Björkbacksvägen 13, 1tr

Bilder

  • Såld!

Björkbacksvägen 13, 1tr , Tyresö Centrum , TYRESÖ

Stor och välplanerad 4:a i populära Brf Björkbacken, med två helkaklade våtrum, modernt kök och balkong i öppet söderläge! Huset ligger fint beläget nära Tyresö centrum och kommunikationer.

94 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 969 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
94 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
33
Byggår:
1962-63

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

94 kvm

Rumsbeskrivning

Fantastiskt fin gavellägenhet med 4 rum och kök, i populära Brf Björkbacken!

Lägenheten är i genomgående fint skick med bl.a. två vackra helkaklade våtrum, modernt kök och fin balkong på bästa sydvästläge. Stora fönster, åt tre olika väderstreck, ger gott om ljusinsläpp.

Modernt kök med gott om arbetsyta och förvaringsutrymme, samt matplats vid fönster. Köket går i vitt, med fina köksluckor och lådfronter. Moderna vitvaror med infälld varmlufts ugn, glaskeramikhäll, integrerad diskmaskin samt rostfri kyl och frys i fullhöjd. Matplatsen vid fönster har plats för 6-8 personer.

Två stilrena, helkaklade dusch-/badrum renoverade vid föreningen stambyte. Badrummet är helkaklat med grå klinkergolv och vita kaklade väggar. Här finns en duschhörna med badkar, wc, kommod med handfat och spegelskåp. I badrummet finns även en toppmatad tvättmaskin.

Duschrummet är också helkaklat med gråttt klinkergolv och vita kaklade väggar, och har en duschhörna, wc, handfat och spegelskåp med spotlightbelysning.

Stort vardagsrum i med fönster åt två väderstreck och gott om plats för soffgrupp, tv-möblemang och även matsalsbord för den som önskar. Vardagsrummet har parkettgolv i ek och härifrån finns utgång till lägenhetens rymliga balkong, belägen på bästa sydvästläge. I föreningen finns många lägenheter som har glasat in balkongen, men bygglov måste sökas. Information om bygglov för bl.a. inglasning finns att få på föreningens hemsida.

Lägenheten har tre rymliga sovrum, varav två med fördel kan inrymma dubbelsäng. I sovrummen finns förvaring i garderober samt stora fönster med utsikt mot grönskande innergård.

Hall i vinkel med plats för avhängning och gott om förvaring i garderober.

Lägenheten har ett tillhörande källarförråd samt säkerhetsdörr.

Området är lugnt och barnvänligt med fina innergårdar med bl.a. lekplats och bollplan, och ligger väl beläget, mycket nära Tyresö centrum.

Ca 150-200 m från huset finns närmaste busshållplats (Bollmora berg) och i Tyresö centrum finns ytterligare flertalet busslinjer mot bl.a. Gullmarsplan, Cityterminalen, Nacka och Haninge/handen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

5 969 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV

Andel i föreningen

0,28523%

Andel av årsavgiften

0,28553%

Byggnad

Byggnadstyp

3-våningshus

Byggnadsår

1962-63

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 december 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Lägenheten har ett tillhörande källarförråd samt balkong i öppet och insynsfritt sydvästläge.

Förening

Namn

HSB Brf Björkbacken

Om föreningen

HSB Brf Björkbacken har i dagsläget 383 lägenheter. Det finns även 152 garage och 233 bilplatser som hyrs ut till medlemmarna. Till dessa är det separat kö. Garageplats med eluttag kostar 350 kronor/mån. Carport med el 300 kronor/månad. Parkeringsplats 200 kr/månad. För mer info om eventuell kö eller bokning kontakta förvaltaren på tel. 08-6579090.

I föreningen finns tillgång till stora tvättstugor i port 63 och 43, möjlighet att hyra extraförråd, två cykelförråd, mopedförråd vid port 45, bastu och gym i port 43 och uthyrningslokal finns att hyra för 100 kr per pass. Övernattningslägenhet i port 73 finns att hyra för 200 kr/natt. Dessutom finns en festlokal i port 77. Bokning av lokaler samt tvättstuga sker smidigt via internet alt. via bokningsterminalerna i tvättstugorna och mer information och bilder finns att hitta på föreningens hemsida.

Bredband och kabel-TV via ComHem, bredband via Bredbandsbolaget.

Föreningen har en underhållsplan som uppdateras årligen. Föreningen har genomfört stamrenovering av samtliga lägenheter och arbetet slutfördes 2015. Elledningarna är också bytta i lägenheterna och nya moderna proppskåp är installerade.

Enligt föreningens hemsida så har radonmätning utförts och godkänts 2009.

OVK (obligatorisk ventilationskontroll) är utförd och godkänd 2012.

Under 2011 genomförde föreningen ett utbyte av samtliga termostatventiler och termostater.

2010-2011 har man uppgraderat till 3-fas i lägenheterna.

Enhetsmätning av el sker och förbrukning stäms av kvartalsvis i efterskott. Varje lägenhet har en egen elmätare och betalar endast för egen förbrukning. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare. De boende kan kontrollera sin förbrukning via internet.

Föreningen har tecknat en gemensam bostadsrättsförsäkring så medlemmarna behöver inte teckna ett eget tillägg.

HSB Stockholm ställer som krav på köparen/na att man deponerar en medlemsavgift per köpare på 500 kronor. Årsavgift betalas av köparen/na 300 kronor. Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande och köparen debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift..

Föreningens hemsida: www.hsb.se/stockholm/bjorkbacken

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Om området

Tyresö Centrum

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Karta

Hör av dig till David Hedenström för mer information!

David Hedenström

David Hedenström

Tyresö / Älta

Reg. Fastighetsmäklare Franschisetagare

Ansvarig mäklare

070-5275302

08-712 60 76

david.hedenstrom@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad