Sikvägen 7, 6 tr

Bilder

  • Såld!

Sikvägen 7, 6 tr , Tyresö Centrum , Tyresö

Tillfälle att förvärva en av Brf Sikens få 5:or! Bra planlösning med 4 sovrum och 2 kaklade WC/badrum. Stor matplats med plats för många gäster. Vardagsrum med parkettgolv. Inglasad balkong med högt och fritt läge. Lägenheten har renoveringsbehov. Nära centrum , bussar, grönområden, simhall, golfbana etc.

111 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
6 222 kr Inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband och IP-telefoni
Typ:
Lägenhet
Boarea:
111 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
67
Byggår:
1962

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

111 kvm

Rumsbeskrivning

Hall med matta på golvet. Här finns flera garderober och en hatthylla. En säkerhetsdörr är installerad.

I anslutning till hallen finns WC/badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Vägghängd WC, handfat, badrumsskåp med spegel och belysning, handduksvärmare och badkar. Förberett för tvättmaskin.

Kök med gula luckor och vitt kakel ovan diskbänken. På golvet ligger en matta och väggarna är målade i vitt. Spis samt kyl/frys x 2 (original). Rymlig matplats med plats för många middagsgäster. En dubbel dörr med glaspartier leder ut till vardagsrummet.

Vardagsrum med parkettgolv och vit tapet. Utgång till inglasad balkong med högt och fritt läge.

Alla 4 sovrum har matta och tapet. Bra planlösning genom att två sovrum ligger avskilda från de andra genom en liten hall med ytterligare garderober.

Till de inre sovrummen finns en WC/dusch med klinkergolv och kaklade väggar. WC, dusch, handfat, badrumsskåp med belysning och en handduksvärmare.

Klädkammare med ett linneskåp samt hylla.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 8, hiss finns

Avgift

6 222 kr Inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband och IP-telefoni

Kommentar

Driftskostnad saknas då säljaren är ett dödsbo.

Andel i föreningen

0,64746%

Andel av årsavgiften

0,64746%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1962

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 augusti 2008
Energiprestanda: 127 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Ett källarförråd tillhör lägenheten.

Friskrivningsklausul tillämpas på denna försäljning.

Förening

Namn

HSB Brf Siken

Om föreningen

Föreningen består av ett flervåningshus, Sikvägen 1-23. Huset omfattar 208 lägenheter och
byggdes färdigt under 1963 då inflyttning började. Föreningen bildades dock redan
1960 och har varit medlem i HSB Stockholm sedan dess och är en av Tyresös äldsta föreningar. Det är en välskött förening med stambytta badrum och kök. Ventilationen har gåtts igenom och godkänts, s k OVK-besiktning. Föreningens trapphus har målats i vackra diskreta färger under 2007. Även tvättstugan har fått en uppfräschning. 2010 har porttelefon installerats och radonmätning genomförts. Sikens område har genomgått en ansiktslyftning med bl a ny utebelysning, alléträd, gräsmattor och stenlagda gångstigar. Alla balkonger är renoverade och inglasade 1993-94.
Hissrenovering och ny takbeläggning 2001 samt nya parkeringsplatser och garage 2014.

Kabel-TV från ComHem, bredband via Bredbandsbolaget (upp till 100 Mbit) och ip-telefoni ingår i månadsavgiften.

Enhetsmätning av el sker och förbrukning stäms av kvartalsvis i efterskott. Varje lägenhet har en egen elmätare och betalar endast för egen förbrukning. De fasta kostnaderna (certifikat, skatter mm) tar föreningen. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare.

Föreningens tvättstuga finns mellan port 9 och 11 och är försedd med många tvättmaskiner och torktumlare. Det finns källarförråd som tillhör lägenheterna. Föreningen har tre uthyrningsrum i port 17 som kan hyras av medlemmarna. Cykelrum finns och ytterligare garage för långstidsförvaring av cyklar håller på att färdigställas. Vid Siklöjevägen finns föreningens kompostering.

Garage kostar 450:-/mån och P-plats kostar 150:-/mån. För besökande finns det avgiftsfria parkeringstillstånd utdelade till samtliga lägenheter. Hela vårt garage- och parkeringsområde utmed Siklöjevägen gäller som gästparkering. Avstånd till SL-buss ca 100 m, till Tyresö C, ca 150 m och med bil till Stockholm C ca 20 minuter. Nära golfbana och vackra strövområden.

Hemförsäkring
Föreningen har tecknat kollektiv tilläggsförsäkring för bostadsrätt. Varje enskild medlem ansvarar för att ha egen hemförsäkring som grund.

HSB Stockholm ställer som krav på köparen/na att man deponerar en medlemsavgift per köpare på 500 kr. Årsavgift betalas av köparen/na 300 kr.

Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande och säljaren debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

För mer info se föreningens hemsida www.hsb.se/stockholm/siken

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

208

Renoveringar

Förutom det årliga underhållet har under åren utförts flera större renoveringar som:
1983 Fönsterbyte
1993 Tilläggsisolering av fasader och balkongutbyggnad med inglasning.
1999 Stambyte med badrumsrenovering.
2001 Hissrenovering och ny takbeläggning
2002 Ombyggnad av utemiljön
2005 Nytt ventilationssystem
2006 Installation av brandvarnare i samtliga lägenheter
2007 Trapphus, entréer och tvättstugor renoveras
2010 Nya portar och installation av porttelefon
2014 Nya garage och parkeringsplatser

Om området

Tyresö Centrum

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Karta

Hör av dig till Heléne Jernestrand för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad