Alstrum 123

Bilder

  • Kommande®

Alstrum 123 , , Karlstad

Längs den lilla grusvägen hittar du denna gård som har så mycket att erbjuda. Slå dig ner på altanen och njut av solstrålarna som slår mot poolens vattenyta, gå ut till hönsen och samla in dagens ägg till frukost eller låt familjen leka på de stora grönytorna som finns att tillgå. Att Karlstad centrum finns på endast ca. 10 min bilväg från villan är verkligen en extra bonus.

Innanför den faluröda panelen gömmer sig en modern bostad med mycket trevlig planlösning och väl genomtänkta lösningar. När du öppnar dubbeldörrarna in till villan möts du av en entréhall som bjuder på full takhöjd och ger dig ett fantastiskt första intryck. Här leder den ståtliga trappen dig upp till andra våningen och entréplanet öppnar upp sig mot det stora köket och vardagsrummet.

När du öppnar dubbeldörrarna från kökets matsal ut mot uterummet så har du skapat en miljö där inomhus möter utomhus i harmoni. Från uterummet kan du sen skjuta glaspartierna åt ena hållet och hamna i direkt anslutning till poolen och dess magi.

I uthuset finns en stalldel med 2 större boxar och en mindre. De nuvarande ägarna har höns i del av stallet och på baksidan har man låtit bygga en stor hönsgård där hönsen går. I den andra delen av stallet bor getterna som också har en stor fin hage på baksidan av villan.
I uthusets andra del finns ett rymligt garage med plats för bil och en del förvaring.

På gården finns också en mindre byggnad som är inredd som bostad med sovrum, badrum och kök/vardagsrum. Idag hyrs bostaden ut och inbringar en inkomstkälla för de nuvarande ägarna.

Välkommen till denna gård som erbjuder dig en luftig oas att komma hem till 365 dagar om året.

213 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
213 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
12 118 kvm
Byggår:
2004
Driftskostnad:
5 991 kr/månad

Mer information

Visningar

Ring för förhandsvisning, 054-19 01 29.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

213 kvm

Rumsbeskrivning
HALL

Välkommen in i denna fantastiska bostad! Entréhallen har ett praktiskt klinkers på golvet som gör det enkelt att hålla rent och snyggt. Väggarna är målade i vit och beige nyans och ljuset i rummet flödar genom fönsterpartierna och den fulla takhöjden.

TVÄTTSTUGA

Villans tvättstuga erbjuder också en groventré för de tillfällen då det passar bättre att komma hem och enkelt få av sig och undan ytterkläderna. I tvättstugan är golvet ett klinkers och väggarna är vitmålade. Här finns tvättmaskin, torktumlare, bänk med ho samt gott om förvaring genom både garderober och hyllor. I rummet finns också bergvärmen.

SOVRUM

Entréplanets sovrum är rymligt och har gott om förvaring genom 2 dubbelgarderober samt en stor klädkammare direkt utanför sovrummets dörr. Golvet är en ekparkett och väggarna är målade i beige nyans. En altandörr leder dig från sovrummet ut till stenläggningen som finns runt stora delar av huset.

DUSCHRUM MED BASTU

Stort och lyxigt duschrum som är helkaklat med vitt klinker tillsammans med vitt och grått kakel på väggarna. Här finns gott om förvaring genom lådor och skåp, vägghängd toalett, stort handfat, god belysning genom spottar, duschhörna och en stor bastu. Bastun har plats för många och här utgör lamporna i taket en stjärnhimmel. Många varma och härliga stunder utlovas!

KÖK & VARDAGSRUM

Stort kök med matplats och utgång till det härliga inglasade uterummet. Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet och har ett fint ljusinsläpp med fönster åt flera håll. Golvet följer från hallen och är ett klinkers i grått och på väggarna har man målat i beige tillsammans med tapet i matchande färg som detalj. Köket är ett stort och praktiskt ekkök där gott om utrymme finns för både förvaring och arbetsyta. En köksö gränsar av mot matplatsen och skapar ett rum i rummet samtidigt som den ger extra arbetsyta. Praktisk stenskiva finns som arbetsyta i större delen av köket och matchar väl med luckorna i ek, de öppna kökshyllorna i ek och det vita kaklet på väggarna. Maskinellt finns en side-by-side kyl och frys med ismaskin, varmluftsugn, mikro, induktionshäll och köksfläkt.

UTERUM

Inglasat uterum med öppningsbara skjutpartier mot poolen och altanen. Uterummet är stort och har plats för både matbord och en liten lounge-grupp.

ANDRA VÅNINGEN

På andra våningen hittar du ett allrum, tre sovrum och ett badrum.

ALLRUM

Väl uppe för den stora trappen når du ett allrum där du kan blicka ner mot undervåningen. Rummet blir extra personligt genom de inbyggda hyllorna och den härliga vyn ner mot hallen. Här finns ett parkettgolv och väggarna är vitmålade.

SOVRUM

Detta sovrum hittar du till höger när du kommit upp för trappen, här är väggarna vita och på golvet finns en ekparkett. Inbyggda garderober finns för förvaring.

BADRUM

Badrummet på andra våningen är även det ett rymligt rum här med både kakel och klinkers som går i beige nyans. Förutom toalett, handfat och väggspegel finns här ett härligt badkar där du kan ta dig ett dopp samtidigt som du blickar ut genom fönstret som vetter mot baksidan.

SOVRUM

Nästa sovrum har även det ekparkett på golvet och vita målade väggar. Dubbelgarderob.

SOVRUM

Andra våningens sista sovrum har ekparkett på golvet och väggar målade i en grön nyans. Här finns en platsbyggd säng- eller soffhörna och rummet har även inbyggd förvaring genom garderob och lådor.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

2004

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft med återvinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 mars 2011
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas, isoler
Tak: Betongpannor

Övrigt

I entréplan är det golvvärme på hela våningen och på andra våningen finns radiatorer.

Fastighetsbeteckning

Alstrum 5:7

Övriga byggnader

Stall och garagebyggnad.
I stallet finns 2 boxar för storhäst samt 1 box för en mindre häst. Idag bor höns och getter i stallet.
Garaget rymmer bil och möjlighet till förvaring. Garaget har elektrisk port för extra komfort.
I byggnaden finns ett loft om ca. 50 kvm golvyta med ståhöjd. Detta kan användas t.ex. som loge för festliga tillfällen eller för förvaring av hö för stallet.

Gästhus
Gästhus om ca 30 kvm, huset inrymmer köks- och vardagsrumsdel, sovrum och duschrum.
Idag är huset uthyrt.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

71 897 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 53 750 kr
VA: 5 000 kr
Renhållning: 3 200 kr
Väg, samf: 1 500 kr
Försäkring: 6 947 kr
Övrigt: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Hushållsel och uppvärmning är sammanslagna. I kostnaden ingår uppvärmning av poolen till ca. 30 grader under maj-augusti samt uppvärmning och hushållsel av huset som idag är uthyrt.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 756 000 kr, varav byggnadsvärde 2 186 000 kr

Summa pantbrev

2 931 000 kr

Tomt

Areal: 12 118 kvm
Tomttyp: Friköpt

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om, djupborrad brunn. Enskilt avlopp, 3-kammarbrunn med filtreringsbädd.

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Karlstad Alstrum GA:5
Förmån: Officialservitut Utrymme, 1780K-2004/44.1

Om området

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Linda Nirs för mer information!

Linda Nirs

Linda Nirs

Karlstad

Kil

Reg.Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0706-190135

054-190129

linda.nirs@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad