Bollmoravägen 2, 4tr

Bilder

  • Såld!

Bollmoravägen 2, 4tr , Tyresö Centrum , TYRESÖ

Välplanerad 2:a i populära HSB Brf Gösen med chans att sätta sin egen prägel. Inglasad balkong i sydvästläge mot lugn baksida. Kök med matplats för 4pers, stort vardagsrum, bra sovrum och
helkaklat badrum. Centralt läge vid Tyresö centrum, busshållplats utanför porten, närhet till natur, simhall, gym och golfbana.

51,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 199 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
51,5 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
79
Byggår:
1959-1961
Driftskostnad:
391 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

51,5 kvm

Rumsbeskrivning
HALL

Välkomnande, trevlig hall med gott om förvaring i fyra stycken garderober. Hallen har laminatgolv och en ljus tapet med blommor på väggarna. Från hallen har du tillgång till lägenhetens alla rum.

KÖK

Rymligt kök med matplats för 4 personer vid fönster. Köket har vita skåpluckor, bänkskiva i laminat och rostfritt stål samt ett vitt kakel. Bra arbetsytor och gott om förvaring finns. Utrustningen består av kyl/frys, spis och en fläkt (fungerar ej). Laminatgolv och ljusa väggar.

VARDAGSRUM

Ljust och luftigt vardagsrum med fint parkettgolv. Vardagsrummet har gott om plats för soffgrupp och tv-möblemang, samt stora fönster och utgång till lägenhetens inglasade balkong.

INGLASAD BALKONG

Lägenheten har en rymlig inglasad balkong som blir till ett trevligt extra rum under större delen av året. Balkong ligger i ett öppet och insynsfritt sydvästläge och har gott om plats för balkongmöblemang.

SOVRUM

Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och förvaringsmöbler. En platsbyggd garderob finns. Ett stort fönster som ger ett bra ljusinsläpp. Ljus tapet på väggarna.

BADRUM

Helkaklat badrum, renoverat vid föreningens stambyte, utrustat med dusch, vägghängd wc, handfat med skåp under och ett spegelskåp samt en varmvattensdriven handdukstork. Badrummet är även förberett för inkoppling av tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 8, hiss finns

Avgift

3 199 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV

Driftskostnad

4 700 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 700 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

El: Elkostnad uppskattas till ca 250 kr/mån. Försäkring: Hemförsäkringen har kostat säljaren ca 142 kr/mån.

Andel i föreningen

0,44008%

Andel av årsavgiften

0,44008%

Byggnad

Byggnadstyp

8-våningshus

Byggnadsår

1959-1961

Uppvärmning

Centralvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 december 2008
Energiprestanda: 100 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Gösen 3

Övrigt

BALKONG
Inglasad balkong i ett sydvästligt läge mot grönskande baksida.

FÖRRÅD
Lägenheten har ett tillhörande förråd.

Förening

Namn

HSB Brf Gösen

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Gösen har 210 bostadsrättslägenheter samt 2 lokaler, bl.a. övernattningslokalen Kabyssen (kostnad 200 kr/natt).

2 fina tvättstugor finns i föreningen. Fin föreningslokal finns att hyra för 300 kr/dygn. Det finns dessutom snickarlokal.

Parkering med eluttag finns att hyra för 250 kr per månad.
Föreningen har anslutit alla lägenheter till bredband via fiber hos Telenor med en hastighet på upp till 250 Mbit/s. Kostnad: 125 kr/mån.
Fin grillplats och lekplats finns i anslutning till husen.
Föreningen är välunderhållen och följande har gjorts sedan början av 1990-talet:
Isolering av fasader samt ny plåtbeklädnad
Byte av fönster i samband med plåtbeklädnaden
Stambyte samt nya helkaklade badrum i samtliga lägenheter
Fastighet ansluten till bredbandsnät, fiberoptiskt. Bredbandsuttag i samtliga lägenheter.

Uppförande av kretsloppsstationer med källsortering. Uppförande av grovsop-, MC- och mopedhus. Renovering av trapphus bestående av målning, rörelsestyrd belysning. Nya portar i ekträ enligt ursprungsritningarna från 1959. Aptus porttelefonisystem. Föreningen har nyligen genomfört balkongrenoveringar där de blästrat, tätat och målat alla balkonger.

Nya p-platser samt breddning av befintliga p-platser. Samtliga p-platser har el-uttag. Det finns 148 stycken platser.

Markytorna har totalrenoverats med bl a nya planteringar under 2006. Samtliga hissmotorer har bytts mellan 2005-2007.

Föreningen har 2014 börjat med enhetsmätning av el. Förbrukning stäms av kvartalsvis i efterskott. Varje lägenhet har en egen elmätare och betalar för egen förbrukning. De fasta kostnaderna (certifikat, skatter mm) tar föreningen. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare.

HSB Stockholm ställer som krav på köparen/na att man deponerar en medlemsavgift per köpare på 500 kronor. Årsavgift betalas av köparen, 250 kronor. Om köparen upptar nya lån tillkommer en pantförskrivningsavgift på 1,5% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande (682,5 kr) och säljaren debiteras 3,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift (1592,5kr).

Vid varje överlåtelse genomför bostadsrättsföreningen en överlåtelsesyn.

Gösens fastigheter är de första husen som byggdes vid Bollmora Centrum. Husen byggdes mellan år 1959-61. Det var arkitekt Bo Sahlin som ritade husen med Alvar Aaltos bostadshus på Interbau från byggutställningen i Berlin 1957 som förebild. Varje huskropp består av två sammanbyggda punkthus om 8 våningar. www.gosen.se

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Tyresö Centrum

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Karta

Hör av dig till Emelie Hallman för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad