Tyresö Centrum, Tyresö

Bilder

  • Såld!

Axel Wennergrens väg 2, 1 tr , Tyresö Centrum , Tyresö

Toppfräsch och rymlig hörnlägenhet med stor, insynsskyddad uteplats i sydvästläge! Populär förening med mycket god ekonomi och garage. Fönster mot flera väderstreck och genomgående ekparkett och fina ytskikt. Nära Tyresö Centrum, kommunikationer, matbutik och golfbana.

64 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 194 kr Inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
64 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
114
Byggår:
2005-2006
Driftskostnad:
84 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

64 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en toppenfräsch och rymlig hörnlägenhet, nyproducerad 2005, med öppen planlösning, modernt kök med rostfria vitvaror och stor trädäckad och insynsskyddad uteplats i sydvästläge!

Hörnlägenhet med härlig, öppen planlösning, fönster mot två väderstreck och genomgående ekparkettgolv och fina ytskikt och innerdörrar.

Stort vardagsrum med fönster i två väderstreck och öppen planlösning mot kök. Vardagsrummet har parkettgolv i ek och ljusa tapetserade väggar med en fondvägg med modern mönstertapet. Från vardagsrummet finns utgång till uteplatsen.

Mycket väl tilltagen, trädäckad och insynsskyddad uteplats i sydvästläge. Uteplatsen har ett insynsskyddande staket runt omkring, inbyggd spotlightbelysning i trall, eluttag och gott om plats för möblering, samt plantering av blommor och växter. I staketet finns en öppning som gör att man kan ta sig ut på föreningens fina gräsmatta.

Helkaklat badrum med ljust klinkergolv och vitt kakel med en fondvägg med svart kakel. I badrummet finns wc, badkar, tvättställ och badrumsmöbler med gott om förvaringsmöjligheter. Badrummet är även förberett för inkoppling av tvättmaskin och torktumlare.

Rymligt kök med matplats. Köket har köksluckor i ljust trä, laminatbänkskiva och elegant turkos kakel. Moderna, rostfria vitvaror med rostfri spis med häll i glaskeramik, kyl/frys och integrerad diskmaskin.

Väl tilltaget sovrum med gott om plats för dubbelsäng och stora fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Sovrummet har parkettgolv och ljusa tapeter på väggarna med en mörkare fondtapet. Runt sängen har praktiskt förvaring med garderober byggts.

Möjligt till snabbt tillträde!

Stor hall med parkettgolv och ljusa målade väggar, med en elegant mönstrad fondtapet. Hallen har plats för avhägning och en klädkammare med praktiska hyllsystem.

Lägenheten har säkerhetsdörr och förråd på bottenvåningen.

Området är lugnt och barnvänligt och huset ligger väl beläget, mycket nära Tyresö centrum där man utöver ett rikt utbud av butiker även finner flertalet busslinjer mot bl.a. Gullmarsplan, Cityterminalen, Nacka och Haninge/handen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns

Avgift

4 194 kr Inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

1 008 kr/år

Driftskostnad, varav

Försäkring: 1 008 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Säljaren har hemförsäkring genom If Försäkringar. Kostnad 1008 kr/år.

Andel i föreningen

1,423%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2005-2006

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 januari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 152 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Lägenheten har stor uteplats i öppet sydvästläge.
Förråd i markplan.
Elektronisk portöppnare på ytterdörrarna.
Brevlådor i husets entré.

Föreningen tar i förväg (på samma avi som månadsaviften) ut en uppskattad elkostnad på 300 kr/mån. Elen avläses sedan i efterskott. Denna summa är ej inräknad i angiven månadsavgift.

Larm finns installerat i lägenheten och kan övertas av köparen (Sector Alarm. Kostnad: 350 kr/mån).

Förening

Namn

Brf Björktrasten

Om föreningen

Omtyckt bostadsrättsförening bestående av tre byggnader med 6 våningsplan i varje. På nedersta våningen finns rymliga lägenhetsförråd, cyckelförråd, soprum, källsorteringsrum samt rum för uppställning av rullstol. Föreningens fastigheter och lägenheter är handikappanpassade. Uppvärmning sker via bergvärme.

I port 4:a, på entréplanet, finns föreningens tvättstuga belägen.

Kabel-TV via ComHem. Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Bredbandsbolaget där bredband till samtliga lägenheter ingår i den fasta månadsavgiften. Hastigheten på bredbandet är 200/100Mbit (hastighet ned/upp).

Föreningen disponerar 64 garageplatser med motorvärmare i omedelbar anslutning till föreningens hus. Dessa kostar 650 kr/mån. Parkeringsplats med motorvärmaruttag går också att hyra för 375 kr/mån via grannföreningarna Tornsvalan och Silvertärnan. Mera information om p-platser via Ulla Henriksson tel. 073-9326910.

Föreningen har el-abonnemang och debiterar varje bostadsrättsinnehavare med 300 kr per månad (=driftskostnad) utöver avgiften. Det sker därefter en avstämning för att se hur den faktiska förbrukningen har varit. Det gemensamma el-avtalet är mer fördelaktigt för den enskilde bostadsrättshavaren.

Enligt föreningens stadgar debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande (år 2016 = ca 443:-).
Enligt föreningens stadgar debiteras köparen 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift (år 2016 = 1108:-).

BRF Björktrasten har tecknat en vältäckande försäkring för deras fastigheter, i denna försäkring ingår "Bostadsrättstillägg" för samtliga av dess medlemmar. Under flertalet av föregående år har föreningen haft 1 avgiftsfria månad för medlemmarna.

Nära föreningen finns busshållplats (Masten) som trafikeras av tre busslinjer till Gullmarsplan och en busslinje till Stockholm City. Det tar ca 15 minuter med buss till Gullmarsplan.

Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://www.bjorktrasten.se/

Kontaktperson

Gunnar Nyman 070-752 77 18

Om området

Tyresö Centrum

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Karta

Hör av dig till David Hedenström för mer information!

David Hedenström

David Hedenström

Tyresö / Älta

Reg. Fastighetsmäklare Franschisetagare

Ansvarig mäklare

070-5275302

08-712 60 76

david.hedenstrom@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad