Björkbacksvägen 47, 1 tr

Bilder

  • Såld!

Björkbacksvägen 47, 1 tr , Tyresö Centrum , Tyresö

Tillfälle att förvärva en 3/4:a i populära Brf Björkbacken - här har man all möjlighet att själv renovera och få sitt hem som man själv vill ha det. Två fina WC/duschrum som är stambytta och renoverade av föreningen. 2 sovrum, kan lätt byggas om till 3 sovrum. Vardagsrum med parkettgolv och utgång till balkong i soligt sydvästläge utan insyn. Äldre kök. Flexibelt tillträde.

89,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 670 kr Inkl vatten, värme och grundutbud TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
89,5 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
130
Byggår:
1963-1964
Driftskostnad:
161 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

89,5 kvm

Rumsbeskrivning

Hall med matta och ljus tapet. Gott om plats att hänga av kläder samt 3 garderober och städskåp.

Stambytt och renoverat WC/duschrum med grått klinkergolv och vitt kakel. Här finns vägghängd WC, handfat, dusch och badrumsskåp med spegel.

Ett större stambytt och renoverat WC/duschrum med grått klinkergolv och vitt kakel. Här finns vägghängd WC, handfat med kommod, dusch, badrumsskåp med spegel och belysning samt handduksvärmare.

Stort sovrum med matta och ljus tapet. Här finns en dubbel garderob. Rummet går att dela av till 2 sovrum om behov finns.

Stort sovrum med laminatgolv och vitmålade väggar (grundmålat). Här finns 3 dubbla garderober.

Rymligt vardagsrum med plats för både soffa och matgrupp. Parkettgolv och ljus tapet. Utgång till balkong i fint sydvästläge med sol em och kväll. Här är ingen insyn - utsikt mot grönområde.

Kök med blå skåpsluckor. Spis från ElectroHelios, fläkt Futurum, Siemens kyl/frys. Rymlig matplats vid fönstret.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

5 670 kr Inkl vatten, värme och grundutbud TV

Driftskostnad

1 932 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 652 kr
Försäkring: 1 280 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Låg energiförbrukning pga äldre man bott, ej diskmaskin eller tvättmaskin etc.

Andel i föreningen

0%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1963-1964

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 december 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år

Förening

Namn

HSB Brf Björkbacken

Om föreningen

HSB Brf Björkbacken har i dagsläget 383 lägenheter. Det finns även 152 garage och 233 bilplatser som hyrs ut till medlemmarna. Till dessa är det separat kö. Garageplats med eluttag kostar 350 kronor/mån. Carport med el 300 kronor/månad. Parkeringsplats 200 kr/månad. För mer info om eventuell kö eller bokning kontakta förvaltaren på tel. 08-6579090.

I föreningen finns tillgång till stora tvättstugor i port 63 och 43, möjlighet att hyra extraförråd, två cykelförråd, mopedförråd vid port 45, bastu och gym i port 43 och uthyrningslokal finns att hyra för 100 kr per pass. Övernattningslägenhet i port 73 finns att hyra för 200 kr/natt. Dessutom finns en festlokal i port 77. Bokning av lokaler samt tvättstuga sker smidigt via internet alt. via bokningsterminalerna i tvättstugorna och mer information och bilder finns att hitta på föreningens hemsida.

Bredband och kabel-TV via ComHem, bredband via Bredbandsbolaget.

Föreningen har en underhållsplan som uppdateras årligen. Föreningen har genomfört stamrenovering av samtliga lägenheter och arbetet slutfördes 2015. Elledningarna är också bytta i lägenheterna och nya moderna proppskåp är installerade.

Enligt föreningens hemsida så har radonmätning utförts och godkänts 2009.

OVK (obligatorisk ventilationskontroll) är utförd och godkänd 2012.

Under 2011 genomförde föreningen ett utbyte av samtliga termostatventiler och termostater.

2010-2011 har man uppgraderat till 3-fas i lägenheterna.

Enhetsmätning av el sker och förbrukning stäms av kvartalsvis i efterskott. Varje lägenhet har en egen elmätare och betalar endast för egen förbrukning. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare. De boende kan kontrollera sin förbrukning via internet.

Föreningen har tecknat en gemensam bostadsrättsförsäkring så medlemmarna behöver inte teckna ett eget tillägg.

HSB Stockholm ställer som krav på köparen/na att man deponerar en medlemsavgift per köpare på 500 kronor. Årsavgift betalas av köparen/na 300 kronor. Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande och köparen debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift..

Föreningens hemsida: www.hsb.se/stockholm/bjorkbacken

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Om området

Tyresö Centrum

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Karta

Hör av dig till Heléne Jernestrand för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad