Sikvägen 16, 2 tr

Bilder

  • Såld!

Sikvägen 16, 2 tr , Tyresö Centrum , Tyresö

Välkommen till denna 3:a i välskötta och populära HSB BRF Laken, med balkong i öppet västerläge! Vardagsrum med parkettgolv och utgång till balkong. Kök med stor matplats. Ljust, rymligt helkaklat badrum renoverat i samband med stambyte. Fint beläget bl.a. nära Tyresö centrum, bussar, golfbana och simhall.

80 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 982 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
80 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
128
Byggår:
1962

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

80 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna 3:a, med låg avgift och balkong i västerläge, i populära HSB Brf Laken!

Lägenheten har ett praktiskt kök med stor matplats vid fönster, med gott om plats för vänner och familj. Köket har gott om förvaringsutrymme och arbetsyta. Vitvaror med kyl, frys, spisfläkt och spis.

Rymligt vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp och tv-möblemang. Från vardagsrummet tar man sig ut till lägenhetens balkong.

Balkong i västerläge, med gott om plats för balkongmöblemang. Lägenhetens läge erbjuder möjligheten att i goda vänners lag sitta ute och njuta i eftermiddags-/kvällssolen. Många boende i föreningen har sökt och fått bygglov för inglasning av balkong. Mer information kan fås på föreningens hemsida: https://www.brflaken.se/

Helkaklat badrum med klinkergolv och kakel i ljusa färger. Badrummet är renoverat i samband med föreningens stambyte och har duschhörna med badkar, väggmonterad wc, tvättställ, hylla av marmor, varmvattensdriven handdukstork samt är förberett för inkoppling av tvättmaskin och torktumlare.

Lägenhetens två sovrum har stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp och båda sovrummen har dessutom plats för dubbelsäng.

Rymlig entréhall som ger en välkomnande känsla. Hallen har plats för avhängning vid entrédörr, garderob och en rymlig klädkammare. Klädkammaren är en s.k. "walk in-closet" och har plats för flera personers kläduppsättningar.

Tillhörande lägenhetsförråd och en nyare säkerhetsdörr.

Huset ligger väl beläget nära bl.a. Tyresö centrum, ishall, fotbollsplaner, simhall, rackethall och golfbana. Inom gångavstånd så finns busshållplatser med direktbuss till Stockholm centralstation och bussar mot bl.a. Gullmarsplan, Haninge och Nacka.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 8, hiss finns

Avgift

3 982 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV

Andel i föreningen

0,39208%

Andel av årsavgiften

0,39208%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1962

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Förening

Namn

HSB Brf Laken

Om föreningen

I Brf Laken finns 273 st bostadsrätter fördelade på 2:or och 3:or samt 6 st lokaler. Det finns även 57 garageplatser och 103 parkeringsplatser samt 4 MC-platser. I området finns även en gästparkering med 18 platser som endast är till för Brf Lakens besökare. Kostnaden för parkeringsplats från och med 1 juni 2018 (utan el) är 175 kr/mån och med el 250 kr/mån. Garageplatserna i Laken kostar 450 kr/mån.

Under 1990-talet utfördes stora renoveringar i föreningens fastigheter. Bl.a. stambyte, renovering av badrum, installation av säkerhetsdörrar och byte av hissar. 2017 har föreningen genomfört en stamspolning av avloppsstammarna.

Brf Laken är en mycket populär förening med stabil ekonomi.

Föreningen är ansluten till ComHem och alla lägenheter har "tre hål i väggen". Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal för bredband genom Telenor. Hastighet 250/250 Mbit/s. Kostnad: 125 kr/mån.

Medlemmarna har tillgång till tvättstuga, övernattningslägenhet, bastu, två rum med gymutrustning, hobbyrum med verkstad, cykelrum, två rum för barnvagnar och förråd samt en föreningslokal med plats för 50 personer.

Förbrukning av hushållsel mäts individuellt för bostadsrätten och debiteras bostadsrättshavaren. Varje lägenhet har en egen elmätare. All el köps in gemensamt av föreningen. Elen betalas i efterskott av bostadsrättshavaren och kostnad framkommer på fakturan med avgift. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare.

I föreningens försäkring ingår en tilläggsförsäkring för bostadsrättsinnehavare. Observera att denna tilläggsförsäkring INTE ersätter behovet av en hemförsäkring som tecknas individuellt av bostadsrättsinnehavaren.

Medlemskap i HSB Stockholm krävs. För att bli medlem deponerar man 500 kr per medlem som man får tillbaka om man träder ur HSB. Årsavgiften till HSB är 150 kr årligen per familj.

Om köparen upptar nya lån tillkommer en pantförskrivningsavgift på 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande och säljaren debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

Föreningens hemsida hittas på: http://www.brflaken.se/

Mer information kan fås via HSBs Service center tel. 010-442 11 00.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Föreningen äger marken.

Om området

Tyresö Centrum

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Karta

Hör av dig till David Hedenström för mer information!

David Hedenström

David Hedenström

Tyresö / Älta

Reg. Fastighetsmäklare Franschisetagare

Ansvarig mäklare

070-5275302

08-712 60 76

david.hedenstrom@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad