Granitvägen 25, bv

Bilder

  • Såld!

Granitvägen 25, bv , Tyresö Centrum , TYRESÖ

Perfekt boende med stor altan om ca 28 kvm i bästa västerläge med em- och kvällssol. Insynsskyddat och utsikt över skogen. Smakfullt renoverat kök med inbyggda maskiner, renoverat och stambytt kaklat duschrum. Öppen planlösning och stor sovalkov. Populär förening med låga avgifter.

45 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 446 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
45 kvm
Våning:
nb
Lägenhetsnummer:
287
Byggår:
1964-1966
Driftskostnad:
437 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

45 kvm

Rumsbeskrivning

Hall med ljus matta och tapet. Här finns plats att hänga av kläder och skor samt en garderob. En säkerhetsdörr är installerad. I anslutning till hallen finns en klädkammare med hängare och hyllor för kläder, prylar och skor.

Från hallen når man lägenhetens badrum med mörkgrått klinkergolv och vitt kakel. Badrummet renoverades 2015 i samband med föreningens stambyte. Här finns vägghängd WC, tvättställ, badrumsskåp med spegel och belysning, rymlig dusch med duschväggar i glas samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare Hoover.

Stort och rymligt vardagsrum med parkettgolv och tapetserade väggar. Här finns plats för soffgrupp och i anslutning till rummet finns en sovalkov med gott om plats för dubbelsäng.

Utgång till den stora trädäckade altanen i fint och soligt västerläge.

Matplats vid fönstret.

Smakfullt renoverat kök från -13. Moderna svarta skåpsluckor, häll och inbyggda maskiner såsom ugn och mikrovågsugn. Integrerad kyl/frys. Ett fönster ger ett fint ljusinsläpp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

nb av 3, hiss finns ej

Avgift

2 446 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV

Driftskostnad

5 250 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 1 650 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,14616%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1964-1966

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 maj 2009
Energiprestanda: 133 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Ett förråd tillhör lägenheten. Inom kort kommer alla fönster samt altandörr att bytas utav föreningen.

Förening

Namn

Brf Solhöjden i Tyresö

Om föreningen

Brf Solhöjden i Tyresö bildades i oktober 2009. Fastighetsbeteckningen är Bollmora Berg 1.

Fastigheten ligger välbelägen med närhet till bussar, skolor, förskolor och Tyresö C.

OVK besiktning utförd och godkänd årsskiftet 2015/2016.

Tillgång finns till cykelförråd, samt barnvagnsrum och källarförråd. I området finns även fina innergårdar med ytor för gemensamhet, med bland annat bouleplan, flertalet grillplatser, bollplaner, lekplatser och grönområden med parkbänkar.

Välutrustad tvättstuga i separat byggnad med tvättmaskiner, torktumlare, centrifuger, torkskåp samt elmanglar. I samma byggnad finns föreningslokal för uthyrning samt en närbutik. I föreningens finns även en övernattningslägenhet för uthyrning.

Ny gästlägenhet Granitvägen 10 C, byggd 2016. Totalt 6-7 bäddar finns att tillgå. Även ett litet kök och vardagsrum finns.

P-plats från ca 136 kr/mån, flerbilsgarage från ca 309 kr/mån och enbilsgarage från ca 420 kr/mån. Kontakta HSB för mer info om kö och prisuppdateringar.

Digital-tv, bredbandstelefoni och internet genom Telias fibernät med hastigheter upp till 100 Mbit/s och ComHem.

Enligt föreningens hemsida så ingår kanalpaket Lagom från Telia i månadsavgiften.

Samtliga portar har nyligen renoverats och i portarna har det även installerats energisnål belysning, postboxar samt digitala informationsskärmar.

Föreningen genomför nu fönsterbyten, så alla bostäder kommer få nya fönster och balkongdörrar i glas. De har även tittat på att genomföra fasadrenoveringar och utbyggnationer till större balkonger med inglasning. Inget beslut är taget. På föreningens hemsida finns förslag gällande hur det kan se ut i framtiden: https://www.solhojdentyreso.se/showfile/?filID=139

Föreningen har sålt av marken mitt emot kyrkan, vilket påverkar föreningens ekonomi positivt.

Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande och köparen debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

Föreningen höjde månadsavgifterna med 2% den 1 juli 2018.

Mer information om föreningen och dess planer för framtiden finns på www.solhojdentyreso.se

Föreningens förvaltare är HSB Stockholm. Tel: 010-442 11 00. Hemsida: www.hsb.se/stockholm

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Tyresö Centrum

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Karta

Hör av dig till Heléne Jernestrand för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad