Sörgården 105, 2 tr

Bilder

  • Såld!

Sörgården 105, 2 tr , Sörgården , Vallentuna

Eftertraktad lägenhet i Brf Sörgården med bästa tänkbara läge högst upp i huset och med balkong i västerläge mot skogsallmänning. Helkaklat våtrum med golvklinker och tvättmaskin. Utbytt kök inkl. golv och vitvaror 2006. Öppen och ljus planlösning med närhet till Vallentuna C med hela dess utbud!

79,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 281 kr inkl värme, VA, kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
79,5 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
1201
Byggår:
1969-72
Driftskostnad:
458 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

79,5 kvm

Rumsbeskrivning

Eftertraktad lägenhet i Brf Sörgården med bästa tänkbara läge högst upp i huset och med balkong i västerläge mot skogsallmänning. Helkaklat våtrum med golvklinker och tvättmaskin. Utbytt kök inkl. golv och vitvaror 2006. Öppen och ljus planlösning med närhet till Vallentuna C med hela dess utbud!

ENTRÉHALL med plastmatta, 2 st garderobsmöbler med spegelskjutdörrar och inredning såsom hyllplan och klädavhängning. Inbyggd elcentral på vägg med jalusidörrar.

SOVRUM med plastmatta, 1 st garderobsmöbel med spegelskjutdörrar och inredning såsom hyllplan och klädavhängning.

KÖK med laminatgolv, vita släta köksluckor, mosaikklinker ovan bänk, mörkgråa arbetsbänkar i laminat, diskho med blandare, diskmaskin, elspis med keramikhäll, kombinerad kyl/frys, spisfläkt. Intilliggande matplats för 4 - 6 pers. Köket är utbytt i sin helhet inkl. golv och vitvaror av fackman 2006 samtidigt som väggar & tak målades.

WC med golvklinker, handfat samt badrumsskåp med halogenbelysning. WC-utrymmet är renoverat av fackman 2006 avseende golv, tak och väggar.

BADRUM med golvklinker, helkaklade väggar, wc (-08), badkar, duschkabin, tvättmaskin (-08), elhanddukstork, badrumsskåp med belysning samt handfat.

VARDAGSRUM med ekparkett, utgång till balkong med trätrall på golv i västerläge, angränsande mot skogsallmänning med ogenerat & lugnt läge med eftermiddags-/ kvällssol.

SOVRUM med plastmatta, 2 st dubbla inbyggda garderober med överskåp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

4 281 kr inkl värme, VA, kabel-TV

Driftskostnad

5 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Försäkring: 2 000 kr

Kommentar

Hushållsel samt Br-försäkring

Andel i föreningen

0,2841%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus om 3 våningar

Byggnadsår

1969-72

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 december 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 71 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1-glas

Förening

Namn

Brf Sörgården

Om föreningen

Välkommen till Brf Sörgården i Vallentuna!

Bostadsrättsföreningen Sörgården är vackert belägen nära Vallentunasjön. Från bostadsrättsföreningen är det nära till Vallentuna Centrum, kommunikationer, skolor, bad, golf och annan samhällsservice. Inom föreningens område finns också livsmedelsbutik, restaurang (pizzeria), frisör, tandläkare, montessoridaghem, kontor och förrådslokaler.

Föreningen är en av Vallentunas största bostadsrättsföreningar med 346 ljusa och rymliga bostadsrättslägenheter uppförda under åren 1969 - 1972. Lägenheterna finns i storlekar från 1 rum och kokvrå upp till 4 rum och kök. De flesta husen består av tre våningsplan och har sex lägenheter per trapphus.

Brf Sörgården har ett eget förvaltningskontor och egna heltidsanställda som sköter all service och förvaltning,
Bevakning och störningsjour i området sköts av Roslagens Hundbevakning.

Under perioden 2006-2008 genomförde föreningen en omfattande renovering av fastigheternas fasader, fönster, tak, ventilation, och värmesystem. De renoverade husen är gula och har fått ett kupat tak. I maj 2008 installerade föreningen ett vattenreningssystem på både tappvatten och värmesystem. Under 2009-2010 genomförde föreningen en renovering av avloppsstammarna. Renoveringen av husen följdes under 2008-2011 av handikappanpassning av entréer och en omfattande renovering av utemiljön med lekplatser, planteringar, asfaltering, belysning, och skyltning.

I Sörgården finns möjlighet att hyra parkering både utomhus, i kallgarage, eller i varmgarage med övervakning och tvättplats. Det finns alltid lediga utomhusplatser i föreningen, men till garageplatserna kan det ibland vara kö.

Föreningen har ett stort antal förråd och lokaler av olika storlekar för uthyrning till såväl boende som utomstående.

Sörgården har kabel-tv med ca 23 kanaler. Analog kabel-tv och digital kabel-tv på alla kanaler. Det finn även ett antal sport- och filmkanalspaket att lägga till för de som så önskar. Stadsfiber indraget Own-IT, IP-telefoni via Own-IT, Kabel-TV via Telenor.

Föreningen har installerat bredbandsuttag med hög hastighet för internet och ip-telefoni med 100/100Mbit finns i alla lägenheter. Sep avtal tecknas av lägenhetsinnehavaren. Ownit 08-525 073 00, www.ownit.se

PARKERINGSGARAGET
Varmgarage bil 373 kr/mån
Varmgarage mc 224 kr/mån
Mellanplan 209 kr/mån
Mellanplan med motorvärmare 272 kr/mån
Takplan 161 kr/mån

ALLÈVÄGEN
P-plats 161 kr/mån
P-plats med motorvärmare 209 kr/mån

Överlåtelseavgift 2,5% av basbeloppet debiteras köparen vid beviljat medlemsskap i föreningen.

Besök gärna föreningens hemsida på www.brfsorgarden.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

346

Renoveringar

Stamrenovering påbörjas under 2020. Styrelsen har tagit fram ett paket med en standardlösning som b la kommer att innehålla, golvvärme, helkaklade väggar, klinker på golvet samt duschväggar. Man kommer även ges möjlighet till personliga val samt utformning på badrummen.

Om området

Sörgården

Bostadsrättsföreningen Sörgården är vackert beläget nära Vallentunasjön. Från bostadsrättsföreningen är det nära till Vallentuna Centrum, kommunikationer, skolor, bad, golf och annan samhällsservice. Inom föreningens område finns också livsmedelsbutik, restaurang (pizzeria), frisör, tandläkare, montessoridaghem, kontor, förrådslokaler, och husvagnsparkering.

Kommunikation

Buss till Täby,Mörby och Upplands Väsby från Hammarbacks- skolan.
Roslagsbanan från Ormsta eller Vallentuna Centrum var 15:e
minut på vardagar till kl 21:00 och kvällar/helger var 30:e min till Stockholm Östra Station.

Närservice

Mataffär finns i området.
I Vallentuna Centrum finns ICA,Konsum,Apotek,Banker,Systembolag och diverse affärer.

Parkering

I Sörgården finns möjlighet att hyra parkering både utomhus, i kallgarage, eller i varmgarage med övervakning och tvättplats. Det finns alltid lediga utomhusplatser hos oss, men till garageplatserna kan det ibland vara upp till ett par månaders kö. Vi har även en speciell husvagnsparkering.

Karta

Hör av dig till Johan Stenhardt för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad