Granitvägen 13A, 3 tr

Bilder

  • Såld!

Granitvägen 13A, 3 tr , Tyresö Centrum , Tyresö

Välplanerad 3:a i populära HSB Brf Solhöjden i Tyresö, med rymlig balkong i öppet söderläge och helkaklat badrum, renoverat i samband med föreningens stambyte! Huset ligger fint beläget nära Tyresö centrum, kommunikationer och promenadvägar ut i naturen.

78 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 239 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
78 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
105
Byggår:
1964-1966

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

78 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en välplanerad 3:a i populära HSB Brf Solhöjden i Tyresö, med rymlig balkong i insynsfritt söderläge och bra avgift!

Ljust och rymligt kök med matplats vid fönster. Köket har gott om förvaring och arbetsyta. Vitvaror med rostfri kyl och frys i fullhöjd, spis med glaskeramikhäll och spisfläkt. Köket har laminatgolv och ljusa väggar.

Helkaklad wc/badrum renoverat i samband med föreningens stambyte. Badrummet har ljusgrå klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet har badkar, kommod med handfat, ett öppningsbart fönster, samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

WC-delen har även den ljusgrå klinkergolv och vita helkaklade väggar. I toalettdelen finns det wc, kommod med handfat och spegelskåp med belysning.

Stort vardagsrum med ljust laminatgolv och ljusa väggar. Här finns gott om plats för soffgrupp och tv-möblemang, och från vardagsrummet är det utgång till lägenhetens balkong.

Lägenheten har en väl tilltagen balkong i insynsfritt söderläge. Det är många i föreningen som har valt att glasa in balkongen, men tillstånd måste sökas hos föreningen och ev. så krävs ett kommunalt bygglov. Mer information finns på föreningens hemsida.

Två rymliga sovrum med gott om plats för dubbelsäng och stora fönster som ger ett rikligt ljusinsläpp. Båda sovrummen har utsikt mot grönskande innergård.

Hall med elegant laminatgolv och ljusa väggar. I Hallen finns flertalet garderober och en rymlig klädkammare som är en s.k. "walk in-closet".

Lägenheten har ett tillhörande källarförråd och ligger nära Tyresö centrum, närlivs och kommunikationer.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 239 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV

Andel i föreningen

0,20684%

Andel av årsavgiften

0,20684%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

3-våningshus

Byggnadsår

1964-1966

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 maj 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Bollmora Berg 1

Övrigt

Ett källarförråd tillhör lägenheten.

Förening

Namn

Brf Solhöjden i Tyresö

Om föreningen

Brf Solhöjden i Tyresö bildades i oktober 2009. Fastighetsbeteckningen är Bollmora Berg 1.

Fastigheten ligger välbelägen med närhet till bussar, skolor, förskolor och Tyresö C.

OVK besiktning utförd och godkänd årsskiftet 2015/2016.

Tillgång finns till cykelförråd, samt barnvagnsrum och källarförråd. I området finns även fina innergårdar med ytor för gemensamhet, med bland annat bouleplan, flertalet grillplatser, bollplaner, lekplatser och grönområden med parkbänkar.

Välutrustad tvättstuga i separat byggnad med tvättmaskiner, torktumlare, centrifuger, torkskåp samt elmanglar. I föreningens finns även en övernattningslägenhet för uthyrning.

Ny gästlägenhet Granitvägen 10 C, byggd 2016. Totalt 6-7 bäddar finns att tillgå. Även ett litet kök och vardagsrum finns.

P-plats från ca 136 kr/mån, flerbilsgarage från ca 309 kr/mån och enbilsgarage från ca 420 kr/mån. Kontakta HSB för mer info om kö och prisuppdateringar.

Digital-tv, bredbandstelefoni och internet genom Telias fibernät med hastigheter upp till 100 Mbit/s och ComHem.

Enligt föreningens hemsida så ingår kanalpaket Lagom från Telia i månadsavgiften.

Samtliga portar har nyligen renoverats och i portarna har det även installerats energisnål belysning, postboxar samt digitala informationsskärmar.

Föreningen genomför nu fönsterbyten, så alla bostäder kommer få nya fönster och balkongdörrar i glas. De har även tittat på att genomföra fasadrenoveringar och utbyggnationer till större balkonger med inglasning. Inget beslut är taget. På föreningens hemsida finns förslag gällande hur det kan se ut i framtiden: https://www.solhojdentyreso.se/showfile/?filID=139

Föreningen har sålt av marken mitt emot kyrkan, vilket påverkar föreningens ekonomi positivt.

Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande och köparen debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

Föreningen höjde månadsavgifterna med 2% den 1 juli 2018.

Mer information om föreningen och dess planer för framtiden finns på www.solhojdentyreso.se

Föreningens förvaltare är HSB Stockholm. Tel: 010-442 11 00. Hemsida: www.hsb.se/stockholm

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Tyresö Centrum

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Karta

Hör av dig till David Hedenström för mer information!

David Hedenström

David Hedenström

Tyresö / Älta

Reg. Fastighetsmäklare Franschisetagare

Ansvarig mäklare

070-5275302

08-712 60 76

david.hedenstrom@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad