Tallbarrstigen 18

Bilder

  • Såld!

Tallbarrstigen 18 , Uthamra , Vallentuna

Tillbyggd villa med härliga sällskapsytor, braskamin, 4 rejäla sovrum, 2 badrum. Lättskött natur/trädgårdstomt gränsande mot allmänning. Stor insynsskyddad terass och trädäckad altan på baksida. Balkong på framsidan. Soligt läge och uppväxta vackra buskar samt perenna blomster. Garage och förråd. Nära natur, affär, förskolor och skolor. Ett par minuters gångväg till Vallentuna sjön och dess härliga naturstigar.

168 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
168 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
471 kvm
Byggår:
2000
Driftskostnad:
3 572 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

168 kvm

Rumsbeskrivning
Hall/Entré

Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Målade väggar och klinkergolv med golvvärme och dörr till duschrum/WC samt ett av husets sovrum. Inre hall med ekparkett och målade väggar, öppning till kök, vardagsrum och trappa upp till övervåning. Under trappan finns förråd och central för golvvärme.

Duschrum/WC nedre plan

Stort badrum renoverat 2013 Klinkergolv med golvvärme (el), helkaklade väggar. Vikbara duschväggar i glas som skapar en rejäl duschhörna, handfat i kommod med inbyggd tvålpump, spegelskåp med spegel på både in och utsida av lucka. Inbyggda elutag både inne och utanpåliggande. Fristående skåp för förvaring av handdukar och annat. Handdukstork, WC.

Sovrum/Arbetsrum nedre plan

Sovrummet, med bra ljusinsläpp, används som arbetsrum idag och är det enda rum som inte gjorts något åt sen byggåret. I-stavig ekparkett och tapetserade väggar.

Kök

Härligt kök med köksö och gott om arbetsytor, köket är från Myrsjöhus med luckor i vitt, bänkskiva i ek med kakel ovan samt rostfri diskbänk med kakel ovan. Massor av förvaring. Självafrostande kyl och frys från Elektrolux (-14) diskmaskin Elektrolux (-14), induktionshäll och själrengörande varmluft/ugn. Inbyggd spisfläkt. 2-stavig ekparkett och målade väggar samt en fondtapet.

Vardagsrum

Vackert vardagsrum med braskamin och stora fönster samt altandörr till altan på baksida. Härlig utsikt mot tomt och skogsdunge (allmänning). Vardagsrummet har byggts ut i vinkel mot köket och ett fantastiskt matrum binder ihop nedre plans sällskapsytor. 2-stavig ekparkett och målade väggar samt en fondtapet.

Matrum/Sällskapsrum

Ljust och rymligt med plats för hela släkten, köksskåp har monterats på en av väggarna med vitrin och vita luckor samt en bänkskiva i ek för till exempel buffé. Utgång till altan och tomt. 2-stavig ekparkett och målade väggar.

Tvättstuga

Tvättstuga med groventré, tvättmaskin och torktumlare från Bosch 2014, torkskåp från byggår, tvättho och arbetsbänk i laminat. Skåp. Frånluftsvärmepump/Varmvattenberedare. Praktisk plastmatta på gol och målade väggar.

Trappa

Trappa upp till övervåning i vitt med steg i ek. Fönster ger ljus i trapputrymme.

Övre plan
Hall/Allrum

Mysigt och ljust allrum med utgång till balkong på framsida. Plats för soffa och tv-hörna. Ekparkett på golvet och målade väggar.

Sovrum

Rymligt sovrum med fönster i två väderstreck, plats för stor säng, skrivbord och ev garderob. Ekparkett och målade väggar. Vindslucka.

Sovrum

Ett delbart sovrum, spegelskjutdörrs garderob med praktisk inredning för smart förvaring av både kläder och skor. Utgång till övre plans terrass i insynsskyddat läge. Fönster i 3 väderstreck. Ekparkett och målade/tapetserade väggar.

Sovrum

Stort sovrum, walk-in closet med fönster och skjutdörrsgarderob med smart inredning för både kläder och skor. Utgång till terrass i insynsskyddat läge och sol från lunch till sen kväll.

Badrum/WC

Rymligt badrum från byggår med helkaklade väggar, klinkergolv och golvvärme. Handfat i kommod, spegelskåp, badkar, handdukstork, fönster.

Altan/terrass övre plan

En fantastisk terrass i insynsskyddat läge med sol från lunch till sen kväll.

Ett välskött och fint familjehus med stora sovrum, två badrum och härliga sällskapsytor. Den lättskötta tomten gränsar mot allmänning i form av skogsdunge vilket ger en härlig naturkänsla och bra insynsskydd utan tomtansvar. Balkong på framsida och altan samt terrass på baksida. Tomten har fina uppväxta buskar och perenna växter. Utemöbler kommer lämnas om så önskas.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

2000 Ombyggt 2009

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump med vattenburen & elburen golvvärme, direktverkande, eldstad.

Ventilation

Frånluftsvärmepump (FX) + tilluftsventil

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 mars 2019
Energiklass: F
Energiprestanda: 170 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Isolerad betongplatta på mark
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas isolerfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor ovan träfiberskiva
Utv. plåtarbete: Stålplåt

Övrigt

2009 Utbyggnad med 34 kvm i anslutning till kök och vardagsrum. Terrass ovan.
Nya golv 2-stavig ekparkett på hela nedre plan (utom sovrum). Köket renoveras med bland annat nya luckor. Sovrumen på övre plan målas.
Fasad målas.
Braskamin installeras.
2013
Våtrum entréplan renoveras (kvalitetsdokument finns)
2014
Invändig målning entréplan samt övre hall.
Tvättstuga ytrenoveras med nya skåp och maskiner.
2017
Ny frånluftsvärmepump installeras.
Södra fasaden målas.
Sotare godkänner rökkanalen.

Fastighetsbeteckning

Uthamra 1:208

Övriga byggnader

Fristående garage och isolerat förråd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

42 867 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 18 000 kr
El: 13 000 kr
VA: 7 827 kr
Renhållning: 1 440 kr
Väg, samf: 2 500 kr
Sotning: 100 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Kommunal fastighetsavgift tillkommer 8049 kr

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

5 097 000 kr, varav byggnadsvärde 3 408 000 kr

Summa pantbrev

3 582 000 kr

Tomt

Areal: 471 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Vid altanen finns en surjordsrabatt med snöbolls Hortensiea, japansk Rhododendron två sorter, hönsbär och andra surjordsväxter. Vid tomtgränsen finns även två buskar amerikansk blåbär. På framsidan är det Rhododendron .

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Vallentuna Uthamra GA:7, Gemensamhetsanläggning: Vallentuna Uthamra GA:8, Gemensamhetsanläggning: Vallentuna Uthamra GA:9

Tillträde

Juni

Om området

Uthamra

Naturskönt, barnvänligt villaområde nära Vallentuna sjön.

Kommunikation

Bra kommunikationer med buss till Täby C samt Mörby C. Promenadavstånd till Roslagsbanan som tar dig till Östra station.

Närservice

Vallentuna Centrum där all tänkbar närservice finns. Mataffär finns i Kragsta. Skolor och dagis finns i närområdet.

Karta

Hör av dig till Pernilla Darin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad