Granitvägen

Bilder

  • Såld!

Granitvägen , Tyresö Centrum , TYRESÖ

Välplanerad 2:a i populära HSB Brf Solhöjden i Tyresö med balkong i öppet och insynsfritt sydvästläge och helkaklat, stambytt badrum! Lägenheten har precis fått nya fönster och balkongdörr. Huset ligger nära centrum och kommunikationer. Möjlighet till snabbt tillträde.

66 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 694 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
66 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
442
Byggår:
1964-66
Driftskostnad:
141 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

66 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en välplanerad 2:a i populära Brf Solhöjden i Tyresö, med balkong i öppet och insynsfritt sydvästläge och bra avgift!

Hall med plastmatta på golv och ljusa väggar. I Hallen finns garderober och en rymlig klädkammare. Mellan hall och vardagsrum hänger en fin glasdörr.

Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och utgång till balkong. I sovrummet ligger plastmatta på golv och ljusa väggar.

Lägenheten har en väl tilltagen balkong i öppet och insynsfritt sydvästläge. Det finns många lägenheter i föreningen som har sökt, och fått tillstånd för inglasning av balkong. Mer information finns på föreningens hemsida.

Ljust och rymligt kök med matplats vid fönster. Köket har gott om förvaring och arbetsyta. Vitvaror med kyl, frys och spis.

Helkaklad wc/badrum renoverat i samband med föreningens stambyte. Badrummet har mörkgrå/svart klinker och vita kaklade väggar. Badrummet har duschhörna med glasväggar, tvättställ, spegelskåp med belysning och ett öppningsbart fönster. Badrummet har även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

WC-delen har även den mörkgrå/svart klinker och vita kaklade väggar. I toalettdelen finns det wc, tvättställ, kakel ovan tvättställ och spegel.

Stort vardagsrum med parkettgolv och gott om plats för soffgrupp och tv-möblemang. Mellan vardagsrum och hall hänger en fin glasdörr.

Lägenheten har ett tillhörande källarförråd och ligger nära Tyresö Centrum, naturen och kommunikationer.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 694 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV

Driftskostnad

1 700 kr/år

Kommentar

Säljaren har hemförsäkring genom TryggHansa. Kostnad: 1.700 kr/år med ett lösöre på upp till 100.000 kr.

Andel i föreningen

0,17502%

Andel av årsavgiften

0,17535%

Byggnad

Byggnadstyp

3-våningshus

Byggnadsår

1964-66

Uppvärmning

Centralvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 maj 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 145 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Bollmora Berg 1

Övrigt

Lägenheten har ett tillhörande källarförråd samt balkong i öppet sydvästläge.

Förening

Namn

Brf Solhöjden i Tyresö

Om föreningen

Brf Solhöjden i Tyresö bildades i oktober 2009. Fastighetsbeteckningen är Bollmora Berg 1.

Fastigheten ligger välbelägen med närhet till bussar, skolor, förskolor och Tyresö C.

OVK besiktning utförd och godkänd årsskiftet 2015/2016.

Tillgång finns till cykelförråd, samt barnvagnsrum och källarförråd. I området finns även fina innergårdar med ytor för gemensamhet, med bland annat bouleplan, flertalet grillplatser, bollplaner, lekplatser och grönområden med parkbänkar.

Välutrustad tvättstuga i separat byggnad med tvättmaskiner, torktumlare, centrifuger, torkskåp samt elmanglar. I föreningens finns även en övernattningslägenhet för uthyrning.

Ny gästlägenhet Granitvägen 10 C, byggd 2016. Totalt 6-7 bäddar finns att tillgå. Även ett litet kök och vardagsrum finns.

P-plats från ca 136 kr/mån, flerbilsgarage från ca 309 kr/mån och enbilsgarage från ca 420 kr/mån. Kontakta HSB för mer info om kö och prisuppdateringar.

Digital-tv, bredbandstelefoni och internet genom Telias fibernät med hastigheter upp till 100 Mbit/s och ComHem.

Enligt föreningens hemsida så ingår kanalpaket Lagom från Telia i månadsavgiften.

Samtliga portar har nyligen renoverats och i portarna har det även installerats energisnål belysning, postboxar samt digitala informationsskärmar.

Föreningen genomför nu fönsterbyten, så alla bostäder kommer få nya fönster och balkongdörrar i glas. De har även tittat på att genomföra fasadrenoveringar och utbyggnationer till större balkonger med inglasning. Inget beslut är taget. På föreningens hemsida finns förslag gällande hur det kan se ut i framtiden: https://www.solhojdentyreso.se/showfile/?filID=139

Föreningen har sålt av marken mitt emot kyrkan, vilket påverkar föreningens ekonomi positivt.

Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande och köparen debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

Föreningen höjde månadsavgifterna med 2% den 1 juli 2018.

Mer information om föreningen och dess planer för framtiden finns på www.solhojdentyreso.se

Föreningens förvaltare är HSB Stockholm. Tel: 010-442 11 00. Hemsida: www.hsb.se/stockholm

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Tyresö Centrum

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Karta

Hör av dig till David Hedenström för mer information!

David Hedenström

David Hedenström

Tyresö / Älta

Reg. Fastighetsmäklare Franschisetagare

Ansvarig mäklare

070-5275302

08-712 60 76

david.hedenstrom@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad