Vattugatan 11

Bilder

Vattugatan 11 , Åsmyren , Forshaga

Rymlig och välskött familjevilla med garage och med en totalyta på hela 258 kvm. Här ryms både vänner och familj för trevliga tillställningar. Stort ljust vardagsrum, fräscht kök, 4-5 sovrum, gillestuga med braskamin, bastu och gott om förvaringsmöjligheter. Uterum och plan trädgårdstomt som angränsar mot skogen. Lugnt och barnvänligt område med närhet till grönområden, Forshaga centrum, skola samt förskola. Varmt välkomna på visning!

128 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
128 kvm
Biarea:
130 kvm
Tomtarea:
906 kvm
Byggår:
1969
Driftskostnad:
3 000 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

128 kvm

Biarea

130 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till denna trivsamma enplansvilla med källare!

Vi stiger in i den generösa hallen med plats för avhängning av ytterkläder direkt till vänster. På golvet ligger ett praktiskt klinkergolv och väggarna är klädda i en bred panel och tegel. Här finns plats för en sittgrupp vid de stora fönsterpartierna, varifrån vi också når trädgården.

Tar vi till vänster kommer vi till den inre hallen som även sträcker sig ett par trappsteg upp i bostaden. På den nedre delen och trappstegen ligger klinker och på den övre delen ligger ett parkettgolv. Väggarna är klädda i en vit tapet. Här finns även plats för lättare möblering.

På vänster sida ligger ett rymligt allrum som tidigare har varit två sovrum. Detta kan enkelt återställas igen om så önskas. I bildserien finns en alternativ planritning där dessa två rum är inritade. På golvet ligger parkett och väggarna är klädda i en vit tapet. Här finns två inbyggda garderober med överskåp.

Master bedroom rymmer en dubbelsäng och enklare möblemang. Här finns en garderobsvägg med fyra garderober med överskåp som skapar goda förvaringsmöjligheter. Väggarna är klädda i en beige tapet och på golvet ligger laminat.

Från den inre hallen når vi även köket som bjuder på gott om skåpsförvaring bakom de vita köksnickerierna. Kakel i en mörk ton möter diskbänken och bänkskivan i laminat. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, spis, fläkt och kyl. Frysen finns i källaren. Tapeterna går i en gul ton och på golvet ligger klinker.

Intill köket finns en matplats med stora fönsterpartier ut mot trädgården. På golvet ligger en heltäckningsmatta och väggarna är klädda i samma gula tapet som i köket. Härifrån når vi den härliga trädgården och uterummet där man kan sitta och njuta från vår till höst.

Intill matplatsen finns det tredje sovrummet där väggarna är klädda i en vävtapet och på golvet ligger laminat.

Vardagsrum nås från både matplats och den inre hallen. Här finns stora fönsterpartier ut mot trädgården. På golvet ligger parkett och väggarna är klädda i en vit tapet.

Från den inre hallen når vi badrummet med badkar, tvättställ med kommod, wc, bidé och ett fönster. På golvet ligger en plastmatta och på väggarna sitter en tapet.

Tillbaka i hallen igen tar vi trappan ner till källarplanet. Där möts vi av en stor härlig gillestuga med öppningsbara fönster och braskamin (godkänd och fungerar). Väggarna är klädda i en vitmålad vävtapet och träpanel. På golvet ligger laminat.

Till vänster finns ett större sovrum/allrum med fem öppningsbara fönster. Väggarna är klädda i en vävtapet och på golvet ligger marmoflor.

Från sovrummet/allrummet når vi en matkällare och en klädkammare.

Tillbaka i gillestugan tar vi dörren in till arbetsrummet med ett öppningsbart fönster. På golvet ligger klinker och på väggarna är vita. Härifrån når vi pannrummet och tvättstugan.

Tvättstugan har öppningsbart fönster och vita väggar och klinkergolv. Här finns en tvättmaskin och arbetsbänk samt en tvättho. Härifrån når vi ett förråd.

I detta plan finns också ett duschrum med en stor härlig bastu och en omklädningsdel. Separat dörr till wc med handfat.

Under trappan finns ett rymligt förråd.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 januari 2019
Energiklass: C
Energiprestanda: 84 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Stomme: Trä i överbyggnad
Fasad: Tegel och trä
Fönster: 2-glas & 3-glas
Tak: Plåt

Övrigt

3-glasfönster i kök och vardagsrum, resterande fönster är 2-glas.
Fiber.
Sommarvatten finns.

Fastighetsbeteckning

Berguven 5

Övriga byggnader

Varmgarage som är sammanbyggt med bostaden. Garaget nås från hallen och rymmer en bil samt en arbetsbänk. Fjärrstyrd garageport.

Förråd på baksida.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

36 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 24 000 kr
VA: 4 000 kr
Renhållning: 1 900 kr
Sotning: 500 kr
Försäkring: 5 600 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

I posten el ingår uppvärmning. Fastighetsavgift tillkommer med 8 049 kr, vilket regleras i fastighetsägarens deklaration.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 208 000 kr, varav byggnadsvärde 989 000 kr

Summa pantbrev

432 000 kr

Tomt

Areal: 906 kvm
Tomttyp: Friköpt

Tomtbeskrivning

Härligt tomt angränsande mot skogsparti. Här finns plats för både lek och avkoppling. Skyddat läge med härlig dag- och kvällssol.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Karta

Hör av dig till Joachim Bäckström eller Marie Scherman för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad