Sikvägen 2, 3tr

Bilder

  • Såld!

Sikvägen 2, 3tr , Tyresö Centrum , Tyresö

Välplanerad och ljus gavellägenhet om 2 rum och kök i populära HSB Brf Laken! Trevlig lägenhet med ett stort kök, helkaklat badrum renoverat vid föreningens stambyte och rymlig balkong i fint västerläge! Huset ligger beläget nära Tyresö centrum, kommunikationer och promenadvägar ut i naturen. Välkommen!

60,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 304 kr inkl värme, VA, kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
60,5 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
42
Byggår:
1962
Driftskostnad:
265 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

60,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en välplanerad gaveltvåa i populära HSB Brf Laken med ett stort kök, helkaklat badrum och balkong i insynsfritt västerläge!

Stort kök med plats för matbord vid fönster. Köket har gott om arbetsyta och förvaring. Kökets maskinella utrustning består av spis, kolfilterfläkt och en kyl/frys. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är tapetserade.

Helkaklat badrum i ljusa färger, renoverat i samband med föreningens stambyte. Här finns vägghängd WC, vägghängt tvättställ, handdukstork, badrumsskåp, dusch samt en tvättmaskin.

Väl tilltaget vardagsrum i gavelläge med vackert parkettgolv och tapetserade väggar. Vardagsrummet har fönster åt två väderstreck som ger ett rikligt ljusinsläpp och här finns gott om plats för soffgrupp och tv-möblemang. Från vardagsrummet finns utgång till lägenhetens balkong.

Lägenheten har en stor balkong i insynsfritt västerläge med solläge från eftermiddag till kväll. Här finns gott om plats för utemöbler och det är många i föreningen som har sökt och fått tillstånd för inglasning av balkongerna.

Mycket rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Sovrummet har ett stort fönster som ger ett rikligt ljusinsläpp och en garderobsvägg med flertalet garderober.

Möblerbar hall med ljusa väggar. Hallen har gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor.

Alla entrédörrar i föreningen har bytts ut till fina säkerhetsdörrar och lägenheten har ett tillhörande källarförråd.

Huset ligger väl beläget nära bl.a. Tyresö centrum, kommunikationer, golfbanan, sportanläggningar och med fina promenadvägar ut till Alby friluftsområde.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 8, hiss finns

Avgift

3 304 kr inkl värme, VA, kabel-TV

Driftskostnad

3 191 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 716 kr
Försäkring: 1 475 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

El: Säljaren har betalat ca 143 kr/mån. Försäkring: Säljaren har försäkringen via Länsförsäkringar.

Andel i föreningen

0,33176%

Andel av årsavgiften

0,33176%

Byggnad

Byggnadstyp

8-våningshus

Byggnadsår

1962

Uppvärmning

Centralvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 september 2008
Energiprestanda: 119 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Siken 8

Övrigt

SÄKERHETSDÖRR
Det finns säkerhetsdörr.

BALKONG
Stor balkong i insynsfritt sydvästläge.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Förening

Namn

HSB Brf Laken

Om föreningen

I Brf Laken finns 273 st bostadsrätter fördelade på 2:or och 3:or samt 6 st lokaler. Det finns även 57 garageplatser och 103 parkeringsplatser samt 4 MC-platser. I området finns även en gästparkering med 18 platser som endast är till för Brf Lakens besökare. Kostnaden för parkeringsplats från och med 1 juni 2018 (utan el) är 175 kr/mån och med el 250 kr/mån. Garageplatserna i Laken kostar 450 kr/mån.

Under 1990-talet utfördes stora renoveringar i föreningens fastigheter. Bl.a. stambyte, renovering av badrum, installation av säkerhetsdörrar och byte av hissar. 2017 har föreningen genomfört en stamspolning av avloppsstammarna.

Brf Laken är en mycket populär förening med stabil ekonomi.

Föreningen är ansluten till ComHem och alla lägenheter har "tre hål i väggen". Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal för bredband genom Telenor. Hastighet 250/250 Mbit/s. Kostnad: 125 kr/mån.

Medlemmarna har tillgång till tvättstuga, övernattningslägenhet, bastu, två rum med gymutrustning, hobbyrum med verkstad, cykelrum, två rum för barnvagnar och förråd samt en föreningslokal med plats för 50 personer.

Förbrukning av hushållsel mäts individuellt för bostadsrätten och debiteras bostadsrättshavaren. Varje lägenhet har en egen elmätare. All el köps in gemensamt av föreningen. Elen betalas i efterskott av bostadsrättshavaren och kostnad framkommer på fakturan med avgift. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare.

I föreningens försäkring ingår en tilläggsförsäkring för bostadsrättsinnehavare. Observera att denna tilläggsförsäkring INTE ersätter behovet av en hemförsäkring som tecknas individuellt av bostadsrättsinnehavaren.

Medlemskap i HSB Stockholm krävs. För att bli medlem deponerar man 500 kr per medlem som man får tillbaka om man träder ur HSB. Årsavgiften till HSB är 150 kr årligen per familj.

Om köparen upptar nya lån tillkommer en pantförskrivningsavgift på 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande och säljaren debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

Föreningens hemsida hittas på: http://www.brflaken.se/

Mer information kan fås via HSBs Service center tel. 010-442 11 00.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Föreningen äger marken.

Om området

Tyresö Centrum

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Karta

Hör av dig till Emelie Hallman för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad