Bollmoravägen 4, 1 tr

Bilder

  • Såld!

Bollmoravägen 4, 1 tr , Tyresö Centrum , TYRESÖ

Mycket fint renoverad 1:a i populära HSB Brf Gösen, med balkong i öppet sydvästläge, helkaklat badrum och låg avgift! Nära Tyresö centrum med närhet till idrottsaktiviteter som bl. a. golfbana, tennishall och den fina naturen runt Alby naturreservat. Vid huset går bussar till bl.a. Stockholm city och Gullmarsplan.

27,5 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 073 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
27,5 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
5
Byggår:
1959-61
Driftskostnad:
125 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

27,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en mycket fint renoverad 1:a med bl.a. nytt elegant kök med stänkskydd i carraramarmor och fin balkong i öppet och insynsfritt västerläge med eftermiddags- och kvällssol!

Till lägenheten hör ett förråd och huset ligger väl beläget vid Tyresö centrum, nära bl a ishall, fotbollsplaner, simhall, rackethall och golfbana. Precis vid huset finns busshållplatser med bussar mot bl a Cityterminalen, Gullmarsplan, Haninge och Nacka. På gångavstånd finns även ridskola och promenadstråk ut i naturen

Elegant kök med svarta skåpluckor. Mellan diskbänk och väggskåp sitter vacker carraramarmor och under väggskåp finns inbyggd spotlightbelysning. Köket har gott om förvaring och arbetsyta. Vitvaror med spishäll, inbyggd ugn, kolfilterfläkt och integrerad kyl med frysfack. I tak finns infälld spotlightbelysning med dimmerfunktion.

Rymligt, helkaklat badrum med badkar, wc, tvättställ och varmvattendriven handdukstork. Badrummet är dessutom utrustat med en toppmatad tvättmaskin. Badrummet är helkaklat i samband med att föreningen genomförde stambyte.

Stort allrum med gott om plats för säng och soffmöblemang. Allrummet har stora fönster och balkongdörr, som ger ett härligt ljusinsläpp. Allrummet har ett vackert laminatgolv och vitmålade väggar. Från allrummet finns utgång till balkongen. Här finns även en platsbyggd loftsäng med inbyggd förvaring.

Lägenheten har en rymlig balkong med gott om plats för utemöbler. Balkongen ligger i öppet västerläge med fin utsikt och eftermiddags- och kvällssol. I föreningen finns många lägenheter som har glasat in balkongen, så det går att göra för den som så önskar, men bygglov måste sökas. Information om inglasning finns att få från föreningen.

Hall med plats för avhängning vid innerdörren och garderob. Hallen har vitmålade väggar och ett vackert golv med stora klinkerplattor i grått. Entré sker genom en stabil säkerhetsdörr.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 8, hiss finns

Avgift

2 073 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV

Driftskostnad

1 500 kr/år

Driftskostnad, varav

Övrigt: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal för bredband. Kostnad: 125 kr/mån (står under övrigt p�� driftskostnader). Säljaren har haft en elkostnad på ca 275 kr/mån. Säljaren har hemförsäkring. Kostnad 1362 kr/år.

Andel i föreningen

0,27967%

Andel av årsavgiften

0,27967%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

8-våningshus

Byggnadsår

1959-61

Uppvärmning

Centralvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 december 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 100 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Tvättstuga på entréplan i samma port. Stort cykelförråd utanför porten.

Fastighetsbeteckning

Tyresö-Gösen 3

Övrigt

Ett vindsförråd tillhör lägenheten. Balkong i västerläge.

Förening

Namn

HSB Brf Gösen

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Gösen har 210 bostadsrättslägenheter samt 2 lokaler, bl.a. övernattningslokalen Kabyssen (kostnad 200 kr/natt).

2 fina tvättstugor finns i föreningen. Fin föreningslokal finns att hyra för 300 kr/dygn. Det finns dessutom snickarlokal.

Parkering med eluttag finns att hyra för 250 kr per månad.
Föreningen har anslutit all lägenheten till bredband via fiber hos Telenor med en hastighet på upp till 250 Mbit/s. Kostnad: 125 kr/mån.
Fin grillplats och lekplats finns i anslutning till husen.
Föreningen är välunderhållen och följande har gjorts sedan början av 1990-talet:
Isolering av fasader samt ny plåtbeklädnad
Byte av fönster i samband med plåtbeklädnaden
Stambyte samt nya helkaklade badrum i samtliga lägenheter
Fastighet ansluten till bredbandsnät, fiberoptiskt. Bredbandsuttag i samtliga lägenheter.

Uppförande av kretsloppsstationer med källsortering. Uppförande av grovsop-, MC- och mopedhus. Renovering av trapphus bestående av målning, rörelsestyrd belysning. Nya portar i ekträ enligt ursprungsritningarna från 1959. Aptus porttelefonisystem.

Nya p-platser samt breddning av befintliga p-platser. Samtliga p-platser har el-uttag. Det finns 148 stycken platser.

Markytorna har totalrenoverats med bl a nya planteringar under 2006. Samtliga hissmotorer har bytts mellan 2005-2007.

Föreningen har 2014 börjat med enhetsmätning av el. Förbrukning stäms av kvartalsvis i efterskott. Varje lägenhet har en egen elmätare och betalar för egen förbrukning. De fasta kostnaderna (certifikat, skatter mm) tar föreningen. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare.

HSB Stockholm ställer som krav på köparen/na att man deponerar en medlemsavgift per köpare på 500 kronor. Årsavgift betalas av köparen, 250 kronor. Om köparen upptar nya lån tillkommer en pantförskrivningsavgift på 1,5% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande (682,5 kr) och säljaren debiteras 3,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift (1592,5kr).

Vid varje överlåtelse genomför bostadsrättsföreningen en överlåtelsesyn.

Gösens fastigheter är de första husen som byggdes vid Bollmora Centrum. Husen byggdes mellan år 1959-61. Det var arkitekt Bo Sahlin som ritade husen med Alvar Aaltos bostadshus på Interbau från byggutställningen i Berlin 1957 som förebild. Varje huskropp består av två sammanbyggda punkthus om 8 våningar. www.gosen.se

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Tyresö Centrum

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Karta

Hör av dig till David Hedenström för mer information!

David Hedenström

David Hedenström

Tyresö / Älta

Reg. Fastighetsmäklare Franschisetagare

Ansvarig mäklare

070-5275302

08-712 60 76

david.hedenstrom@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad