Myggdalsvägen 78, 1tr

Bilder

  • Såld!

Myggdalsvägen 78, 1tr , Tyresö Centrum , TYRESÖ

Fint renoverad 3/4:a med stor härlig balkong i söderläge. Ljus och trevlig lägenhet med stilrent kök från 2017 och två helkaklade badrum. Gott om förvaring. Populär förening, HSB Brf Sjötungan, med ett centralt läge nära Tyresö centrum, kommunikationer, naturen, förskolor och skolor.

88,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 722 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
88,5 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
180
Byggår:
1966-67
Driftskostnad:
686 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

88,5 kvm

Rumsbeskrivning
HALL

Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor innanför dörren. Ytterligare förvaring finns längre in i hallen i fyra stycken garderober. Praktiskt klinkergolv direkt innanför ytterdörren, det övergår i ekparkettgolv som sträcker sig vidare in i hela lägenheten. Ljust tapetserade väggar. Säkerhetsdörr.

SOVRUM 1

Direkt innanför ytterdörren till vänster hittar ni det första sovrummet. Ett stort sovrum som går att dela av till två mindre sovrum. Det görs enkelt genom att sätta upp en vägg mellan fönstren. Dörren finns redan för att kunna göra två sovrum. Idag finns här en garderobsvägg plus en garderob. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Laminatgolv och lila tapet på väggarna.

SOVRUM 2

Det andra sovrummet är också stort och nås från vardagsrummet. Här finns tre garderober samt plats för dubbelsäng och fler förvaringsmöbler, om så önskas. En ljust mönstrad fondvägg, i övrigt beigemålade väggar och laminatgolv.

KÖK

Stilrent kök renoverades 2017 med ljusgråa släta luckor och påkostade handtag med Swarovski kristaller. Ljusgrå bänkskiva i praktisk laminat med vitt kakel ovan. Spotlights under överskåpen för utmärkt arbetsljus och gott om förvaring finns. Kökets maskinella utrustning består av: kyl/frys (2015), spis (2015), fläkt och diskmaskin (2017), alla vitvaror är vita. Matplats för 4-6 personer intill fönster i köket. Ljust golv och ljust tapetserade väggar.

VARDAGSRUM

Väl tilltaget vardagsrum med generöst ljusinsläpp och utgång till den stora härliga balkongen. Plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang. En fondvägg bakom tv:n, i övrigt ljust målade väggar och ekparkettgolv.

BALKONG

Stor trevlig balkong i fritt söderläge med en grönskande lugn utsikt. Balkongen fungerar som en förlängning av vardagsrummet under de varmare månaderna. Plats för bord med fyra stolar alternativt en loungegrupp. En matta ligger på golvet och markis finns.

DUSCH/WC

Helkaklad dusch/wc från okt. 2008, vitt kakel på väggarna med mosaikdetaljer i turquoise i duschhörnan. På golvet ligger ett läckert klinkergolv. Här finns wc, vit kommod med spegelskåp över och dusch bakom glasvägg. Bekvämligheter såsom golvvärme och en handdukstork finns också.

BADRUM

Snyggt helkaklat badrum från okt. 2008 med vitt kakel på väggarna och en röd fondvägg samt mörkgrått klinkergolv. Här finns wc, vit kommod med spegelskåp över, badkar samt ett praktiskt skåp som är inrett med hyllor. Det är förberett för tvättmaskin och torktumlare till höger om badkaret, om man önskar sätta in det. Golvvärme finns.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

4 722 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV

Driftskostnad

8 243 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 000 kr
Försäkring: 2 243 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

El: ca. 500 kr/mån Försäkring: via IF.

Andel i föreningen

0,17112%

Andel av årsavgiften

0,17112%

Reparationsfond

349 kr

Byggnad

Byggnadstyp

2-våningshus

Byggnadsår

1966-67

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 december 2008
Energiprestanda: 130 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Bollmora 2:388

Övrigt

SÄKERHETSDÖRR
Finns.

BALKONG
Stor balkong i söderläge med markis. Här har många härliga timmar avnjutits.

FÖRRÅD
Förråd som hör till lägenheten finns i trapphuset på samma våningsplan.

Förening

Namn

HSB Brf Sjötungan

Om föreningen

Föreningen bildades 1970 och består av 608 lägenheter varav 53 stycken är lokaler. Lägenheterna är fördelade på 1:or-5:or. Föreningen har även 265 garageplatser, 15 MC-platser, 283 parkeringsplatser samt 38 avgiftsbelagda besöksparkeringsplatser.

Stambyte genomfördes 1989-90 vad gäller bad- och duschrum. Trapphusen och hissarna renoverade under 2004-2005. Passersystem med tvättstugebokning och inpassering till gemensamma utrymmen med kod eller nyckelbricka. Föreningen har genomfört omfattande renoveringsarbeten senaste åren. Fasaderna är nymålade och alla balkonger har bytts ut till större rundade balkonger. Föreningen har uppvärmning genom fjärrvärme.

Föreningen har tecknat en gemensam bostadsrättsförsäkring så medlemmarna behöver inte teckna ett eget tillägg.

Det finns gym i M110, bordtennislokal och bastu i M90, möteslokal/festlokal i M102 i föreningen och en gästlägenhet i M28 som kan hyras för 400:-/natt och har plats för 6st sovande. Bastuavg 50:-/mån och hushåll. Gymavgift 100 kr/mån och person. Dessutom finns fotbollsplan och boulebana. Förutom de befintliga tvättstugorna finns tre stycken fristående tvättstugor uppförda 2005-2006. Till lägenheterna hör ett separat lägenhetsförråd.

Det finns tvättstugor i M18, 38, 54, 64 och 98.
Grovtvättstuga finns i M20, 54, 64, och 98.
Snabbtvättstuga finns i M20, 38 och 98.
Fristående tvättstugor, 3 stycken, finns på gården vid M26, vid M52 och på gården vid M74.

Medlemmarna har även tillgång till miljöhus och grovsoprum.

Cykelförråd finns i M60 och M110.
Bredbandstjänster via Comhem och Bredbandsbolaget. Grundutbudet för analog kabel-TV via Comhem ingår i månadsavgiften. Föreningens hemsida har adress www.sjotungan.se, där bilder och mycket information går att finna.

Avgifter för bilplatser och garage:
Bilplats 250kr/mån
Garage med motorvärmareuttag 500kr/mån + elkostnad

Medlemskap i HSB Stockholm krävs inte längre för att förvärva lägenheten. Om man ändå vill bli medlem i HSB kostar detta 500 kr i engångsavgift (som återfås vid utträde) och 300 kr i årsavgift. Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1,5% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande och säljaren debiteras 3,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

Uppgifter om föreningen hämtad från föreningens hemsida: www.sjotungan.se

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Tyresö Centrum

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Karta

Hör av dig till Emelie Hallman för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad