Bollmoravägen 2, 3 tr

Bilder

  • Såld!

Bollmoravägen 2, 3 tr , Tyresö Centrum , Tyresö

Sällsynt möjlighet! Välplanerad 4:a i populära HSB Brf Gösen, med stor balkong i västerläge!

86,5 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 015 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
86,5 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
72
Byggår:
1959-1961
Driftskostnad:
397 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

86,5 kvm

Rumsbeskrivning

Sällsynt tillfälle! Äntligen en 4:a till salu i populära HSB Brf Gösen!

Lägenheten är välplanerad och rymlig lägenhet, med bla. stor balkong i öppet och insynsfritt sydvästläge samt helkaklat duschrum och gästtoalett.

Rymligt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och tv-möblemang. Från vardagsrummet finns utgång till den stora balkongen i öppet och insynsfritt sydvästläge. Många boende i föreningen har sökt och fått godkänt bygglov för inglasning av balkong. För mer information, kontakta föreningen.

Kök med matplats vid fönster och gott om arbetsyta och förvaring. Vitvaror med kyl och frys i fullhöjd, bänkdiskmaskin och spis.

Helkaklat duschrum, renoverat vid föreningens stambyte. Duschrummet är utrustat med vägghängd wc, handfat med spegelskåp ovan, duschhörna med glasväggar och tvättmaskin. I hall finns även en gästtoalett med klinkergolv, som är utrustad med wc, handfat och spegelskåp.

Lägenheten har tre rymliga sovrum med stora fönster som ger ett rikligt ljusinsläpp. Från ett av sovrummen finns även utgång till balkong, och i ett annat sovrum finns flertalet inbyggda garderober.

Hall med plats för avhängning vid entrédörr samt en rymlig klädkammare.

Mycket centralt läge, nära bl.a. Tyresö centrum, simhall, golfbana och rackethall. Utanför huset finns busshållplats med flertalet busslinjer mot bl.a. Stockholm city, Gullmarsplan, Nacka och Haninge.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 8, hiss finns

Avgift

5 015 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV

Driftskostnad

4 765 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 440 kr
Försäkring: 1 825 kr
Övrigt: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Information driftskostnad: Försäkring: Säljaren har hemförsäkring genom Folksam. Kostnad 1825 kr/år. Övrigt: Bredband via fiber (Telenor 250 Mbit/s). Kostnad: 125 kr/mån

Andel i föreningen

0,67608%

Andel av årsavgiften

0,67608%

Reparationsfond

2673 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1959-1961

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 december 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 100 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Gösen 3

Övrigt

Lägenheten har ett tillhörande förråd samt balkong i öppet sydvästläge.

Förening

Namn

HSB Brf Gösen

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Gösen har 210 bostadsrättslägenheter samt 2 lokaler, bl.a. övernattningslokalen Kabyssen (kostnad 200 kr/natt).

2 fina tvättstugor finns i föreningen. Fin föreningslokal finns att hyra för 300 kr/dygn. Det finns dessutom snickarlokal.

Parkering med eluttag finns att hyra för 250 kr per månad.
Föreningen har anslutit alla lägenheter till bredband via fiber hos Telenor med en hastighet på upp till 250 Mbit/s. Kostnad: 125 kr/mån.
Fin grillplats och lekplats finns i anslutning till husen.
Föreningen är välunderhållen och följande har gjorts sedan början av 1990-talet:
Isolering av fasader samt ny plåtbeklädnad
Byte av fönster i samband med plåtbeklädnaden
Stambyte samt nya helkaklade badrum i samtliga lägenheter
Fastighet ansluten till bredbandsnät, fiberoptiskt. Bredbandsuttag i samtliga lägenheter.

Uppförande av kretsloppsstationer med källsortering. Uppförande av grovsop-, MC- och mopedhus. Renovering av trapphus bestående av målning, rörelsestyrd belysning. Nya portar i ekträ enligt ursprungsritningarna från 1959. Aptus porttelefonisystem. Föreningen har nyligen genomfört balkongrenoveringar där de blästrat, tätat och målat alla balkonger.

Nya p-platser samt breddning av befintliga p-platser. Samtliga p-platser har el-uttag. Det finns 148 stycken platser.

Markytorna har totalrenoverats med bl a nya planteringar under 2006. Samtliga hissmotorer har bytts mellan 2005-2007.

Föreningen har 2014 börjat med enhetsmätning av el. Förbrukning stäms av kvartalsvis i efterskott. Varje lägenhet har en egen elmätare och betalar för egen förbrukning. De fasta kostnaderna (certifikat, skatter mm) tar föreningen. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare.

HSB Stockholm ställer som krav på köparen/na att man deponerar en medlemsavgift per köpare på 500 kronor. Årsavgift betalas av köparen, 250 kronor. Om köparen upptar nya lån tillkommer en pantförskrivningsavgift på 1,5% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande (682,5 kr) och säljaren debiteras 3,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift (1592,5kr).

Vid varje överlåtelse genomför bostadsrättsföreningen en överlåtelsesyn.

Gösens fastigheter är de första husen som byggdes vid Bollmora Centrum. Husen byggdes mellan år 1959-61. Det var arkitekt Bo Sahlin som ritade husen med Alvar Aaltos bostadshus på Interbau från byggutställningen i Berlin 1957 som förebild. Varje huskropp består av två sammanbyggda punkthus om 8 våningar. www.gosen.se

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Tyresö Centrum

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Karta

Hör av dig till David Hedenström för mer information!

David Hedenström

David Hedenström

Tyresö / Älta

Reg. Fastighetsmäklare Franschisetagare

Ansvarig mäklare

070-5275302

08-712 60 76

david.hedenstrom@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad