära som även är postombud och kiosk/minilivs "Valla Livs". Om du vill ha något att äta finns Valla gatukök "Sibylla" på Sleipnervägen och restaurang "Valla Värdshus och pizzeria" på Vallavägen.

Det finns fantastiska strövområden på nära håll som till exempel Slätmossens naturpark som ligger söder om Vallavägen.

Nära pendeltågsstationen ligger Rudans friluftsområde, med många möjligheter till aktiviteter. Här finns fina motionsspår och vandringsleder, en stor frisbeebana och badplatser. Området passar för alla, barnfamiljer, äldre och unga.

I sjön Nedre Rundan kan du fiska ädelfisk. Fiskekort finns att köpa i Vallas Gatukök, Sleipnervägen 113, Rudan Center samt medborgarkontoret på Rudsjöterassen 2, Handen.

I nära anslutning till Solstigen ligger Torvalla idrottsplats med bland annat utomhusplaner för fotboll och friidrott samt sim- och idrottshallar.

Mer information om allt som Haninge har att erbjuda hittar du på Haninge kommuns webbplats www.haninge.se. Du kan också besöka medborgarkontoret, för att få information om kommunal service och vad som är på gång i kommunen.

Föreningens fastighet består av flerbostadshus på Vallavägen 111-157 med totalt 194 lägenheter, vissa av dessa är hyresrätter.
Brf Solstigen har stora öppna ytor om 36 843 kvm. Den totala lägenhetsarean är 15 531 m2.

Bostadshusen byggdes mellan 1965 och 1968. Det är 10 fristående eller sammanhängande byggnader i tre våningar både med och utan hiss. Av våra 24 trapphus är 13 försedda med hiss. Hiss finns i trapphusen på Vallavägen 115 - 121, 129 -131, 137 - 139, 143 - 145, 151 -155

12 st 1:or om 39 - 59 kvm
56 st 2:or om 45 - 75 kvm
48 st 3:or om 78 - 87 kvm
52 st 4:or om 90 - 104 kvm
25 st 5:or om 104 -137 kvm
1 st 6:a om 121 kvm

Vad ingår i avgiften?
Fjärrvärme, vatten, förråd, analogt basutbud i Com Hem TV samt bredband som betalas som en obligatorisk avgift på 95 kronor för 100/100 mbit varje månad. Bostadsrättshavaren/hyresgästen kan på egen hand teckna Digital-TV med Com Hem eller IP-TV genom Canal digital/Viasat. Bostadsrättshavaren kan på egen hand teckna 500-1000/500-1000 mbps med Ownit för 199 kronor/månad.

Hur många tvättstugor finns det? var finns de och vad kostar de att nyttja?
Det finns två tvättstugor, en på vardera gård. De belägna mellan 113 och 115 samt 137 och 139. Kostnaden för ett tvättpass på fyra timmar är satt till 25 kronor.

Får juridiska personer förvärva en lägenhet?
Nej.

Finns det någon planerad avgiftshöjning?
Nej, för tillfället finns det inget beslut om en planerad avgiftshöjning.

Är stambyte gjort?
Nej, stambyte i formell mening är inte gjord. Styrelsen uppdrog 2012 åt Avloppsteknik Svenska AB att göra en förnyad mer utförlig besiktning av både liggande och stående avloppsrör. Besiktningen visade att rören i allmänhet var i mycket gott skick. Avloppsteknik rådde att genomföra en ordentlig rensning och spolning. Under 2013 spolades och rensades avloppen (både liggande och stående). Dessa åtgärder är gjorda för att slippa genomföra stambyte inom de närmaste 15 åren. Alla rör filmades i samband med spolningen. Insatsen resulterade i 5 reliningar i stående rör i köksavloppen, ett antal liggande rör i krypgrund renoverades, 2 krypgrunder sanerades på grund av läckande "skarvar och böjar".

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgiften är 2,5 % av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgiften betalas av förvärvaren. Pantsättningsavgiften är 1 % av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Ekonomisk förvaltare
Valorem
Tel: 08-20 35 03
E-mail: info@valorem.se

Teknisk förvaltare
PG Hiss & Fastighet AB
Tel: 022-777 00 00
E-mail: solstigen@pghissfastighet.se

Styrelsen
E-mail: styrelsen@brfsolstigen.se

För mer information: http://www.brfsolstigen.se/

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

TV och Bredband

Analogt basutbud i Com Hem TV samt bredband som betalas som en obligatorisk avgift på 95 kronor för 100/100 mbit varje månad. Bostadsrättshavaren/hyresgästen kan på egen hand teckna Digital-TV med Com Hem eller IP-TV genom Canal digital/Viasat. Bostadsrättshavaren kan på egen hand teckna 500-1000/500-1000 mbps med Ownit för 199 kronor/månad.

Parkering

Det finns totalt 68 carports och 153 parkeringsplatser i föreningen. Just nu är det väntetid på parkeringsplatser och carports. Det går att ställa sig i kö för parkeringsplats eller carport.
För information om aktuell status på parkering, kontakta föreningens ekonomiska förvaltare:kundsupport@fastum.se.
Priser: Parkering - 160:-/mån, carport - 275:-/mån.
Max två parkeringar per hushåll och av dessa två max en carport. Det är också bara medlemmar som får ha parkering. Om man tex skulle vara inneboende (även barn till medlemmar) så kan man inte skaffa en parkering utan måste vara medlem.

Renoveringar

Utförda:
Under 2017 påbörjades projektarbetet med att se över eventuellt skadad sockelputs. För att komma åt alla ytor vid markplan kommer det att genomföras rensning av växtligheten utmed fasaderna. Utöver det så har det lagts ett nytt dränerings skydd (dräneringsgrus och dräneringsskiva) mot fasaderna. Detta var klart sommaren 2018.

Ventilationen (FTX-systemet) kommer under 2018/2019 att bytas ut. Under hösten 2016 genomfördes en energigenomgång i föreningen. Rapporten konstaterade att föreningens fastigheter har hög energiförbrukning jämfört med liknande fastigheter. Styrelsen har utifrån rapporten och konsultation från förvaltare och andra branschexperter valt att göra en utredning om att eventuellt installera bergvärme. Utredningen var klar under sommaren 2018, och planen är att påbörja arbetet med att installera ny ventialtion och bergvärme under hösten-vintern 2018. Bergvärmen beräknas vara klar i slutet av sommaren. Fjärrvärmen kommer då att fasas ut och uppvärmning kommer då endast ske genom bergvärme.

Om området

Centrala Handen

Efter att Öster- och Västerhaninge kommuner slogs samman år 1971, blev Handen det naturliga kommuncentret. I dagsläget har Handen ca 11 500 invånare och är den centrala stadsdelen i Haninge kommun.

I centrala Handen finns bland annat kommunhus, kulturhus med bibliotek och konsthäll, Handens pendeltågsstation, Kungliga Tekniska Högskolan (Skolan för Teknik och Hälsa samt Skolan för Arkitektur och Samhällsbyggnad), S.t Eskils kyrka, Najdaden (två större kontorshus som bland annat rymmer hiotell- och konferensanläggning) samt inomhusgallerian Haninge Centrum.

Kommunikation

Kommunikationerna i Handen består dels av Pendeltåg som går fyra gånger i timmen under dagtid från Handenterminalen. Det tar 25 min att åka till Stockholm City och drygt 40 min till Nynäshamn. Med bil tar det ca 20 min till Stockholm City. Vidare finns Bussterminalen som ligger vid pendeltågsstationen. Här finns en rad olika busslinjer som både täcker in närområdet och grannkommunerna. Handen har för i övrigt ett väl utbyggt system av gång- och cykelvägar.

Närservice

Haninge Centrum är ett ljust och fint köpcentrum med ett 60-tal butiker såsom post, bank, polis, apotek, systembolag, huvudbibliotek, restauranger etc. Inom gång- och cykelavstånd finns också ett handelsområde som ligger i anslutning till Handens trafikplats. Här finns t ex Port73, Coop Forum och Ica MAXI Stormarknad.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Gustav Larsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad