Bollmoravägen 12 2tr

Bilder

  • Såld!

Bollmoravägen 12 2tr , Tyresö Centrum , TYRESÖ

Perfekt förstaboende eller övernattningslägenhet! Renoverad -2010 i bra skick. Stabil stambytt förening, låg avgift och ett perfekt läge nära centrum med exemplariska kommunikationer. Fräscht kök med bla diskmaskin. Här är det bara att flytta in! Välkommen.

22,5 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
1 740 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
22,5 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1959-61
Driftskostnad:
333 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

22,5 kvm

Rumsbeskrivning

Fin HALL med väggar målade i vitt och ett härligt mörkt klinkergolv. Här finner vi även plats för avhänging samt god förvaring tack vare fyra stycken garderober.

BADRUMMET renoverades av föreningen i samband med stambytet vid 1999-2000 och är utrustat med ljust klinker och kakel. Vi finner även vägghängd WC och det är förberett för tvättmaskin. En trevlig detalj är den nya dörren med ett litet fönster.

VARDAGSRUMMET är målade i ljusa färger överlag, förrutom en vägg som har en fin fondtapet. På golvet finner vi ljus laminat. Här ryms både soffa, tv-möbel, soffbord och en liten matplats för den som så önskar.

KÖKET är renoverat med nya stommar, luckor och vitvaror. Vi finner en Cylinda hällspis, Gorenje kyl, Electro-Helios diskmaskin samt en inbyggnadsmicro.
Ovan bänkskiva har vi en fin turkos glasmosaik som skänker köket stil och karaktär.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 8, hiss finns

Avgift

1 740 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV

Driftskostnad

4 000 kr/år

Driftskostnad, varav

Övrigt: 4 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,23936%

Andel av årsavgiften

0,23936%

Byggnad

Byggnadstyp

8-våningshus

Byggnadsår

1959-61

Uppvärmning

Centralvärme

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.
Energiprestanda: 100 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Tyresö-Gösen 2

Förening

Namn

HSB Brf Gösen

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Gösen har 210 bostadsrättslägenheter samt 2 lokaler, bl.a. övernattningslokalen Kabyssen (kostnad 200 kr/natt).

2 fina tvättstugor finns i föreningen. Fin föreningslokal finns att hyra för 300 kr/dygn. Det finns dessutom snickarlokal.

Parkering med eluttag finns att hyra för 250 kr per månad.
Föreningen har anslutit all lägenheten till bredband via fiber hos Telenor med en hastighet på upp till 250 Mbit/s. Kostnad: 125 kr/mån.
Fin grillplats och lekplats finns i anslutning till husen.
Föreningen är välunderhållen och följande har gjorts sedan början av 1990-talet:
Isolering av fasader samt ny plåtbeklädnad
Byte av fönster i samband med plåtbeklädnaden
Stambyte samt nya helkaklade badrum i samtliga lägenheter
Fastighet ansluten till bredbandsnät, fiberoptiskt. Bredbandsuttag i samtliga lägenheter.

Uppförande av kretsloppsstationer med källsortering. Uppförande av grovsop-, MC- och mopedhus. Renovering av trapphus bestående av målning, rörelsestyrd belysning. Nya portar i ekträ enligt ursprungsritningarna från 1959. Aptus porttelefonisystem.

Nya p-platser samt breddning av befintliga p-platser. Samtliga p-platser har el-uttag. Det finns 148 stycken platser.

Markytorna har totalrenoverats med bl a nya planteringar under 2006. Samtliga hissmotorer har bytts mellan 2005-2007.

Föreningen har 2014 börjat med enhetsmätning av el. Förbrukning stäms av kvartalsvis i efterskott. Varje lägenhet har en egen elmätare och betalar för egen förbrukning. De fasta kostnaderna (certifikat, skatter mm) tar föreningen. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare.

HSB Stockholm ställer som krav på köparen/na att man deponerar en medlemsavgift per köpare på 500 kronor. Årsavgift betalas av köparen, 250 kronor. Om köparen upptar nya lån tillkommer en pantförskrivningsavgift på 1,5% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande (682,5 kr) och säljaren debiteras 3,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift (1592,5kr).

Vid varje överlåtelse genomför bostadsrättsföreningen en överlåtelsesyn.

Gösens fastigheter är de första husen som byggdes vid Bollmora Centrum. Husen byggdes mellan år 1959-61. Det var arkitekt Bo Sahlin som ritade husen med Alvar Aaltos bostadshus på Interbau från byggutställningen i Berlin 1957 som förebild. Varje huskropp består av två sammanbyggda punkthus om 8 våningar. www.gosen.se

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Tyresö Centrum

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Karta

Hör av dig till Conny Lindberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad