Maria Sofias väg 68

Bilder

  • Såld!

Maria Sofias väg 68 , Tyresö strand , Tyresö

Välkommen till ett ljust och trevligt parhus med garage med ett bra läge nära hav och natur i omtyckta Tyresö strand endast 25 min från Stockholms city.
Här bor du med några minuters promenad till flera populära förskolor och skolor samt mysiga Tyresö Strandtorgs butiker, café och bibliotek. Ett modernt och funktionellt boende i ett tilltalande hus med tre våningsplan som erbjuder olika möjligheter till planlösning med vindsvåning med stort ljust allrum. Välkommen på visning!

135 kvm, 5 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
135 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
414 kvm
Byggår:
2002
Driftskostnad:
2 937 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

135 kvm

Rumsbeskrivning

Entréplan bjuder på hall med klinkergolv. Här finns plats för ytterkläder och skor i en praktisk garderob med skjutdörrar. Under trappen finns ett praktiskt förråd/klädkammare. Ingång ifrån hallen till ett nyrenoverat kaklat duschrum från 2014 .

Det här planet erbjuder vidare ett ljust och luftigt vardagsrum med matsalsdel, allt i öppen miljö med köket. Utgång ifrån vardagsrummet via dubbla glasdörrar ut till en fin uteplats på framsidan med härlig eftermiddag- och kvällssol.
Här får du ett extra rum sommartid. Vardagsrummet har golv i ekparkett med ljusa väggar och tak.

Trivsamt ekkök från Vedum med släta luckor och köksö ut mot vardagsrummet med sittplatser, hela den här delen inbjuder till socialt umgänge.
Köket har gott om skåp och arbetsytor samt en bra matplats, även här ekparkett. Kyl och frys i fullhöjd från 2002, spishäll med fläkt ovanför, Inbyggd mikrovågsugn och ugn från 2011. Diskmaskin från 2011.
Innanför köket ligger den renoverade tvättstugan med tvättmaskin från 2013 och torktumlare från 2002 samt överskåp och tvättbänk, samt praktiska fällbara torkhyllor. Från tvättstugan finns en groventré/utgång till baksidan.

Från entréhallen leder en trappa med fönster upp till mellanplanet. Fönstret ger ett bra ljusinsläpp både upp och ner på våningsplanen.
Mellanplanet erbjuder en möblerbar hall som med plats för avkoppling, förvaring eller arbetshörna. Här finns plats för ytterligare förvaring och garderober. I övrigt på det här våningsplanet finns tre bra sovrum varav ett med härligt ljusinsläpp från fransk balkong. Stort kaklat duschrum med klinkergolv, dubbla handfat, WC samt en rymlig duschhörna bakom betongglasvägg.

På det övre planet finns idag ett stort härligt allrum med två takfönster som erbjuder olika möjligheter. Bra förvaringsmöjligheter finns i både en klädkammare/förråd samt längsgående kattvindar.

2015 målades trappen vit samt hall och sovrummen fick nya ljusa ytskick.

Huset har ett intilliggande garage med loft och förrådsdel.

Här finns verkligen möjlighet att flytta in i ett tilltalande parhus och njuta av tomten både på fram och baksidan med ny stor altan med infälld belysning samt en nya större del under skyddande tak, med platsbyggda bänkar med förvaring.
Hela huset ger genomgående en trevlig känsla och ett bra intryck. Bara att flytta in !!!

Fastigheten besiktigades 2015 och protokoll finns att tillgå på visning.

Huset är beläget i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till barnomsorg, skolor och kommunikation(buss till Gullmarsplan och Tyresö centrum och i rusningstrafik till Cityterminalen).
Gångavstånd till Strandtorget med mataffär och småbutiker samt Tyresö Slott med slottsparken och naturreservat. I närheten finns bad möjligheter vid Erstaviken samt Albysjön.
Närmsta stora centrum är Tyresö centrum som erbjuder allt vad du kan förvänta dig att ett modernt köpcentra. Där ligger även ny simhall, ishall, tennishall samt en 18 håls golfbana. Närmare centrum finns även en ridskola.

Byggnad

Byggnadstyp

3-plans parhus

Byggnadsår

2002

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme på entréplan, frånluftsvärmepump

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 februari 2015
Energiklass: C
Energiprestanda: 54 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel

Övrigt

Huset har altan både på fram- och baksida. Altan på baksidan är utbyggd 2017 med infällda spotlights och ett skyddande tak sattes upp över en del av altanen med platsbyggda bänkar med förvaring.

Från sovrummet på övre plan finns en fransk balkong.

Fastighetsbeteckning

Bildhuggaren 20

Övriga byggnader

Garage med sidoentrè. Vidbyggt cykelställ under tak i anslutning till garage.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 249 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 18 176 kr
VA: 4 783 kr
Renhållning: 2 500 kr
Väg, samf: 1 900 kr
Försäkring: 7 890 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 535 000 kr, varav byggnadsvärde 1 899 000 kr

Summa pantbrev

3 650 000 kr

Tomt

Areal: 414 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Bildhuggaren GA:1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Tyresö strand

Tyresö Strand är ett attraktivt och växande villaområde med närhet till havet - Erstaviken gränsande i norr. Mycket grönområden och med omgivningar i kulturhistorisk miljö med bl.a.Tyresö kyrka och Tyresö slott med sin vackra slottspark.

Kommunikation

För den som vill åka kollektivt till och från Tyresö så är det enklast att ta bussen till eller från Gullmarsplan, Cityterminalen, Haninge eller Nacka. Buss 814 går ifrån Tyresö strand till och från Gullmarsplan på ca 30 minuter, med avgångar var 20:e minut under rusningstid, Buss 824 som går till och från Handenterminalen från Tyresö strand. Från hållplats Strandallén går Linje 875 till Tyresö Centrum och linje 815 till Gullmarsplan och 815C till Vattugatan (T-centralen). För den som åker bil så är det väg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar som går ut i Skärgården och även in till centrala Stockholm.

Närservice

Strandtorget är närmaste centrum med en bl.a. en livsmedelsbutik med spelbutik och postservice, café/inredningsbutik, klädbutik, restauranger, frisörsalonger och bibliotek. I närbelägna Tyresö Centrum finns i princip tillgång till allt ett modernt centrum kan erbjuda. Närmaste skolor är Strandskolan och Tyresö skola med förskolor och klass 1 - 9. Flera förskolor ligger i närområdet, som tex Strandpärlan, Hästhagen, Rotvik, Stjärnan och Slottsvillan.

Karta

Hör av dig till Malin Clavering för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad