Ringvägen 12A

Bilder

  • Såld!

Ringvägen 12A , Hanviken , Tyresö

Stort härligt hus på totalt ca 277 kvm med ett inglasat uterum och ett vidbyggt garage. Huset har en spännande karaktär med olika möjligheter och en planlösning som erbjuder härliga sällskapsytor och möjlighet till fler sovrum samt massor av bra förvaringsytor. Solig tomt på lugn gata i omtyckta Hanviken. Varmt välkommen!

161 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
161 kvm
Biarea:
110 kvm
Tomtarea:
812 kvm
Byggår:
1962
Driftskostnad:
3 727 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 5 - 7 sovrum

Boarea

161 kvm

Biarea

110 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Ringvägen 12 A, ett möjligheternas hus på plan uppvuxen trädgårdstomt i omtyckta Hanviken endast 20 min från Stockholms city.
En rymlig stenlagd infart till huset med vidbyggt garage med möjlighet till flera parkerings platser eller kanske uppställningsplats för båten eller husbilen. Eller bara en bra lekyta för barnen.
Entréplan inrymmer en entréhall i vinkel med platsbyggd garderob med skjutdörrar för ytterkläder.
Till höger från entrén ligger ett av sovrummen som idag används som hobbyrum/ kontor.
Glasdörrar in till ljust och trevligt vardagsrum i vinkel med ekparkett och en fungerande braskamin som sprider värme och höjer mysfaktorn. I vinkeldelen finns idag en stor bokhylla och en mindre soffa för lässtunder men här finns möjlighet att göra om till ett sovrum (vilket det var tidigare). Från vardagsrummet finns en dörr ut till det inglasade uterummet.
Stort härligt kök med vita släta skåpsluckor. Köket är från 2007 och kommer från Ikea. Kyl och frys i fullhöjd. Spishäll med fläkt ovanför, inbyggd ugn samt mikrovågsugn och diskmaskin. Bänkskivor i ek med glasskivor ovanför där man satt en stilren tapet bakom. I köket är det vattenburen golvvärme.
Stort glasparti med skjutdörrar från köket ut mot ett fantastiskt inglasat uterum/matrum på 20 kvm med klinkergolv (värme, förberett för konvektor element). Skjutdörrar i glas ut till ett härligt stort trädäck där solen lyser hela dagen.
På det här planet finns ett kaklat duschrum från 2002.

Trappa upp till övervåningen där man direkt kommer upp till ett stort härligt allrum med en takkupa som släpper in rikligt med ljus. Det här rummet fungerar idag som lekrum men skulle gå att dela av och göra ett sovrum av, om så önskades.
Till vänster ovanför trappen finns ett väl tilltaget sovrum för barnen som enkelt går att dela av till två mindre barnsovrum.
Går man istället åt höger när man kommer upp för trappen finner man ett kaklat duschrum (värme) från 2004 med takfönster. Samt ett rymligt sovrum med stort fönsterparti längs ena väggen och en hel garderobsvägg med skjutdörrar.

Från entréplan är det en trappa ner till en mycket rymlig undervåning med en möblerbar hall samt ingång till klädkammare och matkällare. Vidare erbjuder det här planet två rum som kan användas till sovrum/ gillestuga/ gästrum/ kontor, möjligt badrum med bastu om så önskas, en stor härlig groventré/ tvättstuga med bra arbetsytor och förvaring bakom skjutdörrar samt med ingång även utifrån, pannrum, samt ytterligare ett extra rum att inreda till gym eller vad man nu vill och mycket goda förvaringsmöjligheter.
Här finns massor av olika möjligheter, göra om till tonårsdel, för den egna företagaren, gym m.m.

Fastigheten är besiktigad 2018-06-27 och har ett klarlagt paket.

I närheten finns både skolor, förskolor och bra kommunikationer (8 min promenad) med bl. a. direktbuss in till Gullmarsplan och Stockholms city. I Trollbäcken finns centrum med vårdcentral, BVC, tandläkare, matvaruaffärer, apotek, blomsteraffär, tobaksaffär flera restauranger m.m.
I Tyresö Centrum (ca 1 km) finns ett större affärscentrum med ett stort utbud av affärer bl. a. ett flertal stora kedjebutiker. Vid Tyresö centrum finns även simhall, ishall, rackethall och golfbana.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1962 ombyggnad 1974, byggde in balkongen 2018

Uppvärmning

Bergvärme från 2004

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 juni 2014
Energiprestanda: 53 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongsula
Grundmur: Betong, betonghålsten och blå lättbetong
Stomme: Träregelstomme
Fasad: Tegel och trä
Bjälklag: Trä och betong
Tak: Tegel och på takkupa enkelfalsad plåt
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Renoveringari bostaden:
1974 Påbyggnad övervåningen.
1992 Huset omdränerades.
2009 Nya fönster (ej takfönster).
2011 Taket lades om med ny läckt och papp. Tegelpannorna tvättades och återanvändes. Nya vindskivor samt översyn och målning av plåtdetaljer.
2015 Byte samtliga lås
2015 Asbestsanering källare.
2015 Ommålning/gipsning väggar vardagsrum och hall.
2016 Installation fiber (tv, bredband).
2017 Lagt in Nivellgolv i rummet under garaget.
2017 Gjort iordning gästrummet i källaren.
2018 Nytt parkettgolv kök.
2018 Byggde in balkongen och gjorde det till ett sovrum (barnens sovrum) som ger en extra boarea på ca 6 kvm.

Fastighetsbeteckning

Hanviken 1:27

Övriga byggnader

Ett vidbyggt garage finns med plats för en bil samt med ett förråd i bakre delen.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

44 725 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 23 300 kr
VA: 6 694 kr
Renhållning: 3 531 kr
Försäkring: 11 200 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Uppvärming: det är bergvärme så den kostnaden ligger under el. El: inkluderar både uppvärmning och hushållsel. Säljarnas förbrukning är ca 15.700 kWh/år + nätkostnad ca 12.000kr. Vilket blir ca. 1.942 kr/mån. VA: Säljarna betalar ca 558 kr/mån. Renhållning: Säljarna betalar en fast avgift på 1.607 kr/år samt en avgift på 74 kr/gång för sophämtning. Försäkring: Folksams stora villaförsäkring kostar säljarna ca 11.200kr/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 887 000 kr, varav byggnadsvärde 1 312 000 kr

Summa pantbrev

3 940 000 kr

Tomt

Areal: 812 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Stor plan trädgårdstomt i söderläge. Framsidan vid garageuppfarten och gången fram till entrén är lagd med stenplattor (2007). Framför garaget finns plats för fler bilar att parkera. Det finns även parkeringsmöjligheter vid tvättstugeingången. Baksidan har en plan gräsmatta med bl. a. några buskar, träd och en häck.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM8-27/14A
Förmån, Avtalsservitut: Fri passage, 01-IM8-37/1221A
Last, Avtalsservitut: Villa, 01-IM8-37/3165
Förmån, Avtalsservitut: Fri passage, 01-IM8-43/3594A
Inskrivning, Avtalsservitut kraftledning, 27/14

Om området

Hanviken

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebygelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Cityterminalen, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag, restauranger och biograf. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, polis, bank arbetsförmedling och postservice.

Karta

Hör av dig till Emelie Hallman eller Peter Hansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad