Välinge 238

Bilder

Välinge 238 , , Karlstad

Välkomna till detta härliga smultronställe omgivet av åkrar och hagar samt med direkt närhet till Vänern. Här bor man avskilt med ett härligt lantligt läge samtidigt som det endast är ca 2,5 mil in till Karlstad City. Bostadshuset är på 75 kvm fördelat på 3 rum och kök i ett plan. Här finns två rymliga sovrum med en kakelugn i varje som i dagsläget ej är i bruk. Ljust och härligt sällskapsrum med stora fönsterpartier ut mot de grönskande omgivningarna. Vidare finns här ett stort uterum med plats för både matbord och en soffgrupp. Duschrum med kombinerad tvättdel. Detta är en kommande försäljning, för vidare information vänligen kontakta Marie Scherman på 072-250 92 00.

75 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
75 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
4 468 kvm
Byggår:
1909
Driftskostnad:
3 454 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

75 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Luftig och välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter direkt till höger. På golvet ligger en plastmatta och på väggarna sitter träpanel.

Kök

Tar vi till höger från hallen kommer vi till köket. Här finns gott om förvaring bakom kökssnickerierna i trä. En mörkare bänkskiva möter ett kakel i beige ton. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Intill fönstret finns en matplats som rymmer 6 personer. Här kan man njuta av god mat samtidigt som man blickar ut över de vackra omgivningarna. På golvet ligger plastmatta och på väggarna sitter bröstpanel och tapet.

Vardagsrum

Vardagsrummet öppnar upp med stora fönsterpartier som skänker rummet ett fantastiskt ljusinsläpp. Här kan man ha trevliga middagsbjudningar samtidigt som man ser ut över den härliga tomten och åkrarna utanför. Här ryms även både en soffgrupp och andra möblemang. På golvet ligger laminat och väggarna är tapetserade i en ljus färg.

Sovrum 1

Rymligt sovrum som nås från vardagsrummet. Bra ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Centralt placerat i rummet finns en vit kakelugn som i dagsläget ej är i bruk. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är klädda i en ljus tapet.

Sovrum 2

Ett stort och luftigt sovrum som nås från vardagsrummet. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng samt lite andra mindre möblemang. Centralt placerat i rummet finns en vit kakelugn som i dagsläget ej är i bruk. Här finns även garderober som ger bra förvaringsmöjligheter. På golvet ligger en plastmatta och på väggarna sitter en ljus tapet. Härifrån når vi uterummet.

Uterum

Detta inglasade uterum måste verkligen upplevas på plats! Här ryms ett stort långbord med plats för både släkt och vänner. Perfekt ställe att fira midsommar på eller varför inte en kräftskiva på hösten. Här ryms även en loungegrupp för den som önskar. Men här är rymden inte allt det positiva, utan omgivningarna och lugnet som infinner sig här är fantastiskt.

Duschrum/Tvätt

Tillbaka i hallen igen når vi duschrummet. På golvet ligger en plastmatta och på väggarna sitter en våtrumstapet. Kommod med tillhörande spegelskåp och högskåp. Stor duschplats bakom skjutdörrar. Här finns ett öppningsbart fönster som skänker rummet dagsljus. Tvättmaskin och torktumlare.

Pannrum

Från duschrummet når vi pannrummet som även har en utgång till trädgården.

Matkällare

Under huset finns en mindre matkällare.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1909 Ombyggt på 80-talet

Uppvärmning

Vattenburen el & luft/luftvärmepump

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 oktober 2019
Energiklass: G
Energiprestanda: 157 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Ventilerad krypgrund
Stomme: Timmer
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas & 3-glas
Tak: Betongpannor

Fastighetsbeteckning

Välinge 2:3

Övriga byggnader

Huset tilläggsisolerades och fick ny fasadpanel samt dränerades på 80-talet.
Garage om ca 40 kvm.
Gästhus med indragen el.
Rymligt uthus som är i behov av renovering.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

41 457 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 32 634 kr
VA: 1 500 kr
Renhållning: 2 100 kr
Försäkring: 5 223 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

I posten el ingår uppvärmning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

946 000 kr, varav byggnadsvärde 453 000 kr

Summa pantbrev

435 200 kr

Tomt

Areal: 4 468 kvm
Tomttyp: Friköpt

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Karlstad Välinge GA:2

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Viktiga dokument

Om området

Karta

Hör av dig till Marie Scherman för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad