Granitvägen 7A, etagelägenhet

Bilder

  • Såld!

Granitvägen 7A, etagelägenhet , Tyresö Centrum , Tyresö

Spännande etagevåning som smakfullt renoverats. Stambytt WC/duschrum samt tvättstuga, WC med IR-bastu. Härligt kök -12 med rostfria maskiner. Balkong samt stor insynsskyddad uteplats.
2 sovrum samt klädkammare som kan nyttjas som 3:e sovrum. Vardagsrum med parkett och utgång till uteplats och gräsmatta.

92 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 902 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
92 kvm
Våning:
nb
Lägenhetsnummer:
51
Byggår:
1964-1966
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

92 kvm

Rumsbeskrivning

Entréplan:
Hall med ljust laminatgolv och tapet. Här finns plats att hänga av kläder. I anslutning till hallen finns en stor "walk in closet" som även kan nyttjas som extra sovrum eller arbetsrum. Här finns 5 st garderober.

Sovrum med ljust laminatgolv -17, och vitmålade väggar.

Sovrum med ljust laminatgolv -17, och vitmålade väggar målade i grått. Utgång till en generös balkong i soligt och fritt söderläge.

Nyrenoverad WC/dusch i samband med föreningens stambyte. Mörkt klinkergolv med golvvärme och stora matta kakelplattor. Handfat med ekkommod med belysning, badrumsskåp, vägghängd WC och dusch. Ett fönster ger ett fint ljusinsläpp.

En vitmålad trappa med klädda steg leder ner till vardagsrum, kök och wc/tvätt.

Nedre plan:
Vardagsrum med ekparkett i borstad ek från Kährs samt väggar målade i vitt. Utgång till stor insynsskyddad altan med trädäck och gräsmatta. Altanen har ett soligt söderläge. Ett staket med grind omgärdar uteplatsen.Ovanför altanen är den egna balkongen.

Kök med vita blanka luckor från Ikea 2012. Köket är totalt ombyggt och är utrustat med rostfria maskiner från Whirlpool - induktionshäll, frihängande fläkt, diskmaskin, kyl/frys, inbyggd ugn. Ovan arbetsbänken i svart pressad kompositsten sitter mörkt stavskiffer. Hällen är placerad i vinkel mot matplatsen som en bardel och inbjuder till trevlig samvaro med den som lagar mat. Stor matplats vid fönstret.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

nb, hiss finns ej

Avgift

4 902 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

0,3033%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

3-våningshus

Byggnadsår

1964-1966

Uppvärmning

Centralvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 maj 2009
Energiprestanda: 141 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Föreningen håller för närvarande på att ser över möjligheten att bygga ut de befintliga balkongerna. Mer information finns att få från föreningen.

Förening

Namn

Brf Solhöjden i Tyresö

Om föreningen

Brf Solhöjden i Tyresö bildades i oktober 2009. Fastighetsbeteckningen är Bollmora Berg 1.

Fastigheten ligger välbelägen med närhet till bussar, skolor, förskolor och Tyresö C.

OVK besiktning utförd och godkänd årsskiftet 2015/2016.

Tillgång finns till cykelförråd, samt barnvagnsrum och källarförråd. I området finns även fina innergårdar med ytor för gemensamhet, med bland annat bouleplan, flertalet grillplatser, bollplaner, lekplatser och grönområden med parkbänkar.

Välutrustad tvättstuga i separat byggnad med tvättmaskiner, torktumlare, centrifuger, torkskåp samt elmanglar. I samma byggnad finns föreningslokal för uthyrning samt en närbutik. I föreningens finns även en övernattningslägenhet för uthyrning.

Ny gästlägenhet Granitvägen 10 C, byggd 2016. Totalt 6-7 bäddar finns att tillgå. Även ett litet kök och vardagsrum finns.

P-plats från ca 136 kr/mån, flerbilsgarage från ca 309 kr/mån och enbilsgarage från ca 420 kr/mån. Kontakta HSB för mer info om kö och prisuppdateringar.

Digital-tv, bredbandstelefoni och internet genom Telias fibernät med hastigheter upp till 100 Mbit/s och ComHem.

Enligt föreningens hemsida så ingår kanalpaket Lagom från Telia i månadsavgiften.

Samtliga portar har nyligen renoverats och i portarna har det även installerats energisnål belysning, postboxar samt digitala informationsskärmar.

Föreningen genomför nu fönsterbyten, så alla bostäder kommer få nya fönster och balkongdörrar i glas. De har även tittat på att genomföra fasadrenoveringar och utbyggnationer till större balkonger med inglasning. Inget beslut är taget. På föreningens hemsida finns förslag gällande hur det kan se ut i framtiden: https://www.solhojdentyreso.se/showfile/?filID=139

Föreningen har sålt av marken mitt emot kyrkan, vilket påverkar föreningens ekonomi positivt.

Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande och köparen debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

Föreningen höjde månadsavgifterna med 2% den 1 juli 2018.

Mer information om föreningen och dess planer för framtiden finns på www.solhojdentyreso.se

Föreningens förvaltare är HSB Stockholm. Tel: 010-442 11 00. Hemsida: www.hsb.se/stockholm

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Tyresö Centrum

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Karta

Hör av dig till Heléne Jernestrand eller Malin Clavering för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad