Älta Mossväg 50

Bilder

Utgångspris

5 195 000 kr

Bevaka slutpriset

Älta Mossväg 50 , Älta , Nacka

Välkommen till detta fina radhus i barnvänligt område i Älta, med modernt kök med härlig öppen lösning mot husets sociala ytor och härlig sjöutsikt över Ältasjön! Radhuset har en fin balkong och en större altan, som båda ligger i insynsfritt sydvästläge, med sjöutsikt. Trivsamt beläget nära naturen, kommunikation, förskolor/skolor och Älta centrum.

117 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
117 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
151 kvm
Byggår:
1994
Driftskostnad:
2 950 kr/månad
Utgångspris:
5 195 000 kr

Mer information

Visningar

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

117 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till detta ljusa, fina radhus i Älta, beläget i högt och insynsfritt sydvästläge, med sjöutsikt över Ältasjön!

Radhusets öppna lösning och höga takhöjd gör att radhuset blir mycket ljust och luftigt året om, och den fina kaminen blir en mysig plats att samlas kring.

Området är mycket lugnt och trivsamt med närhet till den fina naturen, badsjöar, skolor och förskolor. I närområdet finns även goda kommunikationer till bl.a. Slussen och Gullmarsplan.

Utanför radhusets entré finns en trevlig tomt med gräsyta och ett förråd.

ENTRÉVÅNING

Innanför den fina entrédörren finner vi en hall med plats för avhängning och garderob. Hallen har klinkergolv och ljusa ytskikt på väggar.

När vi fortsätter in från hallen så kommer vi in i det moderna platsbyggda köket från Ballingslöv. Genom att nyttja hela takhöjden finns här gott om plats för förvaring samt gott om arbetsyta på bänkskivan i granit. Vid fönster finns plats för matbord med rum för 6-8 personer. Moderna rostfria/integrerade vitvaror med kyl och frys i fullhöjd, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn, spishäll, spisfläkt, diskmaskin samt vinkyl. Köket har parkettgolv i ek och vitmålade väggar.

Mellan kök och vardagsrum har en fin barvägg byggts, som låter ljuset flöda mellan rummen. Vardagsrummet är väl tilltaget och har gott om plats för soffgrupp, tv och matsalsmöblemang. I hjärtat av vardagsrummet finner vi den fina kaminen, som sprider värme och ljus. För den som önskar så kan vardagsrummet med lätthet delas av för att skapa ytterliggare ett sovrum.

Genom dubbeldörrar i glas tar vi oss ut till den fina balkongen i öppet och insynsfritt sydvästläge, med sjöutsikt mot Ältasjön. Balkongen har nytt trägolv och en fin markis som ger skugga på sommarens varma dagar.

På entrévåningen finns även ett av radhusets två badrum. Badrummet har kaklade väggar och våtrumsmatta på golv och är utrustat med duschhörna med glasvägg, kommod med handfat och spegel ovan samt toalett. Här finns även spegelskåp och högskåp med gott om förvaringsutrymme samt ett praktiskt vädringsfönster.

NEDRE PLAN

När vi tar trappan ner så möts vi av ett allrum med plats för soffa och tv-möblemang. Här finns förvaring bakom skjutdörrar samt en praktiskt klädkammare.

På detta våningsplan finns tre sovrum av bra storlek, varav ett större "master bedroom" med gott om plats för dubbelsäng och utgång till terrass genom fina dubbeldörrar. Sovrummet har nyare golv och ljusa ytskikt på väggar.

Terrassen har gott om plats för utemöblemang och ligger belägen i öppet sydvästläge. Tomten på baksidan lämpar sig utmärkt till att bygga ut terrassen/altanen eller bygga en ytterligare altan vilket några av grannarna har gjort.

De två mindre sovrummen är även de rymliga och lika stora. Även de har nyare golv och ljusa ytskikt på väggar, samt stora fönster som ger ett rikligt ljusinsläpp.

På det nedre våningsplanet finns ett stort badrum med badkar. Badrummet har kaklade väggar och våtrumsmatta på golv. Badrummet är inrett med kommod med handfat och spegelskåp ovan, högskåp med gott om plats för förvaring samt toalett. I anslutning till badrummet finns en separat tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, tvättho och förvaringsskåp ovanför arbetsbänk.

I Älta centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. apotek, vårdcentral, affärer, bibliotek, frisörsalong, restauranger, matbutiker, postservice och träningsanläggning. Stort utbud av affärer och restauranger finns närmast i Sickla, Nacka Forum eller Tyresö Centrum.

Vid Älta idrottsplats finns bl.a. fotbollsplaner och ishall.

Skolor i Älta: Älta skola årskurs F-6, Sigfridsborgsskolan årskurs F-6 och Stavsborgsskolan årskurs 4-9, samt flertalet förskolor.

Varmt välkommen på visning!

Byggnad

Byggnadstyp

Radhus

Byggnadsår

1994

Uppvärmning

Direktel med golvvärme på nedre plan samt kamin

Ventilation

FTX-system mekanisk till-/frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 juli 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 136 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Betong
Fasad: Målade betongelement
Fönster: 2+1-isolerglasfönster
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Tomt på husets fram- och baksida.

Balkong med markis i soligt sydvästläge med sjöutsikt.

Trädäckad altan/terrass i sydvästläge med sjöutsikt.

Kamin - brandskyddskontrollerad 2016

Internet genom fiber från ComHem.

Renoveringar:
2012 - Byte av varmvattenberedare
2012 - Installation av fiber via ComHem
2012 - Ny badrumsindredning samt handdukstork, badrum på entrévåning
2014 - Nytt kök från Ballingslöv samt nya vitvaror (spishäll, ugn, spisfläkt, mikrovågsugn,
diskmaskin och vinkyl)
2014 - Ny fläktmotor till golvvärme på nedre plan
2016 - Nya golv på nedre plan
2019 - Ny badrumsinredning i badrum på nedre plan
2019 - Ny trätrall på balkong

Fastighetsbeteckning

Älta 74:49

Övriga byggnader

Förråd på framsidan av huset

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 21 000 kr
Väg, samf: 14 400 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

I samfällighetsavgiften ingår vatten/avlopp, renhållning, snöröjning och plats i garage i länga.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 980 000 kr, varav byggnadsvärde 2 077 000 kr

Summa pantbrev

1 269 839 kr

Tomt

Areal: 151 kvm
Tomttyp: naturtomt med sjöutsikt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Älta GA:50

Fastighetsskatt/avgift 8.049 kr

Om området

Älta

Älta är beläget i Nacka kommun och är ett mycket lugnt och trevligt, barnvänligt område med naturen alldeles inpå knuten. De boende i Älta har tillgång till en mycket vacker omgivning där det är nära till ett flertal sjöar som t ex Källtorpssjön, Strålsjön, Ältasjön och Flatenbadet och möjlighet till härliga skogspromenader. Nackareservatet gränsar mot Älta och bjuder på milslånga promenadstråk i härliga miljöer.

För mer information se gärna kommunens hemsida www.nacka.se

Kommunikation

Till Älta tar man sig lätt med bil via Tyresövägen eller Ältavägen. Restid ca 15-20 min. Även med kommunala färdmedel är det lätt att ta sig till och från Älta. Linje 401 går till Slussen (ca 25 min). Linje 801 till Gullmarsplan (15 min).

Närservice

I Älta centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. apotek, vårdcentral, affärer, bibliotek, frisörsalong, restauranger, matbutiker, postservice och träningsanläggning. Stort utbud av affärer och restauranger finns närmast i Sickla, Nacka Forum eller Tyresö Centrum.

Vid Älta idrottsplats finns bl.a. fotbollsplaner och ishall.
Skolor: Älta skola årskurs F-6, Sigfridsborgsskolan årskurs F-6 och Stavsborgsskolan årskurs 4-9, samt flertalet förskolor.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till David Hedenström för mer information!

David Hedenström

David Hedenström

Tyresö / Älta

Reg. Fastighetsmäklare Franschisetagare

Ansvarig mäklare

070-5275302

08-712 60 76

david.hedenstrom@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad