Sofiebergsvägen 24

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Sofiebergsvägen 24
  • Stor altan i söderläge med uppvärmd pool
  • Matplats under eldriven markis
  • Här har många sköna timmar avnjutits
  • Planritning 3D entréplan

    Viss avvikelse kan förekomma.

    Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Sofiebergsvägen 24 , Trollbäcken , Tyresö

Trevlig 1-plansvilla i vinkel med källare på plan trädgårdstomt i lugnt, barnvänligt område intill Drevviken. Stor altan med pool i söderläge. Två öppna spisar, bastu med relaxavdelning, möjlig kontors-/uthyrningsdel med egen ingång i källarplan. Stor asfalterad garageplan med garage och carport.

122 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
122 kvm
Biarea:
110 kvm
Tomtarea:
1 529 kvm
Byggår:
1967
Driftskostnad:
5 516 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 6 sovrum

Boarea

122 kvm

Biarea

110 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Sofiebergsvägen 24 en stor härlig villa med uppvärmd pool, här finns gott om plats för hela familjen. Villan är belägen på en stor plan trädgårdstomt i omtyckta Sofieberg, en uppvuxen villaidyll med närhet till sjön Drevviken endast 20 min från Stockholm city. På mycket kort promenadavstånd (ca 100 meter) nås Sofiebergsskolan och förskola.
Villan erbjuder en tilltalande planlösning i båda planen med möjlighet till många sovrum och stora härliga umgänges ytor både inne och ute. Ett hem att längta hem till.

Redan vid entrén och vidare in i den luftiga och rymliga hallen får du en trivsam känsla av det här generösa huset. Den möblerbara hallen har bra förvaringsmöjligheter för ytterkläder och skor i garderober. Intill entrén finns en helkaklad WC från 2004 med värmegolv.
Rakt fram från hallen ligger det underbara ljusa och luftiga vardagsrummet med stora fönsterpartier ut mot altan och poolen. En fungerande öppen spis mitt i rummet som skänker värme och trivsel. Här finns det verkligen utrymme för umgänge dels i vardagsrumsdelen med gott om plats för soffmöblemang och bokhylla eller sitta ner i matsalsdelen och avnjuta en trevlig middag. Spotlights i taket och parkettgolv.
Från hallen nås även köket med en rejäl matplats för 8-10 personer. Köket är ett IKEA kök i björk från 2006 med en praktisk mörk bänkskiva i laminat. Här finns det verkligen gott om plats både för matlagning och förvaring. Två stycken integrerade kyl/frys, diskmaskin, glaskeramikhäll med inbyggd ugn under och en svart fläkt. Matplats för 10 personer vid fönster och utgång till den stora trädäckade altanen i söderläge med uppvärmd pool och gott om utrymme för flera sittgrupper och en matplats under eldriven markis.
Entréplanet erbjuder 3-4 bra sovrum varav det mindre av dem nås direkt från hallen och de andra tre ligger samlade i en privatdel intill det stora badrummet.
Helkaklat fräscht badrum med påkostat kakel och klinker från Villeroy & boch från 2004. Utrustningen består av bubbelbadkar, handfatskommod med spegelskåp över, handdukstork och WC. Ett inbyggt högskåp för ytterligare förvaring. Spotlights i taket och golvvärme.

Källarplanet kan nås via en egen ingång utifrån men det kan även nås via trappen som leder ner från hallen. Här finns det möjlighet att skapa en uthyrningsdel, företagsdel eller en avskild plats för tonåringarna, om så önskas.
Direkt nedanför trappen möts man av en stor gillestuga för umgänge med familj och vänner, även här finns en fungerande öppen spis som skänker värme och höjer mysfaktorn i rummet. Innanför gillestugan finns ett hobbyrum som idag används som ett kontor.
En härlig relaxavdelning med bastu och helkaklad fräsch dusch med golvvärme från 2004. Bastuaggregatet är också från 2004.
Tvättstuga med arbetsbänk, tvättbänk, tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Bredvid tvättstugan finns ett rum som kan fungera som ett torkrum eller bara ett stort praktiskt förråd.
Ett rum varifrån man har en egen in-/utgång utifrån finns och används idag som sovrum.
Poolrummet ligger i källarplan, här finns poolpumpen som byttes 2015. Även poolduken (liner) byttes 2015.
I övrigt finns i källarplan en verkstad/förråd och en matkällare/förråd.

Stor vind som är golvlagd, utmärkt om man behöver ytterligare förvaring.

Hela huset ger ett mycket trevligt intryck, en trivsam villa som erbjuder möjligheter till många sovrum och härliga umgängesytor inte minst på den underbara altanen med ett ogenerat söderläge och med en uppvärmd pool. Det finns även gott om förvaring i den här villan.

I närheten finns busshållplats med bl. a. direkt buss till Gullmarsplan i rusningstrafik.
Gångavstånd till Trollbäckens centrum med diverse affärer och restauranger samt bussar bl. a. direktbuss till city samt bussar mot Haninge, Tyresö C, Älta och Nacka.
Några minuters promenad ner till Hästhagsbadet vid sjön Drevviken som erbjuder bad och fiske under sommarhalvåret och skridsko, skidåkning och fiske under vinterhalvåret.
Närhet även till Sofiebergs skola och förskola (ca 100 meter) samt den trevliga Fornuddsparken med lekplatser, utegym, fotbollsplan och egen damm.

Närmsta större centrum är Tyresö centrum. Där finns allt man kan vänta sig av ett modernt centrum.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel med källare

Byggnadsår

1967

Uppvärmning

Direkt el samt luftvärmepump (2016)

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 april 2018
Energiklass: -
Energiprestanda: 130 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Mursten
Stomme: Lättbetong
Fasad: Kalksandsten och trä
Fönster: Isolerglaskassetter entréplan. 2-glas i källarplan
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor (2009)
Utv. plåtarbete: Koppar

Övrigt

Stor trädäckad altanen i söderläge med uppvärmd pool och gott om utrymme för flera sittgrupper och en matplats under eldriven markis. Ett staket byggt i olika nivåer inhägnar altan.

Fastighetsbeteckning

Näsby 4:66

Övriga byggnader

Garage finns med plats för en bil samt en intilliggande carport med plats för ytterligare en bil. Taket byttes här 2009.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

66 200 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 40 000 kr
El: 9 000 kr
VA: 6 000 kr
Renhållning: 3 000 kr
Väg, samf: 200 kr
Försäkring: 8 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 345 000 kr, varav byggnadsvärde 1 440 000 kr

Summa pantbrev

3 628 000 kr

Tomt

Areal: 1 529 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Stor plan trädgårdstomt som på framsidan ramas in av ett vackert svart smidesstaket med grindar och lyktor (2013). Större delen av framsidan är asfallterad (2016), här finns plats för fler än två bilar att parkera. Baksidan har en plan gräsmatta med bl. a. några pilträd och en syrénhäck.
Flaggstång finns.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Trollbäcken

Tyresö är en mycket naturskön kommun med många grönområden och blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet och besitter idag sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Från Trollbäcken går bussar till Gullmarsplan cirka var tionde minut, med en restid till Gullmarsplan på ca: 20 minuter. Under rusningstrafik går också direktbuss från/till Cityterminalen (Klarabergsviadukten), restid på cirka 25 minuter. Det går även bussar mot Haninge, Älta och Nacka.

Närservice

I Trollbäckens centrum/ Alléplan finns det mesta som t. ex matvarubutiker, blomsteraffärer, restauranger, inredningsbutiker, bibliotek och social service, som vårdcentral, apotek och tandläkarmottagning. I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Där finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag, restauranger och biograf. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, arbetsförmedling, försäkringskassa, bibliotek, bank och postservice.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Fritz Harry Nilsson AB
500 m
Sjöboden i Tyresö AB
570 m
Köpcentrum & Gallerior
Tyresö Centrum
3,7 km
Port73
5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Sofiebergs skola och förskola
140 m
Kryddan Förskola
170 m
Grundskolor
Sofiebergs skola och förskola
140 m
Kumla Skola
730 m
Gymnasium
Östra Gymnasiet
3 km
Internationella Engelska Skolan Tyresö
3,7 km
Universitet & Högskolor
Martin H Ström AB
1,9 km
Ersta Sköndal Högskola sköndal
6,1 km
Banker
S P L Nilsson Stockholm AB
1,9 km
Nordea Bank AB
2,8 km
Golfbanor & Golfklubbar
Ncf Nordic Corporate Finance AB
6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Trollbäckens Idrottshall
660 m
Trollbäcken idrottsplats
1,5 km
Simhallar & Utomhusbad
Vattenhuset AB
3,5 km
Tyresö Nya Badanläggning AB
4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Peter Hansson eller Emelie Hallman för mer information!

Emelie Hallman

Emelie Hallman

Tyresö / Älta

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

070-756 33 12

emelie.hallman@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte